Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplifőzelék liszt nélkül

Krumplifőzelék liszt nélkül
Krumplifőzelék liszt nélkül
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár én nem vagyok ellene a liszttel való sűrítésnek, ezt a főzeléket mindig így, liszt nélkül készítem. A burgonyának nagyon magas a keményítőtartalma, így lehetővé teszi, hogy a saját anyagával sűrítsük be a belőle készített főzeléket.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát finomra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát.
  2. Kb. 1 dl vízzel felöntjük, és beletesszük a kockákra feldarabolt krumplit. Kicsit kevergetjük, lepirítjuk, mielőtt felöntenénk annyi vízzel, ammenyi éppen ellepi.
  3. Beletesszük a babérleveleket, a majorranát, sózzuk és borsozzuk. 15-20 perc alatt puhára főzzük.
  4. Mikor a burgonya már megpuhult, kivesszük az 1/4-ed részét, és alaposan pürésítjük (ez fogja besűríteni a főzeléket).
  5. A püréhez hozzákeverjük a tejfölt, kis főzőlével még hígíthatjuk, és visszatesszük a többihez. Egyet forralunk rajta, és kész is van.
  • elkészítettem: 24 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 42
össznézettség: 67 488
elküldve: 21
receptkönyvben: 703
elkészítve: 57/73
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

burgonyafőzelék, lisztmentes krumplifőzelék, tejfölös krumplifőzelék

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boribari
Boribari Fri, 2013-03-15 10:29

Nagyon finom lett !! Kezdő háziasszony vagyok, és tökéletesen sikerült. Tettem bele mustárt Tincsi javaslatára, megbolondította. :)

Köszönöm a remek a receptet

MaryAnn13
MaryAnn13 Tue, 2013-03-12 10:05

Nagyon jó a recept, egyszer már megcsináltam, és ma is ez lesz a vacsora :)
Most már csak így csinálom a krumplifőzeléket.

Paja
Paja / Paja Thu, 2013-02-21 12:12

Hajnal kettőkor a kedvesem lógott ki a fazékból! Szerintem jól sikerült! Köszi!

Tincsi69
Tincsi69 Sat, 2012-11-24 19:39

Ez nagyon finom én is így szoktam főzni, csak még a tejföllel együtt teszek bele kb. egy kanálnyi mustárt is, úgy is isteni, próbáljátok ki.

witch
witch / witch Fri, 2012-11-23 20:39

Meg egy ilyen egyszeru etelt is olyan gusztusosan talalsz, hogy ha
ettol nem jon meg az etvagya valakinek, akkor semmitol. :)

szilibea
A kis gasztronauta / szilibea Mon, 2012-11-26 16:24

:)) nagyon jól esett ez a bók Tőled, hiszen szuperebbnél szuperebb receptekkel büszkélkedhetsz! :) Szoktam ám én is válogatni a receptjeid közül! :)
Még egyszer köszönöm a kedves szavakat!
Szép hetet!
Bea

PEGS
PEGS Wed, 2012-06-06 08:06

Tökéletes:),és működik zöldbabfőzeléknél is. "Könnyű és finom"

366
burgonya 1.5 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 3 ek
fűszerpaprika 1 ek
babérlevél 4 db
majoranna 1 tk
tejföl 175 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint