Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos lasagne 4. - darált húsos

Spenótos lasagne 4. - darált húsos
Spenótos lasagne 4. - darált húsos
110 perc / előkészület: 90 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik ismerősünknél ettünk ilyet, ő az Olaszországban elő húgától tanulta ezt a receptet. Azóta elég gyakran főzöm, de vigyázni kell, mert annyira finom, hogy mi mindig gyomorrontásig esszük magunkat!

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A húsos töltelékhez

A spenótos töltelékhez

  • 45 dkg spenót (fagyasztott parajpüré)
  • ízlés szerint

A besamelhez

A tetejére

  • 30 dkg sajt (reszelve)

ajánlat

Kissé kihűlve jobban szeletelhető, és az ízei is jobban kijönnek!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a palacsintákat.
  2. A húsos töltelékhez az apróra vágott hagymát kis olajon megdinszeteljük. Ráteszzük a húst, megfűszerezzük, ha kell egy kis vizet is öntünk alá, majd készre főzzük.
  3. A spenótot egy edényben kiolvasztjuk, és megsózzuk.
  4. A besamelszerűséghez felolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, de nem pirítjuk, hanem felengedjük annyi tejjel, hogy szószszerű legyen. Megfűszerezzük.
  5. Lereszeljük a sajtot.
  6. Egy közepes méretű tepsit kiolajozunk, és beleteszünk a palacsintákból a szélére úgy, hogy a palacsinták fele lelógjon a tepsin kívülre. A középen maradt lyukat is lefedjük a palacsintákkal.
  7. Ráterítjük a hús felét, arra a spenót felét, majd a besamel harmadát, és megszórjuk a sajt harmadával. Ezt egy réteg palacsintával borítjuk. Erre jön a megmaradt hús, a megmaradt spenót, a megmaradt besamel fele és a megmaradt sajt fele.
  8. Ezután ráhajtjuk a kilógó palacsintákat, majd a középen maradt lyukat is befedjük velük. A tetejére öntjük a megmaradt besamelt, rászórjuk a maradék sajtot.
  9. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon addig sütjük, amíg szépen meg nem pirul a sajt a tetején.



 

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 264
elküldve: 9
receptkönyvben: 243
elkészítve: 9/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Mömi

Mióta szakács: 2008.11.02.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótos-húsos palacsinta, tepsiben sült spenótos palacsinta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cumpus
cumpus Sat, 2017-04-08 19:40

Ez mi a csudától lasagne? ez egy rakott palacsinta.

Ágicicmic
Ágicicmic Sun, 2012-06-10 13:16

Jajjj! bocsi az elkészítésében van némi különbség, a palacsinták be vannak töltve a túrós,spenótos krémmel és feltekerve sorbarakva a tepsibe, és úgy rá a besamell és a sajt.. de szerintem a Te technikáddal is lehet, mindegy, a végeredmény biztos 2kg plusz....

Ágicicmic
Ágicicmic Sun, 2012-06-10 13:10

Szia!
Pont a múlt héten ettem hasonlót, egy olasz barátnőm van itthon, és Vele készítettük. Tul. képpen ugyanez, csak friss spenótlevelek vannak megfonnyasztva hagymán, és 25 dkg tehéntúróval összekeverve, tehát vega. Én húsevő vagyok, méghozzá már erkölcstelen fokon, de ez isteni volt.Aki nem akar húst enni, kipróbálhatja, nagyon finom. De engem a Tiéd jobban csábít, úgyhogy hamarosan kipróbálom, ha lesz egy hűvös nap a palacsintasütéshez, amiből tripla adagot sütök, és a mélyhűtőbe vele. Köszi a "recipét"

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2011-03-02 12:29

Majd' elfelejtettem FAHÉJ receptje, Brokkolis-pulykahúsos ál-lasagne. Szuper!!! :)))

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2011-03-02 12:27

Szia Mömi!
Én ezt imádom! Csak az a baj, hogy tényleg függőséget okoz. Próbáld ki egyszer brokkolival is, nagyon finom!
Üdv.Edit

1074
finomliszt 40 dkg
tojás 3 db
tej 4 dl
víz 2 dl
0 ízlés szerint
darált pulykahús 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
víz 3 evőkanál
spenót 45 dkg
0 ízlés szerint
vaj 5 dkg
finomliszt 1 púpozott ek
tej 2 dl
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
sajt 30 dkg