r
Nosalty Logó

Lasagne maradékból

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Lasagne maradékból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A raguhoz

A besamelmártáshoz

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 671 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A raguhoz

A besamelmártáshoz

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 3351 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A raguhoz

A besamelmártáshoz

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 173 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1122.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5878 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 671 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.8 g

Zsír

  • Összesen
    168.7 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    661 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5614.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    326 mg
  • Kálcium
    1173 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    2133 mg
  • Nátrium
    1539 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1065.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1231 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    826 micro
  • Kolin:
    396 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1057 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    2045 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    29389 micro
  • Lut-zea
    636 micro
Összesen 3351 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1531 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 173 Kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A besamelmártáshoz

A tésztához

A tetejéhez

Elkészítés

A raguhoz

  1. Az olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd rádobjuk az összezúzott fokhagymát és a sülthúst ledarálva. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zöldfűszereket, aztán a paradicsomkonzervet, a paradicsom sűrítményt, felengedjük az alaplével és 15 perc alatt kis lángon sűrűre összeforraljuk.
  2. A besamelhez a vajat felhevítjük, a lisztet beletéve átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót adunk hozzá, majd felengedjük tejszínnel, csomómentesre keverjük, felforraljuk, levesszük a tűzről.
  3. Egy sütőtálat kikenünk olívaolajjal, alját kirakjuk készen kapható lasagne tésztával, arra besamelt terítünk, aztán a ragut, és így folytatjuk, míg el nem fogynak az összetevők.
  4. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal, fóliával lefedve, 20 percig sütjük 180 C-os sütőben, aztán a fóliát levéve 5 percig még sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11907
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lasagne maradékból
Évi néni 1830 recept

Maradt nem kevés mennyiségű sült húsom. Nem tudtam, mi tévő legyek, napokig szemeztünk a hűtőben, aztán ez lett a vége.

Hozzávalók

A raguhoz

A besamelmártáshoz

A tésztához

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

Édes apróságok húsvétra

Csokitojás helyett valami kézzel készített, sütött, gyúrt kis kedvességet adnál a locsolóknak? Segítünk, jöjjenek a legkedvesebb édes apróságok húsvétra!

Nosalty

További cikkek

31 gyönyörű étel, amit mindenképpen készíts el idén márciusban

Végre itt a március, a (naptári) tavasz első napjai, egyre tovább van világos esténként, a madarak csicseregnek hajnalban, a zöldség- és gyümölcskínálat nőttön nő és színesedik, sőt, idén erre a hónapra esik a nőnap és március 15-e mellett a húsvét is! Erre az időszakra tehát ennek tudatában mutatjuk a legszebb receptjeinket.