Nosalty Logó

Carbonnade - a flamand pörkölt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Oli(E)va
Carbonnade - a flamand pörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
sörös
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 468 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2810 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 94 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    932.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 468 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    332.3 g

Zsír

  • Összesen
    115.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    915 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5595.6 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    494 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    3378 mg
  • Nátrium
    967 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1850.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    65 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    98 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    1380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 2810 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 94 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Belisztezzük a húst, lerázva a lisztfelesleget, majd egy nagyobb lábosban a két kanál olajban elősütjük a hús felét, egy tálba kivesszük, még egy kanál olajat hozzáadunk, és kisütjük a másik felét, ismét kivesszük a húst.
  2. Még egy kanál olajat teszünk a fazékba, és a hagymát a fokhagymával nagyon lassú tűzön karamellizáljuk benne.
  3. Ha ez megvan, felerősítjük a gázt, visszatesszük a fazékba a húst, leöntjük a sörrel, a marhahúslével, beletesszük a két babérlevelet, a kakukkfüvet, borsot, ellenőrizzük a sót.
  4. Ha felforrt, befedjük a lábast, minimumra vesszük a gázt és kb. 1 és 3/4 óra múlva már megpuhult, levesszük a fedőt, és úgy hagyjuk lassan forrni, amíg a szaft besűrűsödik.
  5. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk, köretként tésztát, krumplipürét vagy rizst adhatunk mellé, de eredetileg kissé megpirított franciakenyér mustárral megkenve dukál hozzá, amit aztán a szafba tunkolunk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 36771
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 03.

Ajánló

Testes vörösbor, vagy aki szereti, barna sör, ha úgyis van már benne.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Oli(E)va 85 recept

A flamandok klasszikus marhapörköltje... Egy másik marhapöri kedvenc, a szaft valami isteni a megkaramellizálódott hagymától, a barna sörtől...

Hozzászólások

Kif Lee

H? de jól hangzik. Hasonlít az írek Guiness stew-jára. Tutira felkerül hamarosan az asztalra nálunk is.

Oli(E)va

Szia, Judit, irek, flamand-franciak, magyarok...a porkolt mindenhol nagyon finom, kulonben ezt is Guinessel foztem, mert ahol vasarolok, nem volt masfajta barna sor, kicsit huzos volt az ara, de mit tegyunk, tudod mi a legjobb benne ? A mustaros kenyeres tunkolas... :) Remelem, izleni fog, udvozollek, Eva

Törölt felhasználó

Ahogy megláttam, tudtam, hogy ez lesz vasárnap, de sertésb?l készítettem, mert nem szeretem a marhát. Nagyon-nagyon finom, a tunkolás pedig imádnivaló. :) Köszönöm a receptet!

Oli(E)va

Szia, Kexie, nagyon szivesen, en is ki fogom probalni serteshussal, bar meg nem keszitettem igy, mi szeretjuk a marhahusit, az elkeszitesi ido igy jelentosen csokken, ugye ?

Törölt felhasználó

Igen, rövidebb id? alatt el tud készülni (kevesebb, mint 1 óra), de ha szárazabb a husi, akkor szerintem érdemes hosszabb ideig, lassabban f?zni. Ja és nekem másnap még finomabb volt :P

Gianfranco Norbert

Kedves Oli(E)va ! Ne haragudj de neked hogy jött ki az összköltség-re 2000 ? amikor a marhának a kg-os ára messze 2000 felett van. De ha csak ebb?l indulok ki, akkor a másfél kg marha az 3000 :) és a hozzávalókat még nem is számoltam :) Nem kukacoskodás, csak irreálisnak tartom az árat :)

Oli(E)va

Kedves Helltrox, sajnos fogalmam sincs az otthoni arakrol, ugyhogy korulbelul irok be valamit, ha megmondanad mennyi, kijavitom. Koszonom az eszrevetelt... Ahol en elek, itt sokkal dragabb minden es egy kicsit "learazva" saccolok mindent. Udv, Eva

Gianfranco Norbert

Nem megbántani akartalak félre ne értsd ! Csak furcsáltam hogy a marhahúst milyen olcsón veheted :)))))))) összeköltségre szerintem írj be egy: 5000 forintot, és akkor abban minden benne van. Ja igen.....megcsináltam a receptet, és rettenetesen finom lett. Igaz néhol javítanom kellett, mert maga a recept leírása nem túl részletes, így fennakadások voltak. Pedig szakács vagyok, és dolgoztam neves éttermekben. De ez az étel kimaradt az életemb?l :) Szóval isteni finom volt, nagyon köszönöm neked. feldobtad a családom és az én napomat is :)

Oli(E)va

Kedves Helltrox, koszonom a segitseged...Udv, Eva

Oli(E)va

Szia, Helltrox, megegyszer irok, mert az elozo valaszomnal nagyon almos voltam...::))) Talan segitunk a tobbieknek is, ha megirnad a fennakadasokat, es hogy hogyan javitottad ki oket; tudod, aki regota foz, sok minden csak ugy "erzesre" jon aztan a kis reszletek kimaradnak :) Nincs felreertes, ellenkezoleg, koszonom, hogy az eszreveteleddel segitettel nekem is, meg mindenki masnak, aki megnezi a receptet. Udvozollek, Eva

Gianfranco Norbert

Kedves Evaneo ! Örülök hogy nem tolakodásnak vetted, az észrevételem. Nincs gond, nagyon szívesen elmondom neked az észrevételeimet, ugyanis azokkal könnyebbé tehetjük mások f?zését is :) Igen amúgy ismer?s az érzésre f?zés jellegzetes esete, néha velem is elszalad a ló. Itthon meg kamilláznak hogy mi a fenér?l beszélek :))) Van skype-od? ott egyszer?bben el tudnám mondani az észrevételeimet. Várom válaszod. Üdvözletem !

Oli(E)va

Szia, meg nincs skype-om, de ha kuldod az e-mailedet, irok...Udv, Eva

Gianfranco Norbert

SZia Eva :) protector.20@gmail.com ! Várom jelentkezésedet :)

Gianfranco Norbert

Kedves Eva ! Írtam Gmailre, amire szint úgy napok ( s?t már lassan 1 hete ) nem jön válasz. Most akkor megbeszéljük a fennakadást, vagy sem ? :) Isteni kaja, aki teheti csinálja meg :)

Oli(E)va

Szia, Helltrox, az e-mailem nem g, hanem y (ha elolvastad a valaszom, szolj vissza, kitorolom::)) az e-mailem: evaneophytou@ymail.com Kellemes Unnepeket kivanok, Eva

Gianfranco Norbert

Kedves Eva ! Nekem jött a címemere egy levél t?led, én arra válaszoltam. :) az hogy mi a címed azt nem tudom, de az enyém gmail. és válaszoltam is rá :) Nektek is boldog karácsonyt, és a családodnak is :) NÉZD MEG A LEVELES LÁDÁDAT :)

Oli(E)va

Szia, Helltrox, nem jott at semmi, komolyan ! Multror sem, ma sem meg...nem tudom, mi lehet az oka...Pedig kapom az e-maileket, mindenhonnan. Az enyem, amit kuldtem, atjott neked, azon valaszoljal. Nem ertem, ez az e-mail cimem. Kellemes unnepeket, megyek aludni :)) Majd megoldjuk az e-mailes problemat, Szia, Eva

Gianfranco Norbert

Válaszoltam megint kedves Eva. remélem most már megkapod :) pusszantás, és kellemes ünnepeket :)

Törölt felhasználó

Kedves Evaneo!!! Nagyon köszönöm,hogy felraktad ezt a receptet!!!!Valami mennyei,isteni finom!!!Az 5 éves kisfiamnak is nagyon ízlett. Tényleg fantasztikus ízkavalkád a barna sör+a karamellizált hagyma,kicsit olyan,mint a barna mártás...kedvenc ételünk lett :-) Mégegyszer nagyon köszönöm,üdv:Anikó

Oli(E)va

Kedves Aniko, ne haragudj, hogy csak most valaszolok, koszi, hogy visszajeleztel, orulok, hogy izlett, a recit nagyon szivesen. Udv; Eva

Samiya

Na jó.. Most már nagyon éhes vagyok...! :D

Oli(E)va

:) :) :) Ha sokaig nezegetem en is a receptekek, mindig a huto elott kotok ki... Pusz; Eva

Törölt felhasználó

Bocsi, kezd? vagyok, ezért inkább megkérdezlek. A húst azt nyersen vagy miután picit el?sütöttük szeleteljük fel? Amúgy csodásan néz ki... ma ez lesz a kaja. Köszi a receptet, majd megírom hogyan sikerült.

Oli(E)va

Szia, kini_eto, remelem, meg idoben van, nyersen, szeletelve kell elosutni, nem kell vele annyit vacakolni :) Drukkolok, remelem, jol sikerul, tudod, a jo kajanak meg kell adni az idot, jo puhara sutni... Udv; Eva

Törölt felhasználó

Szia. Köszi válaszod. Végül rájöttem, hogy nyersen kell szeletelni, szóval minden rendben ment. Nagyon finom lett, az ízvilága zseniális. Viszont egy kisebb vita alakult ki egy másik fórumon arról mit is jelent a karamellizálás. Belinkelem neked is: http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__konyhai-praktikak__4919802-hogyan-kell-karamellizalni-a-hagymat Én tettem fel a kérdést. Köszi a receptet még egyszer. További szép estét.

Samiya

Szia Éva! Elkészítettem és ne tudd meg, mi volt itt.. Véres harcok dúltak, hogy ki törölgesse ki a lábosból az utolsó szaftcseppeket egy darabka kenyérrel. :) Nagyon-nagyon finom, köszönöm, hogy feltetted! Puszi: Samiya

Oli(E)va

Szia, :):):):) Nagyon orulok, hogy jol sikerult, irok e-mailt hetvegen, "be vagyok havazva"...Pusz; Eva

Törölt felhasználó

Most készül ....az illata isteni,remélem az íze is az lesz :D

Oli(E)va

Szia Timbor, koszi, hogy a receptemet valasztottad, ha van kedved, szolj vissza, hogy milyen lett :) Udv; Eva

Nensy

Megírnád, hogy milyen lett? Egy nagyobb társaságnak szeretném elékészíteni a következ? bandázásra. Jó lenne tudni. Köszönöm.

Törölt felhasználó

Megcsináltam, nagyon finom lett! Köszönöm! :)

Oli(E)va

Nagyon szivesen ... :)

szilvi80

Nekunk csalodas volt :( Persze ez a "mi hibank", ez az izvilag tavol all tolunk :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek