r
Nosalty Logó

Majorannás krumplifőzelék

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Fahéj
Majorannás krumplifőzelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 267 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1071 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 91 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 267 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1109 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    558 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    705.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 1071 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 91 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megpucolt, megmosott krumplit karikára vágjuk, és a babérlevéllel annyi sós vízben, ami szűken ellepi, megfőzzük.
  2. Az olajból a liszttel rántást készítünk, megszórjuk a majorannával és a pirospaprikával, és kevergetve berántjuk vele a főzeléket.
  3. Felfőzzük, hozzáadjuk a tejfölt, azzal is felfőzzük, és már kész is.
  • Elkészítettem: 500 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 81
  • 7 napos nézettség: 567
  • Össznézettség: 369560
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 08.

Ajánló

Ha teljesen húsmentes ebédet szeretnénk, nagyon finom hozzá bármelyik sós muffin, vagy a bundáskenyér.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az egyszeri kisgyerek, mikor a szülei étterembe vitték, azzal hozta őket zavarba, hogy folyton krumplifőzeléket akart enni. A szülők pironkodva próbáltak rendelni. Persze ők "normális" ételeket ettek, így azt a látszatot kelthették, hogy a gyerek direkt nem kaphat jobbat a csúnya, gonosz szülőktől, miközben ők dőzsölnek. A pincér legtöbbször zavartan közölte, hogy elnézést, de ők ilyet nem tartanak az étlapon. A kisfiú meg egyszerűen nem értette, miért van ennyi bonyodalom a kedvenc étele körül. Ez a kisgyerek azóta már középkorú, és én annyiszor főzöm neki az ő krumplifőzelékét, ahányszor csak akarja. Mert még mindig nagyon szereti.

Hozzászólások

Petra Lászlóné

Nagyon finom. Nálunk Vas megyében Vöröshagymát is szoktak bele tenni.

Fahéj

Sok helyen szokták vöröshagymával készíteni, de én így szoktam, nélküle. Azért is tettem fel ide, hogy ilyen krumplif?zelék is van, hagyma nélküli. És így is finom! :)

Mercedes

Komolyan mondom megláttam az új receptek közöttl ezt a krumplif?zeléket,és tudtam,hogy a te receoted lesz.Nagyon gusztusos:-) Üdv:Merci

Fahéj

Kedves Merci! Köszönöm! :) Pedig ilyenkor mindig izgulok kicsit, hogy úgymond a túl egyszer? receptemhez mit szólnak majd. De a kezd? háziasszonyokra is kell gondolni, f?leg, ha ilyen a saját családomban is akad... :)) Üdv: Fahéj

Mercedes

Véleményem szerint a legfinomabb ételeket a legkönnyebb elkészíteni.Sokan gondolják azt,hogy minél több összetev?t,f?szert tartalmaz egy étel,annál jobb,szerintem pedig csak a néhány összetev? megfelel? arányának eltalálása vezet a kit?n? ételhez.Sokszor kérik ki a f?zéshez laikus ismer?seim a véleményemet bizonyos ételek elkészítésér?l,ezért próbálok én is egyre több receptemet feltenni a nosaltyra,mert sokkal egyszer?bb azt mondani,hogy menj fel a nosaltyra nézd meg a receptemet,mint leírogatni a receptet mindenkinek pontról-pontra.:-)Üdv:Merci

Fahéj

Én is így vagyok vele. A NoSaltyn legyen csak ott a legtöbb receptem, amiket készíteni szoktam, úgy könnyebb megtalálni. :) Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Úristen, de guszta! Nagy krumplif?zelék-fun vagyok, de majorannával még soha nem készítettem. De ennek véget vetek, mert holnap munka után haladéktalanul kipróbálom. Máris összefolyt a nyál a számban. :-)

Fahéj

:))) Úgy örülök, hogy egy szerény kis krumplif?zelék is lehet guszta. Én is nagyon szeretem! :)

Bató Edit

Érdekes, a krumplif?zelék nálunk is nagy kedvenc, s valahogy sejtettem, hogy a Te recepted, mert Te szoktál ilyen jó kis egyszer? f?zelékeket és leveskéket is feltenni és ez nagyon jó, mert biztos van,aki csak most kezd f?zni és innen segítséget kap. Edit

Fahéj

Igen, annak vagyok a híve, hogy tanuljuk meg az alapokat, a gyors és egyszer? hétköznapi ételeket, aztán majd azok után jöhetnek a különlegességek. Puszi: Éva

makutyi

Én ha van belef?zök egy füstölt szalonnab?rt, vagy szalonna darabot.

Fahéj

Hmm, bizos csak finomabbá teszi. Én néha felkarikázok bele egy pár virslit, úgy is finom.

Törölt felhasználó

Kedves Fahéj! Most lett kész a f?zelék - életemben el?ször készítettem -, nagyon finom lett, már csak a virsli sül hozzá, és tálalhatok :) Köszönöm!!

Fahéj

Kedves Bogomir! Nagyon szívesen! Örülök, hogy ízlik. :) Üdvözlettel: Fahéj

Echan

Hagymát én is pirítottam az elején alá, és a végén még egy kanálka ecetet is tettem bele. Tökéletes recept. :D

Fahéj

Ezek szerint mégse. :D

Gorri

Úúú de jól néz ki! Anyu is így csinálja, csak kicsit több paprikával, meg ecettel. Egyébként tényleg nem rossz ötlet ilyen egyszer?bb recepteket is felrakni, én például abszolút kezd? vagyok, és szeretem ha le van írva, hogy pontosan mib?l mennyit hogyan kell rakni bele, szerintem más is van így vele... Nagyon aranyos a sztori is, én is szereztem néhány kellemetlen percet régen a szüleimnek, amikor mindenhol túrós tésztát akartam rendelni... lehet?leg szalonnával meg cukorral :)

Fahéj

Nem elég, hogy túrós tészta, még szalonna+cukor is? :)))) Aranyos. Elképzelem a pincért... :)

Törölt felhasználó

Kedves Gorri, most megnyugtattal egy eletre, hogy nem en vagyok az egyeduli, aki a szalonnas tesztara cukrot tesz :) Mi mindig cukrosan ettuk a turos "laskat", ezert ha taborban szalonnaval talaltak, mindig kertem melle egy kis cukrot. Sokan borzadva neztek ahogy joizuen falatozom...

Törölt felhasználó

A túrós tésztát én is szalonnával és cukorral szeretem! :) De ha ennyien vagyunk így, vajon miért néznek ránk furcsán?? :)

Fahéj

Talán mert a füstölt íz furcsa kombinációt alkot az édessel. A sós az édessel is különlegesnek számít, de hogyha a sós még füstölt is, az meg egyenesen pikáns. :) Egyébként én egyre kevésbé nézek furcsán, mert szerintem hasonló variációk a chillis csoki, a baconös csoki(most jelent meg itt a NoSaltyn), a tepert?s tésztából készült lekváros papucs, meg az én tepert?s almásom. És ezek is mind nagyon finomak.

kicsivik

Ma ez lesz az ebédünk. Sosem csinálok rántást, az én szememben az fölösleges zsiradék és liszt hozzáadása, tapasztalatom szerint sokat nem javít az étel ízén, és ha eleve rövidebb lére hagyjuk a f?zelékeket, nem is igénylik a s?rítést. Egyszer?en csak kikeverek egy kis doboz tejfölt egy csapott ev?kanál liszttel, és a hozzáadott f?szerekkel (itt a paprika és a majoránna) és azzal rottyantom össze. Nagyon finom lett, köszi Fahéj!

Fahéj

Nagyon szívesen! Én olyan szempontból szeretem a rántást, hogy szerintem mind a zsiradék, mind a megpirult liszt ad egy kis külön ízt az ételnek. Nem is mindegy, hogy milyen ételhez milyen rántás való, mert míg a krumplif?zelékhez megpirítom egy kicsit a lisztet, addig a paradicsomleveshez szinte fehéren hagyom. Ett?l függetlenül én is szeretem a habarásos vagy szórásos ételeket is, s?t, van olyan leves, amelyet krumplival vagy turmixollással s?rítek csak. Üdv: Fahéj

Csillag Irén

Köszönöm ezt az egyszer? receptet ki fogom próbálni,biztos finom.Örülök hogy ilyen recepteket látok itt,a mai világban ahol minden a drágaságról szól.Csak gratulálni tudok,és várom a következ? receptet.

Fahéj

Köszönöm! Van még ilyen receptem jó néhány, majd igyekszem feltenni. Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Suffer from their desk in the Office of computer users, <a href="http://www.coachoutlet-onlines.net/">coach outlet online</a> a large number of daily exposure to electromagnetic radiation to produce easily visual fatigue, and even from dry eye syndrome. The computer screen flashing eyes also <a href="http://www.gucci-saleonline.net/">gucci online</a> a strong stimulative effect, appear human tears, loss of vision, <a href="http://www.pickshoes123.net/">nike shoes online</a>, dizziness and discomfort symptoms. MBT shoes has power <a href="http://www.bagsoutletfactory.net/">coach factory outlet</a>, the strong antioxidant activity, the body of free oxygen radicals.

Törölt felhasználó

Nagyon fini lett, most lett kész! :) Igaz, én fél adaggal csináltam, mert csak 2-en esszük, és egy evésre akartam, mert igazán szerintem csak frissen jó. Rántott csirkemellet csináltam hozzá. :)

Fahéj

Örülök, hogy bevált! Mi is csak frissen szeretjük. Hm, hogy rántott csirkemellel, úgy aztán fenséges lehetett. :) Üdv: Fahéj

Bejja

Köszönöm ezt az isteni receptet! Eddig nem raktam bele majorannát.. de megérte kipróbálnom! Köszi, Fahéj!

Fahéj

Nagyon szívesen! :)

Csorbusz

Életem els? krumplif?zelékét csináltam meg a recept szerint tegnap. Isteni finom lett. Olyan ízeket csalogatott vissza, amilyet gyerekként a menzán ettünk:) Köszönöm.

Fahéj

Ennek örülök! :)

Carlsdóttir

én nem tudom hogy kell "berántani" a f?zeléket... :S tudom hogy nagyon gáz, de sosem szoktam rántani :( valaki elmagyarázná esetleg? :)

Fahéj

Kedves Carlsdóttir! (tetszik a neved) :) A "berántani" az így zajlik: Felhevítünk egy kevés olajat (2-4 ek, attól függ, levesbe kell vagy f?zelékbe, nagy adag ételhez lesz vagy kevesebbhez), de lehet vajat, zsírt, margarint, stb. és beleszórunk egy kevés lisztet (1-2 ek), és elkeverjük. Addig kevergetjük, míg a liszt picit megszínesedik. Ha világos rántást akarunk, akkor éppen hogy megsárgítjuk, ha sötét rántást akarunk, akkor olyan szép világos(!!!) barnára pirítjuk. Vannak ételek, amikhez a világos rántás illik, pl. a paradicsomleves, vagy sötét rántás illik pl. a krumplileveshez. Ezt általában jelzik a receptek. Ezután többféleképp járhatunk el. Kis hideg vízzel felhígítjuk, és beleöntjük a levesbe, f?zelékbe. Ha eleve kicsit hígabbra sikerül a rántás, akkor már vízzel nem kell hígítani, hanem egyenest bele lehet önteni a f?zelékbe, de folytonosan és gyorsan keverni kell, nehogy csomós maradjon. Szabály: a forró rántást hideg vízzel, a hideg, azaz kih?lt rántást forró vízzel kell hígítani, így nem csomósodik. Ha paprikás rántást kell készítenünk, akkor ha a liszt megpirult, levesszük a t?zr?l és akkor keverjük a rántásba a pirospaprikát, de ilyenkor keverhetünk bele zúzott fokhagymát, esetleg reszelt vöröshagymát, ha írja a recept, és ezekkel együtt engedjük majd fel vízzel. Remélem, tudtam segíteni. Ha nem voltam egyértelm?, nyugodtan kérdezz csak, szívesen válaszolok. Üdv: Fahéj

Carlsdóttir

na, kész lett :D háát... a krumplit kicsit túlf?ztem így eltörtek és az állaga is hígabb, mint a menzai volt, de ízre remek :D csinálok fasírtot hozzá. és köszi a receptet ^^

Fahéj

Én azt szeretem, ha túlf?nek, és eltörnek a krumplik, és kicsi darabok lesznek. És azt is szeretem, ha híg, mert úgyis bes?r?södik magától egy órán belül, ha hagyjuk addig létezni. :D Hmm, és fasírttal, az maga a mennyország! :)) Üdv: Fahéj

Carlsdóttir

köszi szépen, minden egyértelm? volt (talán a víz mennyisége nem, de már mindegy is), már rotyog a krumpli és iszonyat éhes vagyok úgyhogy szurkolj hogy finom legyen :D a nevem az izlandi vezetéknevem (ha izlandi lennék) az izlandiak vezetékneve mindig az apjuk után van. az én apukám Károly (Carl) a lányok "dóttir"-ral toldják meg (daughter), a fiúk "sson"-nal :) tehát ha fiú lennék és izlandi akkor Carlsson lennék. a többi skandináv nép egyaránt "sson"-nal toldotta meg a fiúk és a lányok nevét is. (Ericksson, Johansson, stb) de nem offolok többet :D szép napot és jó f?z?cskézést mindenkinek ^^

Fahéj

Csak azért jegyeztem meg, meg ha hiszed, ha nem, viccb?l a lányom is nevezte magát egy id?ben Carlsdóttirnak, pontosabban Carlsdöttirnek. Carlsson, a repül? bácsika után szabadon. (az egy mese volt) :))) És els? pillanatban azt hittem, ? ír nekem, hogy megmosolyogtasson. :) Én is jó sütés-f?zést! (31°C-os a konyhám...) Üdv: Fahéj

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek