r
Nosalty Logó

Sütőben sült rántott sajt

Évi néni
Sütőben sült rántott sajt
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A sajthoz

A panírozáshoz

A sütéshez

A tálaláshoz

975
Kalória
39g
Fehérje
69.2g
Szénhidrát
60.5g
Zsír
199.4g
Víz
310.3g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
4.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A sajthoz

A panírozáshoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 975 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A sajthoz

A panírozáshoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 2924 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A sajthoz

A panírozáshoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 233 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    60.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2293.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    749 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    610 mg
  • Nátrium
    803 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    199.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    576 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 975 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.1 g

Zsír

  • Összesen
    181.4 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    931 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6880.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    2246 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1831 mg
  • Nátrium
    2410 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    207.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    598.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1728 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1704 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 2924 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 233 kcal

Elkészítés

A sajthoz

  1. A trappista sajtot lereszeljük, zacskóba forró vízbe lógatjuk (néhány másodperc alatt megolvad), folpack-ba csomagolva hengert formálunk belőle, hűtőben lehűtjük, majd szeleteljük. (Nem fontos így megformálni.)
  2. A mozzarellát is felszeleteljük kb. 1/2 cm vastagságúra.
  3. A sajtszeleteket lisztbe, tojásba forgatjuk, aztán pedig a sajt-morzsa keverékébe.
  4. A szeletek alá és fölé egy-egy kisebb darabka vajat teszünk, tepsibe rakjuk őket. Fóliával lefedve, 20 percig sütjük 170 fokos sütőben, majd grill alatt 2-3 perc alatt megpirítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 23 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x30

Húst rántottam már így Gabi barátnőm tanácsára, és most kipróbáltam ezt sajttal is. Ez is olyan ízletes lett. Áfonyaszósszal pedig minden ínyenc ízlését kielégíti.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.