Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconbe tekert füstölt sajt rántva

Baconbe tekert füstölt sajt rántva
Baconbe tekert füstölt sajt rántva
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bacon-sajt kombináció nagyon finom. Rántva meg pláne finom!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Zöldségkörettel, sült burgonyával vagy friss salátával tálaljuk. A tojást ne sózzuk, elég az ételízesítő, de el is hagyható, mert a bacon elég sós. Bármilyen kemény füstölt sajt használható. Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sajtot 4 x 1 cm-es hasábokra vágjuk, és a baconbe tekerjük úgy, hogy a sajt sehol se kandikáljon ki a szalonna alól.
  2. A tojásba pici ételízesítőt keverünk, és a baconös sajtokat kétszer bepanírozzuk. ( liszt, tojás, zsemlemorzsa, tojás, zsemlemorzsa.)
  3. Forró olajban aranybarnára sütjük .

  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 049
elküldve: 1
receptkönyvben: 348
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rántott füstölt sajt, baconös rántott sajt, rántott sajt baconbe tekerve, baconkabátos rántott füstölt sajt

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

laraed
Edit / laraed Fri, 2011-09-23 12:14

Drága Gabi ! Ez azért túlzás :)) Remélem legközelebb jobban sikerül majd Neked is. Az biztos hogy óvatosan kell vele bánni:)) Puszi Edit

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2011-09-21 20:24

Az biztos hogy te az ilyen tekercselős kirántós balhéban verhetetlen vagy Edit!
Tutti!:)
Milyen jó ez a recept!!!!
Puszi.
Bogi:o)

laraed
Edit / laraed Thu, 2011-09-22 16:20

Drága Bogi ! Köszönöm szépen ! Valószínű azért van ez mert nagyon szeretem:))) Puszi Edit

laraed
Edit / laraed Wed, 2011-09-21 20:01

Drága Gabikám ! Ezt nem hiszem el , hogy Neked ne sikerült volna:)) De máskor tűzd meg fogpiszkálóval nyugodtan:)) Én nem tűztem meg hanem úgy tekertem be mint amikor a töltött káposztát csinálom. Remélem tudtam segíteni. Puszi Edit

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Thu, 2011-09-22 20:43

Szia Edit! Pedig tényleg nagyon elbénáztam! :-DDD Lehet, h. nem voltam elég kitartó, mert már annyira enni akartam, és rettentő kíváncsi voltam, h. milyen lehet. Én még életemben nem csináltam töltött káposztát, sőt még csak nem is láttam, hogyan készül, csak a belapátolásához értek. :-) De azt azért nem fogom megvárni, h. karácsony legyen, és Anyától elleshessem a tekercselést. Inkább megpróbálkozom vele újra, és majd beszámolok az eredményről. Neked a kisujjadban van a főzés tudománya, szóval elhiszem neked, h. ennek bizony sikerülnie kell. Szép estét, puszi: Gabi

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Wed, 2011-09-21 18:44

Szia Edit! A jómúltkor kipróbáltam ezt a baconbe tekerős rántott sajtot, de nekem lejött róla a bacon, sehogy sem tudtam jól körbetekerni minden oldalon. Hogy csinálod, nem tűzöd meg fogpiszkálóval? Olyan jó ötlet pedig, sajnálom, h. elbénáztam. Puszi: Gabi

laraed
Edit / laraed Wed, 2011-09-21 11:07

Kedves sac.toth ! Nem , nem kell megpirítani. Nem marad nyers:)) Üdv Edit

sac.toth
sac.toth Wed, 2011-09-21 10:59

Kedves Edit!

nem kell esetleg előtte a bacont megpirítani? a panírban is jól átsül, vagy nyers marad? válaszodat előre is köszönöm.

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Tue, 2011-08-23 20:32

Szia Edit! Most bukkantam rá erre a receptedre, és állati jó ötletnek tartom a sajtot baconbe tekerni és így kirántani. Köszi az ötletet, ki fogom próbálni a maradék baconnel! Szép estét: Gabi

laraed
Edit / laraed Wed, 2011-08-24 07:06

Kedves Gabriella ! Nagyon örülök , hogy tetszik a recept és biztos vagyok benne , hogy Te , / ismerve a kreativitásodat / még további ötlettel teszed érdekesebbé :))))) Puszi Edit

laraed
Edit / laraed Fri, 2010-08-20 18:20

Nem is szabad azt minden nap :)))) Néha enni is kell :))) Üdv Edit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-08-20 11:01

Ha zsírszegény sajttal és Szalonna Light-tal készítjük, még diétás is!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-08-20 13:47

Imádom a humorodat!:()

Ibóka
Ibóka / Ibóka Fri, 2010-08-20 08:39

Hát igen, nem csak a "szépségük" vagy "nemszépségük" miatt jó rájuk nézni, de néha több benne az "érzelmi érték" mint a valódi. Egyik kedvenc leveses-tányérom pl. rém ronda, de emlékszem (mivel gyerekkoromban nagyon rossz evő voltam) nagymamám kikötötte, hogy annyi levest (vagy bármi mást) meg kell ennem, hogy legalább az alsó rózsa kilátszon. Szegénykém azóta már nincs közöttünk, de ha abból a tányérból eszem vlmit, akkor mindig eszembe jut :) Kicsit ugyan elkalandoztunk (tam) a recepttől....

laraed
Edit / laraed Fri, 2010-08-20 08:09

Kedves Ibóka ! Ez a tányér nekem is ezer éves és csak ez az egy darab van belőle. Nincs szívem kidobni semmit ezért elrakok mindent. Most elővettem őket és erre használom fel , hogy a fotózásnál , ne mindig ugyan az a tányér legyen a képen. Van olyan is ami picit törött picit kopott , de akkor sem dobom ki. Különben tényleg szebbek a régi tányérok mint a maiak. Tisztelet a kivételnek! Csak az a baj , hogy ha szép tányért akarsz venni ma,akkor nagyon mélyen a zsebedbe kell nyúlni. Üdv Edit

Ibóka
Ibóka / Ibóka Fri, 2010-08-20 08:01

Kedves Edit, előre is bocs a kis "kitérőért" de mivel a receptről már előttem is többen leirták, hogy tök jó, ezért ezt most nem ismétlem el :), inkább elmondanám nekem mi is tetszik igazából: a tányér!! Anno nagymamám vett ajándékba ilyen készletet anyumék esküvőjére (40 éve!), de abból már csak a nagy leveses tál és talán még egy kósza szószostál van meg! Jó ezt a "családi mintát" egy másfajta formán is látni :) még egyszer bocs, de engem az ilyen dolgok (is) nagyon feldobnak ám! :)

laraed
Edit / laraed Fri, 2010-08-20 07:12

Örülök , hogy tetszik a receptem !Nagyon szeretem a rántott dolgokat .Mindig próbálok variálni valamit. Most ez lett belőle. Nagyon finomra sikeredett !!! Üdv Edit

Misssalty
Misssalty Thu, 2010-08-19 23:45

Kedves Edit!
Nagyon, nagyon tetszik a recept, amint otthon leszek, boltközelben, elkészítem :D! Köszi, hogy feltetted!
Fruzsi

983
bacon 10 szelet
füstölt sajt 25 dkg
tojás 2 db
finomliszt 10 dkg
zsemlemorzsa 10 dkg
ételízesítő 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl