r
Nosalty Logó

Pulled pork taco

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Pulled pork taco
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A tacohoz

Összesen 874 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A tacohoz

Összesen 10494 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A tacohoz

Összesen 196 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1995.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    556 mg
  • Nátrium
    1196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    178 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 874 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    593.1 g

Zsír

  • Összesen
    627.3 g
  • Telített zsírsav
    213 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    284 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    2159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23946.3 g
  • Cink
    88 mg
  • Szelén
    961 mg
  • Kálcium
    965 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    831 mg
  • Foszfor
    6675 mg
  • Nátrium
    14356 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    535.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    3157.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    2131 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    27 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    148 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1239 micro
  • Kolin:
    1932 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    656 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 10494 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A tacohoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
  2. Egy éles kés segítségével 6 olyan mély lyukat fúrunk a húsba, hogy beleférjen egy-egy gerezd fokhagyma. Nyomjuk bele a gerezdeket a lyukakba úgy, hogy teljesen eltűnjenek.
  3. Mindenhol dörzsöljük be a húst sóval.
  4. Egy kisebb tálban keverjük össze a cukrot a füstölt paprikával, borssal, cayenne borssal és a lereszelt hagymával. Alaposan, minden oldalról dörzsöljük be vele a lapockát.
  5. Egy nagy edényben, ami a sütőt is bírja, olvasszuk fel a zsírt. A hús mind a hat oldalát süssük benne 3-3 percig, amíg szép barnás nem lesz.
  6. Öntsük hozzá az alaplevet és sört, forraljuk fel (ha nincs olyan edényünk, ami a sütőt is bírja, nyugodtan csináljuk ezt a műveletet egy serpenyőben vagy lábasban. Mikor a hús a sütőbe kerül, áttesszük egy mély tepsibe, és aláöntjük a levet.)
  7. Ha forr az alaplé, takarjuk le az edényt fedővel (vagy a tepsit alufóliával), és tegyük be a sütőbe. Fél-háromnegyed óránként fordítsunk rajta egyet, locsolgassuk a levével.
  8. 3-5 órán keresztül süssük (a hús korától függ), amíg látszik rajta, hogy atomjaira készül szétesni. Ha van kedvünk, az utolsó negyed órában levehetjük a fóliát, és 5 percig grillezhetjük, hogy szép piros legyen.
  9. Vegyük kis a sütőből, várjuk meg, míg egy kicsit hűl, majd szedjük szét szálasra.

A tacohoz

  1. A tortillákat öntöttvas serpenyőben átmelegítjük, és konyharuhával letakart kenyérkosárba tesszük tálalásig (így nem száradnak meg).
  2. A koriandert felaprítjuk, a lilahagymát apróra vágjuk.
  3. A húst kis lével a tortillákra tesszük, mehet rá a hagyma és a koriander ízlés szerint. A tetejére csavarjunk pár csepp lime-levet. Összehajtjuk, és már ehetjük is (vigyázat, csurog mindenhova, ing legyen feltűrve, szalvéta a közelben!).
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 240 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 177
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9026
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 27.

Ajánló

Ha valakinek van kedve, egy kis tejfölt is pakolhat a tortillára. Mehet bele guacamole, chili paprika vagy bármi, amihez kedvünk van.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szintén akkor ajánlom elsősorban, ha pulled porkot készítettünk, és nem tudjuk, mi legyen a maradékkal. Vagy ha kerti bulit csapunk, de nem akarunk egész este a füstben állni és bográcsot vagy a húsokat igazgatni. Inspiráció a The craft beer cookbookból.

Hozzávalók

A húshoz

A tacohoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...