Így lesz a tiéd a legjobb lasagne!

Tippjeinkkel az olasz mammák babérjaira törhetsz! Hétvégén, egy egyszerű szerdán, bármikor! A lasagne univerzálisan bevethető barátunk, kiadós vendégváró fogás!!

Lasagnét készíteni valamiért még mindig nem túl sűrűn szoktunk. Ha mégis, előkapjuk a hűtőpultból készen megvásárolt lapokat, ami persze-persze, nem rossz megoldás, de némi plusz energiafektetéssel magunk is meggyúrhatjuk az áhított tésztát.

Francia húsleves: mi fán terem az amacs? >>

A lasagnében az a jó, hogy semmi fölösleges hókuszpókusz, csak liszt és tojás kellenek, némi türelem, erős kezek és pihentetés a hűtőben. Ha mégis a bolti változatnál maradsz, pár dolgot nem árt tudnod a lasagnéról, hogy mindenki megnyalja mind a tíz ujját munkád gyümölcse után!Itt is érvénybe lép az ízlések és pofonok elve, de mi eddig arra láttunk példákat, hogy szaftosan elkészített verziókra eddig még nem volt panasz. Sokan előfőzik a tésztalapokat, szerintünk jobban jársz és időt is spórolsz, ha ezt kihagyod, mert az előfőzött lasagne kiszárad és korántsem lesz annyira hasznosítható, mint a forró víztől megmentett társa.

Marhaságok – malacságok >>

Hússal vagy anélkül, ne sajnáljuk a tésztarétegek közé borított ragukat! Erre számtalan recept található az oldalon, de a saját kreativitásodra is bízhatod a dolgot, mindenféle zöldségeket is lehet beasamellel összekutyulva rétegezni.Azt nem szabad elfelejteni, hogy az olasz eredetű finomságba mindig előpirítva, előfőzve, -sütve kerülnek a töltelékek, mert a lasagne sütőben töltött ideje nem arról fog szólni, hogy a hozzávalók megsüljenek – ráadásul az előzetesen serpenyőben, zsiradékon megfuttatott húsok, zöldségek pluszízt is kapnak az előkészítés során.

További lasagne-receptekért kattints ide >>

3 fogásos őszi csemegék >>

5 érv a rakott ételek mellett >>

Így használd fel a maradék ételeket! >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.