Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mediterrán sültpaprika saláta

Mediterrán sültpaprika saláta
Mediterrán sültpaprika saláta
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Unokatestvérem Nizzában tanulta ezt a receptet, úgyhogy nem tudom, olasznak vagy franciának minősül-e...de ezen majd máskor gondolkozom...amíg paprika, bazsalikom és fokhagyma van benne, addig meg mindegy is..:) Nyáron csak úgy magában is isteni ebéd.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Friss kenyér meglocsolva egy pici olívaolajjal, vékony szelet prosciutto, egy kis mozarella meggrillezve, mellé a saláta és egy pohár száraz fehérbor...tökéletes nyáresti vacsora!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikákat jól megmossuk, majd leszárítjuk.
  2. Egy tepsit -akkorát, amibe a paprikák kényelmesen beleférnek - kibélelünk alufóliával.
  3. A paprikákat a sütőbe tesszük, és addig grillezzük, amíg a héjuk meg nem feketedik. Akkor átfordítjuk, hogy lehetőleg minden oldalon kapjanak egy kis fekete színt.
  4. Ha összeestek, ráncosak és több helyen megfeketedtek, kivesszük a sütőből, és alufóliával jól betakarjuk.
  5. 1 órán keresztül letakarva hagyjuk, amíg teljesen ki nem hűl.
  6. Ha kihűlt, kitakarjuk, kivesszük a tepsiből. Az alufóliát, amire a paprikalé kifolyt, óvatosan kiemeljük, és egy tálba csurgatjuk az egészet.
  7. A paprikákat kicsumázzuk, és meghámozzuk. Óvatosan, a tál fölött csináljuk ezt a műveletet, mert a  belseje is tele van az isteni paprikalével. Ha ügyesek voltunk, akkor szinte egyben kijön a csumája, és a héja is azonnal lejön.
  8. A megpucolt paprikát vágjuk vékony csíkokra, és tegyük a paprikaleves edénybe.
  9. A fokhagymát préseljük/ vékonyan szeleteljük mellé.
  10. A mustárt keverjük ki a balzsamecettel, sózzuk, borsozuk, majd állandó kevergetés mellett öntsük hozzá az olívaolajat.
  11. Öntsük a paprikaslátára, végül pedig szórjuk rá az apróra vagdosott friss bazsalikomot.
  12. Keverjük jól össze, és letakarva dugjuk 24 órára hűtőbe.

  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 34 947
elküldve: 9
receptkönyvben: 369
elkészítve: 11/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
konyhatechnológia: grill
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc

egyéb elnevezések

sültpaprika saláta, grillezett paprika olívaolajos-balzsamecetes bazsalikom mártásban

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

adriavanda
adriavanda Thu, 2015-06-04 19:37

Többször készítettem, és mindenkinek nagyon ízlett eddig. Köszönöm a receptet.

horvathreka
horvathreka / horvathreka Sun, 2013-06-09 11:10

A paprikát csak akkor ehetem meg, ha a héját lesütöm róla. Alig várom, hogy kipróbáljam ezt a receptet :)

352
piros kaliforniai paprika 5 db
fokhagyma 5 gerezd
balzsamecet 3 ek
olívaolaj 0.5 dl
mustár 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 10 levél