Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos káposzta másképpen

Paradicsomos káposzta másképpen
Paradicsomos káposzta másképpen
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokaknak nem kedvence a paradicsomos káposzta, de ezzel az elkészítési móddal javíthatunk a statisztikán!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát és a vöröshagymát felszeleteljük.
  2. A cukrot megolvasztjuk, rádobjuk a káposztát és a hagymát. Sózzuk, megszórjuk köménnyel, hozzáadjuk az olajat, 1 dl vizet, és fedő alatt puhára pároljuk, majd fedő nélkül zsírjára pirítjuk.
  3. Meghintjük a liszttel, pár percig együtt pirítjuk, felöntjük a paradicsomlével, és a szükséges mértékben vízzel hígítjuk. Ha kell, utána ízesítjük. Jól kiforraljuk.
  4. Sült oldalassal vagy fasírttal tálaljuk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 27
össznézettség: 65 192
elküldve: 15
receptkönyvben: 447
elkészítve: 46/67
Facebookon megjelent: -

szakács

Mancika

Mióta szakács: 2010.01.07.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

káposztafőzelék paradicsomosan, fejes káposztafőzelék paradicsomlével, káposztafőzelék

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

anagyem
anagyem Thu, 2013-10-03 18:55

Kipróbáltam, nagyon finom. Máskor is így fogom készíteni, mindenkinek csak ajánlani tudom. Köszönöm a receptet.

h3eniko
h3eniko Wed, 2013-07-03 16:29

Szia Mancika!
Nagyon finom!! Azthiszem megvan a vegleges formaja, hogyan keszitem ezutan a paradicsomos kaposztat. Az elejen megolvasztott cukor, tenyleg fantasztikus izt ad neki!
Koszonom a receptet!
Eniko

margit42
Mancika / margit42 Wed, 2013-07-03 17:22

Szia Enikő!
Örülök, hogy eltaláltam a Te ízlésedet is, egyszerű, olcsó, egészséges és fiiiiiiiiiiiinom!

t.ildiko.
t.ildiko. Wed, 2013-04-24 08:34

Elkészítettük ezt a változatot és nagyon finom lett.Sokkal jobb,hogy karamelizáljuk a cukrot az elején és így pároljuk össze az egészet. Köszönjük a jó receptet.

belubi
belubi Fri, 2013-04-05 15:15

Kedves Margitka. Megtetszett ez a recept, mert jól hangzik és egyszerű. A fiam nagyon szereti a más módon készített paradicsomos káposztát, gondoltam így is megpróbáljuk. Hát az igazat megvallva sokkal finomabb, mint a hagyományos módon készített. Csak én azért több paradicsom levet (házi készítés, amit tavaly nyáron csináltam főzés nélküli) tettem hozzá, vizet pedig egyáltalán. Köszi a finomságért. Üdv.

margit42
Mancika / margit42 Fri, 2013-04-05 17:32

Kedves Belubi!
Igazad van, a házi paradicsomlével még fínomabb, én is saját paradicsomlével szoktam készíteni, de nálam ez nagyon gyorsan elfogy, így aztán marad a bolti, de ebből is a fínomabbat választom. Jó egészséget a családodnak.
Üdvözlettel Margit

Scooby
Scooby Tue, 2013-03-26 20:27

Kedves Mancika!
Hát mit is mondjak. Általalam régen elfeledett étel. Nem tudtam mit főzzek, a barátnőm ötletére készítettem, a Te recepted alapján. 1 fej káposztából készült, és elfogyott két felnőtt, és egy pici baba (16 hónapos) ette:). Ez szerintem mindent elmond. Nagyon nagyon finom. Hamarosan újra az asztalra kerül. Köszi ezt a csodálatosan finom receptet.

margit42
Mancika / margit42 Wed, 2013-03-27 08:14

Kedves Scooby!
Örülök, hogy ízlett aprajának, nagyjának, további szép napokat és jó egészséget kívánok a családodnak.

ari80
ari80 Wed, 2013-02-20 22:04

Nekem sajna odaégett, pedig mellette álltam. :(

belubi
belubi Fri, 2013-04-05 15:22

Szia ari80, nagyon ari vagy, de mi éghet ezen oda? Próbáld meg újra, ne add fel, mert tényleg finom.

margit42
Mancika / margit42 Wed, 2013-03-06 11:34

Kedves Ari!
Nagyon sajnálom, próbáld meg alacsonyabb hőfokon, megér még egy dobást!

Ollocska
Ollocska / Ollocska Mon, 2012-11-26 19:57

Annyira jol hangzott, most keszitem. Szupi lesz, erzem :) vegre egy fozelek, aminek nem lesz rantas ize.

margit42
Mancika / margit42 Wed, 2013-03-06 12:02

Kedves Ollocska!
Remélem azóta már sikerült, (technikai okokból csak most válaszolhatok) és ízlett is. Én most készítem a cikkini fasírtodat, nagyon jól hangzik a recept.
Minden jót kívánok Neked

Ollocska
Ollocska / Ollocska Wed, 2013-03-06 12:05

Aranyos vagy, de szerintem az valaki mas cukkini fasirtja, csak lehet, hogy nalam talaltad a receptet, en nem szoktam feltolteni reciket :)

Dettiden
Dettiden Sat, 2012-09-08 13:31

Szia Mancika!

Igazából sosem csináltam még ezt az ételt, pedig nem vagyok kezdő háziasszony. A párom unszolására kerestem receptet és nagyon örülök, hogy megtaláltam a tiedet :) Nagyon könnyű elkészíteni és a végeredmény pedig mindent fölülmúl :) Amikor megkóstoltam a gyerekkorom jutott eszembe, amikoris a nagymamámnál ettem :) Köszi, elmentve :)

margit42
Mancika / margit42 Sun, 2012-09-09 10:20

Szia Dettiden!
Köszönöm a soraidat, nagyon jó, így az ételeken keresztül is felidézni édesanyáinkat, nagymamáinkat.
Minden jót a családodnak.

simivik
simivik Wed, 2012-05-23 10:59

Szia Mancika!
Ma eletemben eloszor keszitettem paradicsomos kaposztat a Te recepted alapjan. Es nagyon finom lett. Gyerekori emlekeimben pont igy el ez a fozelek.
Kulon jo, hogy nagyon egyszeru az elkeszitesi modja, egy labasban minden megoldhato. :)
Kosziiii
Viki

margit42
Mancika / margit42 Fri, 2013-10-04 07:47

Szia Simivik!
Örülök, hogy ízlett a paradicsomos káposzta, én az anyukámtól tanultam, és mindíg így készítem. Minden jót! Üdv.
Mancika

194
napraforgó olaj 3 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
cukor 5 dkg
finomliszt 1 evőkanál
1 tk
káposzta 1 kg
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
paradicsomlé 5 dl
víz 1 dl