r
Nosalty Logó

Spenótos lasagne 4. - darált húsos

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spenótos lasagne 4. - darált húsos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A palacsintához

A húsos töltelékhez

A spenótos töltelékhez

A besamelhez

A tetejére

Összesen 1078 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A palacsintához

A húsos töltelékhez

A spenótos töltelékhez

A besamelhez

A tetejére

Összesen 4312 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A palacsintához

A húsos töltelékhez

A spenótos töltelékhez

A besamelhez

A tetejére

Összesen 154 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    68.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2530.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    798 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    741 mg
  • Nátrium
    745 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    771 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    395 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    388 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4599 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10083 micro
Összesen 1078 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    274.8 g

Zsír

  • Összesen
    182.1 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10122.7 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    348 mg
  • Kálcium
    3192 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    584 mg
  • Foszfor
    2966 mg
  • Nátrium
    2980 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    367.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1274.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3084 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    222 micro
  • K vitamin:
    1578 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    912 micro
  • Kolin:
    894 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1552 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18395 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40331 micro
Összesen 4312 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    653 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1433 micro
Összesen 154 Kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A húsos töltelékhez

A spenótos töltelékhez

A besamelhez

A tetejére

Elkészítés

A palacsintához

  1. Elkészítjük a palacsintákat.
  2. A húsos töltelékhez az apróra vágott hagymát kis olajon megdinszeteljük. Ráteszzük a húst, megfűszerezzük, ha kell egy kis vizet is öntünk alá, majd készre főzzük.
  3. A spenótot egy edényben kiolvasztjuk, és megsózzuk.
  4. A besamelszerűséghez felolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, de nem pirítjuk, hanem felengedjük annyi tejjel, hogy szószszerű legyen. Megfűszerezzük.
  5. Lereszeljük a sajtot.
  6. Egy közepes méretű tepsit kiolajozunk, és beleteszünk a palacsintákból a szélére úgy, hogy a palacsinták fele lelógjon a tepsin kívülre. A középen maradt lyukat is lefedjük a palacsintákkal.
  7. Ráterítjük a hús felét, arra a spenót felét, majd a besamel harmadát, és megszórjuk a sajt harmadával. Ezt egy réteg palacsintával borítjuk. Erre jön a megmaradt hús, a megmaradt spenót, a megmaradt besamel fele és a megmaradt sajt fele.
  8. Ezután ráhajtjuk a kilógó palacsintákat, majd a középen maradt lyukat is befedjük velük. A tetejére öntjük a megmaradt besamelt, rászórjuk a maradék sajtot.
  9. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon addig sütjük, amíg szépen meg nem pirul a sajt a tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 22028
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 02.

Ajánló

Kissé kihűlve jobban szeletelhető, és az ízei is jobban kijönnek!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik ismerősünknél ettünk ilyet, ő az Olaszországban elő húgától tanulta ezt a receptet. Azóta elég gyakran főzöm, de vigyázni kell, mert annyira finom, hogy mi mindig gyomorrontásig esszük magunkat!

Hozzávalók

A palacsintához

A húsos töltelékhez

A spenótos töltelékhez

A besamelhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek