Így vészeld át az óraátállítást!

Te is nehezen viseled az óraátállítást? A hétvégén visszakapjuk azt az egy órát, amit nyáron elveszítettünk, de hogyan kerüljük el a fáradságot, amit ilyenkor szinte senki nem úszhat meg?

Az óraátállítás szükségességéről már hosszú ideje megoszlanak a vélemények, ettől függetlenül még mindig nyári és téli időszámításban gondolkozunk. Most vasárnap hajnalban, azaz október 28-án 3-kor 2 órára állítjuk vissza az időmérőinket. Ilyenkor sokan panaszkodnak koncentrációs zavarokra, figyelmetlenségre, álmosságra, egyeseknél akár a depresszió tünetei is jelentkezhetnek. Mit tehetünk annak érdekében, hogy megkönnyítsük szervezetünknek az átállását?

Dobd fel az ételed! II.rész >>

Egyesek meg sem érzik, mások számos tünetet produkálnak a nappal és a sötétség óráinak felborulásakor. Általánosan elfogadott ugyan, hogy az emberi test 24 órán belül alkalmazkodik a megváltozott bioritmushoz, de tudjuk, hogy a gyakorlat sokszor másképpen alakul. Most visszanyerjük azt az egy órát, melyet a nyári időszámítás elvett tőlünk, de lássuk, mivel tehetjük könnyebbé a hétfői munkakezdést és kerülhetjük el a levertséget!

Indiai ízmámor fillérekből >>

Turmixreceptekért kattints ide >>

A délutáni alvást, bármilyen hívogató is a gondolat, hogy elheveredjünk a kanapén, ajánlott kihagyni, mert az éjszakai elalvást tovább nehezíti majd a pluszóra. Elalvás előtt fél órával már ne számítógépezzünk, kényelmesen helyezkedjünk el, olvassunk valami könnyedet, beszélgessünk, a lényeg, hogy nyugodt körülmények között várjuk az álmot.

A krémesek királynője >>

Rétegezd az élvezeteket! >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütivel gyarapítsuk a recepttáraitokat.

A legízesebb húsvéti töltelékek

A húsvéti töltelék elmaradhatatlan része az ünnepi felhozatalnak: a sonka mellett például kiválóan mutat majd a kedvenc ízeinkkel (és persze tojással) telepakolt felfújt.