Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Felvidéki tökfőzelék

Felvidéki tökfőzelék
Felvidéki tökfőzelék
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorom óta szeretem, annyira, hogy még az iskolai menzán sem tudták elvenni tőle a kedvemet, pedig az közel sem ez volt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sertéspörkölt és friss kenyér.  Bár én egyszer próbáltam sült hurkával, úgy is nagyon finom  volt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököt legyaluljuk, besózzuk, és 30 percet állni hagyjuk.
  2. A hagymát világosra pirítjuk a zsíron.
  3. Annyi lisztet szórunk rá, hogy masszává álljon össze.
  4. Rárakjuk a kinyomkodott tököt, majd felengedjük annyi tejjel, hogy ellepje.
  5. Alaposan elkeverjük, hogy ne maradjanak benne lisztcsomók, majd beleszórjuk az apróra vágott kaprot.
  6. Végül belekeverünk egy evőkanálnyi cukrot, és addig főzzük az egészet, míg a tök megpuhul. Ha nagyon sűrűsödne, tejjel lehet még higítani.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 530
elküldve: 2
receptkönyvben: 80
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Tmea

Mióta szakács: 2010.11.23.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
babakonyha: baba 12-18 hónap
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejes tökfőzelék, tökfőzelék pirospaprika nélkül

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

229
közönséges tök 1 db
kapor 1 csokor
finomliszt 10 dkg
mangalica zsír 1 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
tej 2 dl
cukor 1 ek