r
Nosalty Logó

Pulled pork taco

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Pulled pork taco
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A tacohoz

Összesen 874 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A tacohoz

Összesen 10494 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A tacohoz

Összesen 196 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1995.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    556 mg
  • Nátrium
    1196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    178 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 874 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    593.1 g

Zsír

  • Összesen
    627.3 g
  • Telített zsírsav
    213 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    284 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    2159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23946.3 g
  • Cink
    88 mg
  • Szelén
    961 mg
  • Kálcium
    965 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    831 mg
  • Foszfor
    6675 mg
  • Nátrium
    14356 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    535.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    3157.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    2131 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    27 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    148 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1239 micro
  • Kolin:
    1932 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    656 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 10494 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 196 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A tacohoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
  2. Egy éles kés segítségével 6 olyan mély lyukat fúrunk a húsba, hogy beleférjen egy-egy gerezd fokhagyma. Nyomjuk bele a gerezdeket a lyukakba úgy, hogy teljesen eltűnjenek.
  3. Mindenhol dörzsöljük be a húst sóval.
  4. Egy kisebb tálban keverjük össze a cukrot a füstölt paprikával, borssal, cayenne borssal és a lereszelt hagymával. Alaposan, minden oldalról dörzsöljük be vele a lapockát.
  5. Egy nagy edényben, ami a sütőt is bírja, olvasszuk fel a zsírt. A hús mind a hat oldalát süssük benne 3-3 percig, amíg szép barnás nem lesz.
  6. Öntsük hozzá az alaplevet és sört, forraljuk fel (ha nincs olyan edényünk, ami a sütőt is bírja, nyugodtan csináljuk ezt a műveletet egy serpenyőben vagy lábasban. Mikor a hús a sütőbe kerül, áttesszük egy mély tepsibe, és aláöntjük a levet.)
  7. Ha forr az alaplé, takarjuk le az edényt fedővel (vagy a tepsit alufóliával), és tegyük be a sütőbe. Fél-háromnegyed óránként fordítsunk rajta egyet, locsolgassuk a levével.
  8. 3-5 órán keresztül süssük (a hús korától függ), amíg látszik rajta, hogy atomjaira készül szétesni. Ha van kedvünk, az utolsó negyed órában levehetjük a fóliát, és 5 percig grillezhetjük, hogy szép piros legyen.
  9. Vegyük kis a sütőből, várjuk meg, míg egy kicsit hűl, majd szedjük szét szálasra.

A tacohoz

  1. A tortillákat öntöttvas serpenyőben átmelegítjük, és konyharuhával letakart kenyérkosárba tesszük tálalásig (így nem száradnak meg).
  2. A koriandert felaprítjuk, a lilahagymát apróra vágjuk.
  3. A húst kis lével a tortillákra tesszük, mehet rá a hagyma és a koriander ízlés szerint. A tetejére csavarjunk pár csepp lime-levet. Összehajtjuk, és már ehetjük is (vigyázat, csurog mindenhova, ing legyen feltűrve, szalvéta a közelben!).
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 240 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 175
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8896
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 27.

Ajánló

Ha valakinek van kedve, egy kis tejfölt is pakolhat a tortillára. Mehet bele guacamole, chili paprika vagy bármi, amihez kedvünk van.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szintén akkor ajánlom elsősorban, ha pulled porkot készítettünk, és nem tudjuk, mi legyen a maradékkal. Vagy ha kerti bulit csapunk, de nem akarunk egész este a füstben állni és bográcsot vagy a húsokat igazgatni. Inspiráció a The craft beer cookbookból.

Hozzávalók

A húshoz

A tacohoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek