Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lasagne ahogy Tami készíti

Lasagne ahogy Tami készíti
Lasagne ahogy Tami készíti
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tanultam a szakács iskolába ennek a elkészítését!

hozzávalók / 4 adag

A raguhoz

A besamelmártáshoz

Az összeállításhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon megpároljuk a kétféle apróra vagdalt hagymát, rádobjuk a darált húst, fehéredésig keverjük, ízesítjük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal és a sűrített paradicsomot 1-2 dl vízzel kikeverve hozzáadjuk, puhára pároljuk.
  2. A besamelmártáshoz a vajból és lisztből habzásig rántást készítünk, majd forró tejjel felengedjük és simára keverjük. Ízesítjük sóval, fehér borssal, esetleg szerecsendióval (de én kihagytam belőle, mert a család nem kedveli).
  3. Egy kisebb tepsit előveszünk és a besamelmártásból teszünk a tepsi aljára egy réteget, erre teszünk egy sor tésztát, amit nem kell előfőzni, erre egy réteg ragu és besamelmártás, majd tészta, besamel, ragu, tészta és besamel, majd reszelt sajt.
  4. Alufóliával letakarva, sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 18 267
elküldve: 9
receptkönyvben: 316
elkészítve: 25/38
Facebookon megjelent: -

szakács

Patkáné Járó I.tami

Mióta szakács: 2012.05.18.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lasagne, sertéshúsos lasagne, húsos-paradicsomos tészta besamell mártásban

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Marti777
Marti777 Fri, 2014-01-03 22:57

Régebben a bolti dobozos lasagnét szoktam elkészíteni, de mióta kipróbáltam a receptedet, csak és kizárólag ezt sütöm, eddig már legalább ötször. Köszi!!

Karihusi
Kari-Husi / Karihusi Sat, 2013-06-29 11:39

Nagyon fini lett, köszi az ötletet : ) Nem gondoltam volna, h a lebbencs tésztát nem kell előfőzni, de bíztam a receptedben, és így lett tökéletes :D

Enda
Enda Sat, 2012-06-02 16:34

Szia,

ma elkészítettem. Mit mondjak...tényleg nagyon finom. Az ízesítőket (só bors,bazsalikom, szerecsendió stb.) saját ízlésem szerint tettem bele. Viszont a nagyon kényes ízlésű fiam is azt monda, tényleg nagyon jó. Én is javaslom mindenkinek, tuti jó 2. fogás, gyorsan elkészíthető. És annyival egészíteném ki a receptet, hogy 4 fő részére 25 dkg. lebbencs tészta kell. Ennyi dilemmát okoztál....:)

Enda
Enda Thu, 2012-05-24 14:34

Szia,
Nagyon jól hangzik:) Kedvet kaptam hozzá. A sütési idő hagyományos sütőre is vonatkozik?

992
darált sertéshús 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
sűrített paradicsom 4 ek
vaj 8 dkg
finomliszt 3 evőkanál
tej 5 dl
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
sajt 25 dkg
lasagne tészta 25 dkg