r
Nosalty Logó

Gombás lasagne Olaszné Anci konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Olaszné Anci
Gombás lasagne Olaszné Anci konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A gombás lasagnehoz

A mártáshoz

Összesen 559 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A gombás lasagnehoz

A mártáshoz

Összesen 4481 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A gombás lasagnehoz

A mártáshoz

Összesen 175 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1590.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    852 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 559 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.2 g

Zsír

  • Összesen
    249.2 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12724.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    2764 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    2488 mg
  • Nátrium
    6816 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397.8 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1253.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1688 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    635 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1663 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 4481 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

A gombás lasagnehoz

A mártáshoz

Elkészítés

A gombás lasagnehoz

  1. A gombát, a hagymát megtisztítjuk. A gombát szeletekre, a hagymát kockára vágjuk.
  2. Az olajon ledinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a gombát, kb 5 percig dinszteljük. Egy fél pohár vizet adunk hozzá, mert a gomba is levet enged. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint bazsalikomot adunk hozzá.
  3. 10 perc után beleszórjuk a bolognai fixet. Ha összeforr, besűrűsödik, levesszük a tűzről.
  4. A mártáshoz a vajat felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, sózzuk, a tej egy részével csomómentesre keverjük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tejfölt, utánaízesítjük. Annyi tejet adunk még hozzá, hogy bevonóképes mártás sűrűségű legyen.
  5. Feltesszük a vizet a tésztának. Sót, egy kis olajat öntünk bele, hogy ne ragadjanak össze a tésztalapok. (Én félig megfőztem a tésztalapokat - egyszerre hatot tettem a vízbe- néha óvatosan bele kell kavarni.)
  6. Egy 25x30-as tepsit kiolajozunk, 3 db tésztalapot leterítünk a tepsi aljára. Egy sor gombatöltelék, meglocsoljuk mártással, reszelt sajttal megszórjuk, megint tészta, és így rétegezzük, míg el nem fogynak a hozzávalók. Ha maradt egy kis töltelék, az utolsó sor tésztára osztjuk. A tetejét jól megöntözzük mártással. Gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.
  7. Sütőben pirosra sütjük. Kis pihentetés után szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16700
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás lasagne Olaszné Anci konyhájából
Olaszné Anci 191 recept

Nálunk minden mennyiségben jöhet a tészta és a gomba is különféle változatokban, így biztos befutóként ez lett a mai ebéd. Mindenki olyan csendben falatozott az asztalnál, mintha meg lettek volna büntetve. Csak addig tartott ez a nagy csönd, míg jól nem laktak.

Hozzávalók

A gombás lasagnehoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...