r
Nosalty Logó

Mediterrán sültpaprika saláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Mediterrán sültpaprika saláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 329 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 655 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 54 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    740 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    604 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    94 micro
  • β-karotin
    7658 micro
  • β-crypt
    2311 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 329 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    565 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    890.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1481 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    1208 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    434 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    189 micro
  • β-karotin
    15316 micro
  • β-crypt
    4621 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    485 micro
Összesen 655 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1251 micro
  • β-crypt
    377 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 54 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikákat jól megmossuk, majd leszárítjuk.
  2. Egy tepsit -akkorát, amibe a paprikák kényelmesen beleférnek - kibélelünk alufóliával.
  3. A paprikákat a sütőbe tesszük, és addig grillezzük, amíg a héjuk meg nem feketedik. Akkor átfordítjuk, hogy lehetőleg minden oldalon kapjanak egy kis fekete színt.
  4. Ha összeestek, ráncosak és több helyen megfeketedtek, kivesszük a sütőből, és alufóliával jól betakarjuk.
  5. 1 órán keresztül letakarva hagyjuk, amíg teljesen ki nem hűl.
  6. Ha kihűlt, kitakarjuk, kivesszük a tepsiből. Az alufóliát, amire a paprikalé kifolyt, óvatosan kiemeljük, és egy tálba csurgatjuk az egészet.
  7. A paprikákat kicsumázzuk, és meghámozzuk. Óvatosan, a tál fölött csináljuk ezt a műveletet, mert a belseje is tele van az isteni paprikalével. Ha ügyesek voltunk, akkor szinte egyben kijön a csumája, és a héja is azonnal lejön.
  8. A megpucolt paprikát vágjuk vékony csíkokra, és tegyük a paprikaleves edénybe.
  9. A fokhagymát préseljük/ vékonyan szeleteljük mellé.
  10. A mustárt keverjük ki a balzsamecettel, sózzuk, borsozuk, majd állandó kevergetés mellett öntsük hozzá az olívaolajat.
  11. Öntsük a paprikaslátára, végül pedig szórjuk rá az apróra vagdosott friss bazsalikomot.
  12. Keverjük jól össze, és letakarva dugjuk 24 órára hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 25
  • 7 napos nézettség: 142
  • Össznézettség: 42401
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 21.

Ajánló

Friss kenyér meglocsolva egy pici olívaolajjal, vékony szelet prosciutto, egy kis mozarella meggrillezve, mellé a saláta és egy pohár száraz fehérbor...tökéletes nyáresti vacsora!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Unokatestvérem Nizzában tanulta ezt a receptet, úgyhogy nem tudom, olasznak vagy franciának minősül-e...de ezen majd máskor gondolkozom...amíg paprika, bazsalikom és fokhagyma van benne, addig meg mindegy is..:) Nyáron csak úgy magában is isteni ebéd.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

A paprikát csak akkor ehetem meg, ha a héját lesütöm róla. Alig várom, hogy kipróbáljam ezt a receptet :)

adriavanda

Többször készítettem, és mindenkinek nagyon ízlett eddig. Köszönöm a receptet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.