r
Nosalty Logó

Lasagne maradékból

Évi néni
Lasagne maradékból
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A raguhoz

A besamelmártáshoz

A tésztához

A tetejéhez

671
Kalória
32.8g
Fehérje
58.6g
Szénhidrát
33.7g
Zsír
213.1g
Víz
132.2g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
7.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A raguhoz

A besamelmártáshoz

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 671 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A raguhoz

A besamelmártáshoz

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 3351 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A raguhoz

A besamelmártáshoz

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 173 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1122.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    213.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5878 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 671 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.8 g

Zsír

  • Összesen
    168.7 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    661 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5614.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    326 mg
  • Kálcium
    1173 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    2133 mg
  • Nátrium
    1539 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    293 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1065.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1231 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    826 micro
  • Kolin:
    396 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1057 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    2045 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    29389 micro
  • Lut-zea
    636 micro
Összesen 3351 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1531 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 173 kcal

Elkészítés

A raguhoz

  1. Az olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd rádobjuk az összezúzott fokhagymát és a sülthúst ledarálva. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zöldfűszereket, aztán a paradicsomkonzervet, a paradicsom sűrítményt, felengedjük az alaplével és 15 perc alatt kis lángon sűrűre összeforraljuk.
  2. A besamelhez a vajat felhevítjük, a lisztet beletéve átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót adunk hozzá, majd felengedjük tejszínnel, csomómentesre keverjük, felforraljuk, levesszük a tűzről.
  3. Egy sütőtálat kikenünk olívaolajjal, alját kirakjuk készen kapható lasagne tésztával, arra besamelt terítünk, aztán a ragut, és így folytatjuk, míg el nem fogynak az összetevők.
  4. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal, fóliával lefedve, 20 percig sütjük 180 C-os sütőben, aztán a fóliát levéve 5 percig még sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20

Maradt nem kevés mennyiségű sült húsom. Nem tudtam, mi tévő legyek, napokig szemeztünk a hűtőben, aztán ez lett a vége.

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...