Nosalty Logó

Kelkáposztafőzelék hagyományosan

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Vicikó
Ezen a képen: Kelkáposztafőzelék hagyományosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 100 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 608 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 78 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 100 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    491.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    280 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2402 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 608 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 78 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposztát vékony csíkokra, a burgonyát kisebb kockákra felvágjuk.
  2. Egy edénybe beletesszük a káposztát és a burgonyát, és annyi forró vízzel öntjük fel, hogy épp ellepje.
  3. Megsózzuk, beletesszük az őrölt köményt is, és feltesszük főni.
  4. Míg felforr, világos rántást készítünk az olajból és a lisztből, levesszük a tűzről, belenyomjuk a fokhagymát, és elkeverjük benne. Már nem tesszük vissza a tűzre.
  5. Ha megfőtt a burgonya is (ha apróra vágtuk, 3 perc alatt megfő!), felhígítjuk a rántást a káposzta levével, csomómentesre elkeverjük, és visszaöntjük az edénybe.
  6. Újból felforraljuk, esetleg utána ízesítjük még.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 203
  • 7 napos nézettség: 1246
  • Össznézettség: 265780
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vicikó 251 recept

A kelkáposztafőzelék olyan igazi, őszi-téli étel, persze mivel olyankor van az idénye :-). Egész családunk szereti, fasírttal, natúr szelettel, esetleg egy jó kis pörkölttel a tetején, bármikor jöhet. Nem szoktam sűrűre készíteni, mert nem szeretjük az olyan "megáll a kanál is benne"  főzelékeket, így én  "levesesebb" jellegűre főzöm. Mellesleg a gyomrot sem viseli meg, ha nincs benne sok rántás. És rövid ideig is főzöm, hogy majdnem roppanós még a zöldség benne.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Kedves Vicikó! Mesés:-) Mi is nagyon szeretjük a kelkáposzta f?zeléket, azokkal a feltétekkel, amiket írtál, bármikor, bármennyi mennyiségben:-)) És igen, amióta férjhez mentem, valamikor az ?skorban.,khm...-azóta én is hígabbra s?rítem be, mert az uram úgy szereti, és ugye, a gyerekek is ezek után, így szokták meg:-)) Szuper, és köszi:-)) Éva-Anyóca

Vicikó

Óhh, köszi, kedves Éva! Örülök, hogy ennél a receptnél is egyet értünk :-) Amúgy, meg mi van az ?skorral????? Mir?l beszélsz?????? Ahhhh...!. ;-))))) Szia, üdv. Vici

Éva-Anyóca

Kedves Vicikó! Néha , az a 18 év, nekem már annak t?nik :-))))) Annyi mindenen átmentünk, sok jón, de nagyon sok rosszon is:-) / ellenségnek se kívánom! / Bár, anyukámék a hétvégén ünnepelték a 47. évfordulójukat, talán van még el?ttünk is néhány év, hmm...ki tudhatja ezt :-)) Reménykedünk, de nagyon, ezerrel:-)) S próbálunk finomakat f?zni és sütni, és élvezni szeretetben, gyerekeinkkel : az Életet:-)) Szép hetet kívánok! Éva-Anyóca

Vicikó

Kedves Éva! A 18 se rossz, de akkor mit mondjak én a 21-r?l :-DDD ? Így jó ahogy írod!Reménykedni. Bizony! Örülni együtt a szül?kkel is. Mi már csak az egyik?jüket tudtuk szept. végén az 50. alkalmából megköszönteni. Igen, az Élet már csak ilyen...... De az ilyen " apró" örömöknek kell a legjobban örülni, mert ezek teszik ki az nagy egészet. Na, de nagyon elfilozofáltuk magunkat. Nem baj, jól jön az ide a kelkáposzta mellé :-))) Örömteli hetet Neked!!! Vici

Éva-Anyóca

Kedves vicikó! Igen, néha jó elgondolkodni:-)) Ha kelkáposzta f?zelék mellett, akkor ott, a finom, az finom:-))) Igen, még a szüleim élnek, és az nagy dolog, és a férjemnek az anyukája. :-) Nagyon szép hetet kívánok Neked is, és nagyon köszönöm, remélem, minden jó lesz :-)) Éva-Anyóca

pintyöke72

A recept jó, én is így készítem, azzal a különbséggel,hogy szerintem a kelkáposzta f?zi elmaradhatatlan f?szere a majoranna. :)

Törölt felhasználó

Kelkáposzta f?zelék Az 1 kg káposztát, fél kg burgonyát, a szeletekre vágott vöröshagymát, 4 db. fokhagymát, köménymagot, majorannát, 1 db paradicsomot és paprikát együtt feltesszük f?ni. Annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje. /Lényeges, hogy mindent együtt rakjunk fel, mert így egyáltalán nem lesz szag a lakásban./ Ha megf?tt, paprikás rántást teszünk bele. Jó étvágyat!!

Törölt felhasználó

Nagyon finom, már másodszor készítettem el! Szuper, hogy nincs rommá f?zve a káposzta! Viszont nekem nagyon leveses maradt, igaz, a rántást én teljes ki?rlés? liszttel készítem. Ha valaki még így járt volna, én férjem javaslatára önmagával s?rítettem: egy részét visszamertem a rántásos lábosba, és nekieresztettem a botmixert. S?t, másodszorra a bes?rítés el?tt még ki is mertem kicsit a levéb?l, mert rengeteg volt neki. (Azt még nem tudom, ezt hogy hasznosíthatnám.) Nekünk nagyon bevált így! :)

Éva1955

Érdekes egyik?tök sem írta, pedig mióta eszemet tudom úgy készül (otthon, gyerekkoromban, aztán már nálam - ööö - 61 éves vagyok... :-) ) hogy f?ni krumplival, köménymaggal, aztán a rántásban ?rölt borssal, a fokhagyma mellett... A hígabb változat megy nálunk is. Jó volt olvasni, hogy a hagyományos (ráadásul "nemszerem") ételeknek is vannak rajongói ;-)

Tóth Erzsébet

Minden receptedet szeretem kedves Vicikó!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!