Így lesz a tiéd a legjobb lasagne!

Tippjeinkkel az olasz mammák babérjaira törhetsz! Hétvégén, egy egyszerű szerdán, bármikor! A lasagne univerzálisan bevethető barátunk, kiadós vendégváró fogás!!

Lasagnét készíteni valamiért még mindig nem túl sűrűn szoktunk. Ha mégis, előkapjuk a hűtőpultból készen megvásárolt lapokat, ami persze-persze, nem rossz megoldás, de némi plusz energiafektetéssel magunk is meggyúrhatjuk az áhított tésztát.

Francia húsleves: mi fán terem az amacs? >>

A lasagnében az a jó, hogy semmi fölösleges hókuszpókusz, csak liszt és tojás kellenek, némi türelem, erős kezek és pihentetés a hűtőben. Ha mégis a bolti változatnál maradsz, pár dolgot nem árt tudnod a lasagnéról, hogy mindenki megnyalja mind a tíz ujját munkád gyümölcse után!Itt is érvénybe lép az ízlések és pofonok elve, de mi eddig arra láttunk példákat, hogy szaftosan elkészített verziókra eddig még nem volt panasz. Sokan előfőzik a tésztalapokat, szerintünk jobban jársz és időt is spórolsz, ha ezt kihagyod, mert az előfőzött lasagne kiszárad és korántsem lesz annyira hasznosítható, mint a forró víztől megmentett társa.

Marhaságok – malacságok >>

Hússal vagy anélkül, ne sajnáljuk a tésztarétegek közé borított ragukat! Erre számtalan recept található az oldalon, de a saját kreativitásodra is bízhatod a dolgot, mindenféle zöldségeket is lehet beasamellel összekutyulva rétegezni.Azt nem szabad elfelejteni, hogy az olasz eredetű finomságba mindig előpirítva, előfőzve, -sütve kerülnek a töltelékek, mert a lasagne sütőben töltött ideje nem arról fog szólni, hogy a hozzávalók megsüljenek – ráadásul az előzetesen serpenyőben, zsiradékon megfuttatott húsok, zöldségek pluszízt is kapnak az előkészítés során.

További lasagne-receptekért kattints ide >>

3 fogásos őszi csemegék >>

5 érv a rakott ételek mellett >>

Így használd fel a maradék ételeket! >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...