Így lesz a tiéd a legjobb lasagne!

Tippjeinkkel az olasz mammák babérjaira törhetsz! Hétvégén, egy egyszerű szerdán, bármikor! A lasagne univerzálisan bevethető barátunk, kiadós vendégváró fogás!!

Lasagnét készíteni valamiért még mindig nem túl sűrűn szoktunk. Ha mégis, előkapjuk a hűtőpultból készen megvásárolt lapokat, ami persze-persze, nem rossz megoldás, de némi plusz energiafektetéssel magunk is meggyúrhatjuk az áhított tésztát.

Francia húsleves: mi fán terem az amacs? >>

A lasagnében az a jó, hogy semmi fölösleges hókuszpókusz, csak liszt és tojás kellenek, némi türelem, erős kezek és pihentetés a hűtőben. Ha mégis a bolti változatnál maradsz, pár dolgot nem árt tudnod a lasagnéról, hogy mindenki megnyalja mind a tíz ujját munkád gyümölcse után!Itt is érvénybe lép az ízlések és pofonok elve, de mi eddig arra láttunk példákat, hogy szaftosan elkészített verziókra eddig még nem volt panasz. Sokan előfőzik a tésztalapokat, szerintünk jobban jársz és időt is spórolsz, ha ezt kihagyod, mert az előfőzött lasagne kiszárad és korántsem lesz annyira hasznosítható, mint a forró víztől megmentett társa.

Marhaságok – malacságok >>

Hússal vagy anélkül, ne sajnáljuk a tésztarétegek közé borított ragukat! Erre számtalan recept található az oldalon, de a saját kreativitásodra is bízhatod a dolgot, mindenféle zöldségeket is lehet beasamellel összekutyulva rétegezni.Azt nem szabad elfelejteni, hogy az olasz eredetű finomságba mindig előpirítva, előfőzve, -sütve kerülnek a töltelékek, mert a lasagne sütőben töltött ideje nem arról fog szólni, hogy a hozzávalók megsüljenek – ráadásul az előzetesen serpenyőben, zsiradékon megfuttatott húsok, zöldségek pluszízt is kapnak az előkészítés során.

További lasagne-receptekért kattints ide >>

3 fogásos őszi csemegék >>

5 érv a rakott ételek mellett >>

Így használd fel a maradék ételeket! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek