r
Nosalty Logó

Gombás lasagne Olaszné Anci konyhájából

Olaszné Anci
Gombás lasagne Olaszné Anci konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A gombás lasagnehoz

A mártáshoz

559
Kalória
19.9g
Fehérje
49.7g
Szénhidrát
31.2g
Zsír
156.6g
Víz
85.1g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
9.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A gombás lasagnehoz

A mártáshoz

Összesen 559 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A gombás lasagnehoz

A mártáshoz

Összesen 4481 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A gombás lasagnehoz

A mártáshoz

Összesen 175 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1590.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    852 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    156.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 559 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.2 g

Zsír

  • Összesen
    249.2 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12724.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    2764 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    2488 mg
  • Nátrium
    6816 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    397.8 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1253.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1688 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    635 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1663 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 4481 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 175 kcal

Elkészítés

A gombás lasagnehoz

  1. A gombát, a hagymát megtisztítjuk. A gombát szeletekre, a hagymát kockára vágjuk.
  2. Az olajon ledinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a gombát, kb 5 percig dinszteljük. Egy fél pohár vizet adunk hozzá, mert a gomba is levet enged. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint bazsalikomot adunk hozzá.
  3. 10 perc után beleszórjuk a bolognai fixet. Ha összeforr, besűrűsödik, levesszük a tűzről.
  4. A mártáshoz a vajat felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, sózzuk, a tej egy részével csomómentesre keverjük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tejfölt, utánaízesítjük. Annyi tejet adunk még hozzá, hogy bevonóképes mártás sűrűségű legyen.
  5. Feltesszük a vizet a tésztának. Sót, egy kis olajat öntünk bele, hogy ne ragadjanak össze a tésztalapok. (Én félig megfőztem a tésztalapokat - egyszerre hatot tettem a vízbe- néha óvatosan bele kell kavarni.)
  6. Egy 25x30-as tepsit kiolajozunk, 3 db tésztalapot leterítünk a tepsi aljára. Egy sor gombatöltelék, meglocsoljuk mártással, reszelt sajttal megszórjuk, megint tészta, és így rétegezzük, míg el nem fogynak a hozzávalók. Ha maradt egy kis töltelék, az utolsó sor tésztára osztjuk. A tetejét jól megöntözzük mártással. Gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.
  7. Sütőben pirosra sütjük. Kis pihentetés után szeletelhető.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30

Nálunk minden mennyiségben jöhet a tészta és a gomba is különféle változatokban, így biztos befutóként ez lett a mai ebéd. Mindenki olyan csendben falatozott az asztalnál, mintha meg lettek volna büntetve. Csak addig tartott ez a nagy csönd, míg jól nem laktak.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...