Spenót saláta
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 25% Zsír
Összesen
550
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 25% Zsír
Összesen
1100
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 21.9 g
Zsír
-
Összesen 48.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 396 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1245.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 270 mg
-
Nátrium 752 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 123.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 408 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 271 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 300 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3040 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7075 micro
Összesen
550
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 43.9 g
Zsír
-
Összesen 97.1 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 791 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2491.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 218 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 540 mg
-
Nátrium 1504 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 246.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 816 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 541 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 307 micro
-
Kolin: 600 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6079 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14149 micro
Összesen
1100
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 19.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 494.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 298 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 107 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1206 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2807 micro
Összesen
218
kcal
Elkészítés
- Miután a spenótlevelek szárait lecsipkedtük, alaposan megmossuk a spenótot és megszárítjuk.
- A tojásokat megfőzzük: lábasba tesszük, hideg vizet engedünk rá, hogy bőven ellepje, nagy lángon felforraljuk, majd mérsékeljük a hőt, és forrástól számítva 10 perc után levesszük a tűzről, hideg vizet engedünk rá. Rögtön megpucoljuk, és gerezdekre vágjuk.
- Miközben a tojást főzzük, egy serpenyőt szárazon felhevítünk, illatosra pirítjuk benne a fenyőmagokat, ha már szép aranyszínűek, kivesszük és félretesszük. Ugyanebben a serpenyőben, szintén szárazon, a pancetta szeletek mindkét oldalát pár perc alatt megpirítjuk.
- Nincs más hátra, mint a spenótleveleket tányérra rendezni, ráhelyezni a tojást, a pancettát, rászórni a fenyőmagot, és olívaolajjal permetezni.
- Receptkönyvben: 339
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 53974
- Feltöltés dátuma: 2008. május 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Egy alternatíva, arra az esetre, ha éppen nem főzeléket szeretnénk készíteni a spenótból. Hipp-hopp összedobható ebéd vagy vacsora kerekedhet a spenótlevelekből, számtalan módon variálható, ki-ki ízlése szerint. Én az alábbi összetevőkkel készítettem, melyektől olaszos beütést kapott a saláta.