3 fogásos őszi csemegék

A sütőtök, az krémleves, a gesztenye, az püré. Az ősz kincseiből gyakran ugyanazt főzzük, pedig az év utolsó zöldségei és gyümölcsei rengeteg lehetőséget rejtenek magukban!

Ezerarcú sütőtök

Az abszolút jolly joker. Leggyakrabban krémlevesként végzi, de érdemes kipróbálnunk más formában is. Készülhet belőle tésztaszósz, kerülhet sütve és pürésítve nudliba, lehet egy döbbenetesen egyszerű, nem mindennapi köret, sonkába bújtatott előétel, sós pite vagy édes süti, lekvár vagy turmix is. Ha sósan készítjük, jól illik hozzá a chili, a rozmaring és a zsálya, ha édesen szeretjük, mehet hozzá fahéj vagy méz. Minden sós változatának jól áll a tökmag és a tökmagolaj!

Marhaságok – malacságok >>

A szelíd kis gesztenye

Megszoktuk, hogy a cukrozott masszát áttörjük, és tejszínhabbal tálaljuk. Szegény gesztenye, pedig ennél sokkat többre hivatott. Igazi tartalmas leves készülhet belőle, és most, hogy jön a hideg, jól esik valamilyen szárnyasba töltve is – nem is kell karácsonyig várni! Főzve és pürésítve köretként is megállja a helyét az ínyencek asztalán, azt pedig senkinek nem kell elmagyarázni, hányféle édesség készülhet belőle! Ha nincs kedvünk a hosszan tartó pucolgatáshoz, a nagyobb boltokban beszerezhetjük a tisztított és mélyfagyasztott verziót is.

Novemberi gasztroprogramok >>

Harsanó birs

Ó igen, a birsalmasajt... aki szereti az édes őszi-téli csemegét, az bátran próbálja ki a birsből készült levest. Hűvös estéken, kis dióval megszórva, igazi, kényeztető finomság. A hús-gyümölcs kombináció rajongóinak pedig egyenesen kötelező a szárnyassal párosítani, és úgy kipróbálni. Magas pektintartalma miatt tökéletes dzsemek gyártására, pürésítve pedig édes sütiket süthetünk belőle. Ha pedig párat beteszünk a konyhába, isteni illatával egész télen bearanyozza majd a főzőcskézéseinket!

Így használd fel a maradék ételeket! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek