Frissensült-kalauz: rántott sajt

A ropogós panírba bújt olvadt sajt nemcsak a tejterméket és tojást is fogyasztó vegetáriánusok és a gyerekek kedvence, hanem mindenki imádja! Frissensültre vágysz? Ránts sajtot!

Így készítsd!

Ha rántott sajtra fáj a fogad, először a megfelelő sajtot kell kiválasztanod, ez lehet trappista, gouda, edámi vagy ementáli is. A keményebb fajták mindenképpen alkalmasabbak a rántásra, mint a puhábbak, hiszen azok még könnyebben kifolyhatnak a bundából – ez pedig az egyik legnagyobb kihívás, ami a rántottsajt-sütést illeti!

NoSalty-tipp: De ha valami különlegesebbet szeretnél, panírozz camembert-t, mozzarellát vagy fetát!

Íme, a panír titkai >>

Szintén a sajt „kordában” tartása miatt fontos, hogy mindig duplán, esetleg triplán panírozzunk. Először a vastagabbra, 5-7 mm-esre vágott sajtszeleteket forgassuk meg tejben vagy vízben, így ugyanis jobban megmarad rajta a liszt, majd jöhet a felvert tojás, végül a zsemlemorzsa. De ha ez neked sok, a liszt-tojás-liszt-tojás-prézli vagy a liszt-tojás-prézli-tojás-prézli panírozás is elég lehet.

Még több rántott sajtért kattints ide! >>

A sütés titka a gyorsaság! Ezért forró olajban készítsd a rántott sajtot, és csak addig süsd, amíg a panír aranybarna nem lesz – különben kifolyhat a sajt. Ugyanez történhet, ha nem elég forró olajban készíted!

Köretként hasábburgonya, rizs, rizibizi, krumplipüré illik hozzá, a tartár szinte kötelező, de a friss salátát se sajnáld!

Elfelejtett köretek >>

Frissensült-kalauz: vadászszelet >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek