Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pulled pork taco

Pulled pork taco
Pulled pork taco
290 perc / előkészület: 50 perc sütés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szintén akkor ajánlom elsősorban, ha pulled porkot készítettünk, és nem tudjuk, mi legyen a maradékkal. Vagy ha kerti bulit csapunk, de nem akarunk egész este a füstben állni és bográcsot vagy a húsokat igazgatni. Inspiráció a The craft beer cookbookból.

hozzávalók / 12 adag

A húshoz

A tacohoz

ajánlat

Ha valakinek van kedve, egy kis tejfölt is pakolhat a tortillára. Mehet bele guacamole, chili paprika vagy bármi, amihez kedvünk van.

Szólj hozzá!

elkészítés

A húshoz

  1. A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
  2. Egy éles kés segítségével 6 olyan mély lyukat fúrunk a húsba, hogy beleférjen egy-egy gerezd fokhagyma. Nyomjuk bele a gerezdeket a lyukakba úgy, hogy teljesen eltűnjenek.
  3. Mindenhol dörzsöljük be a húst sóval.
  4. Egy kisebb tálban keverjük össze a cukrot a füstölt paprikával, borssal, cayenne borssal és a lereszelt hagymával. Alaposan, minden oldalról dörzsöljük be vele a lapockát.
  5. Egy nagy edényben, ami a sütőt is bírja, olvasszuk fel a zsírt. A hús mind a hat oldalát süssük benne 3-3 percig, amíg szép barnás nem lesz.
  6. Öntsük hozzá az alaplevet és sört, forraljuk fel (ha nincs olyan edényünk, ami a sütőt is bírja, nyugodtan csináljuk ezt a műveletet egy serpenyőben vagy lábasban. Mikor a hús a sütőbe kerül, áttesszük egy mély tepsibe, és aláöntjük a levet.)
  7. Ha forr az alaplé, takarjuk le az edényt fedővel (vagy a tepsit alufóliával), és tegyük be a sütőbe. Fél-háromnegyed óránként fordítsunk rajta egyet, locsolgassuk a levével.
  8. 3-5 órán keresztül süssük (a hús korától függ), amíg látszik rajta, hogy atomjaira készül szétesni. Ha van kedvünk, az utolsó negyed órában levehetjük a fóliát, és 5 percig grillezhetjük, hogy szép piros legyen.
  9. Vegyük kis a sütőből, várjuk meg, míg egy kicsit hűl, majd szedjük szét szálasra.

A tacohoz

  1. A tortillákat öntöttvas serpenyőben átmelegítjük, és konyharuhával letakart kenyérkosárba tesszük tálalásig (így nem száradnak meg).
  2. A koriandert felaprítjuk, a lilahagymát apróra vágjuk.
  3. A húst kis lével a tortillákra tesszük, mehet rá a hagyma és a koriander ízlés szerint. A tetejére csavarjunk pár csepp lime-levet. Összehajtjuk, és már ehetjük is (vigyázat, csurog mindenhova, ing legyen feltűrve, szalvéta a közelben!).
  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 610
elküldve: 0
receptkönyvben: 169
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból
szezon: nyár
kategória: szendvics
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

sertéshúsos tortilla, tortilla pulled porkból

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tritrek
Lajos / tritrek Tue, 2015-06-30 11:36

Pulled pork bármivel isteni!!!! Még jobb, ha az embernek van hozzá az a kerti hordós füstölő/pároló készsége, ami kimodnottan a pulled pork-ra lett kitalálva, abból az igazi :)

874
sertéslapocka 3 kg
fokhagyma 6 gerezd
vöröshagyma 0.5 kis db
melaszos nádcukor 2 ek
2 ek
bors 1 teáskanál
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
cayenne bors 2 kávéskanál
sertészsír 2 ek
barna sör 7 dl
marha alaplé 2.5 dl
tortilla lap 20 db
koriander 0.5 csokor
lila hagyma 2 közepes db
lime 3 közepes db