Nosalty Logó

Sütőben sült rántott sajt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Sütőben sült rántott sajt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
rántott ételek
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A sajthoz

A panírozáshoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 975 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A sajthoz

A panírozáshoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 2924 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A sajthoz

A panírozáshoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 233 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    60.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2293.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    749 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    610 mg
  • Nátrium
    803 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    576 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 975 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.1 g

Zsír

  • Összesen
    181.4 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    931 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6880.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    2246 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1831 mg
  • Nátrium
    2410 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    598.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1728 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1704 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 2924 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 233 Kcal

Hozzávalók

A sajthoz

A panírozáshoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A sajthoz

  1. A trappista sajtot lereszeljük, zacskóba forró vízbe lógatjuk (néhány másodperc alatt megolvad), folpack-ba csomagolva hengert formálunk belőle, hűtőben lehűtjük, majd szeleteljük. (Nem fontos így megformálni.)
  2. A mozzarellát is felszeleteljük kb. 1/2 cm vastagságúra.
  3. A sajtszeleteket lisztbe, tojásba forgatjuk, aztán pedig a sajt-morzsa keverékébe.
  4. A szeletek alá és fölé egy-egy kisebb darabka vajat teszünk, tepsibe rakjuk őket. Fóliával lefedve, 20 percig sütjük 170 fokos sütőben, majd grill alatt 2-3 perc alatt megpirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x30
  • Sütés ideje: 23 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 46914
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Évi néni 1830 recept

Húst rántottam már így Gabi barátnőm tanácsára, és most kipróbáltam ezt sajttal is. Ez is olyan ízletes lett. Áfonyaszósszal pedig minden ínyenc ízlését kielégíti.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon guszta, mindenkeppen ki fogom probalni! A pannonia sajtot lehet sima trapistaval helyettesiteni? Az Egyesult Allamokban elek, es itt nem hiszem, hogy van pannonia sajt.

Évi néni

Természetesen igen. Olyan sajttal készíted, amilyet csak szeretsz és süthet?. Azért azt még megjegyzem, hogy a morzsát ebb?l (http://evinenikulinariskalandozasai.blogspot.hu/2012/10/egy-illatos-olasz-zoldfuszeres-kenyer.html) a kenyérb?l készítettem. Dobott egyet rajta. Durvára darálva használtam. Üdv: Évi néni

Hamcsa

Miért szükséges fólia alatt sütni? Nem elég neki csak a pirítás?

Évi néni

Nem szárad ki. Egyébként máshogyan nem próbáltam, ezért nem tudom leírni a tapasztalatomat. Üdv: Évi néni

Hamcsa

Köszi a választ. Csak azért gondoltam, hogy elég lenne pirítani, mert a sajtnak igazából nem kell sülni. Majd kipróbálom, tetszik a recept:)

Évi néni

Értesíts engem is légy szíves, én is szeretném tudni a végeredményt. El?re is köszönöm. Üdv: Évi néni

Törölt felhasználó

ez nem gluténmentes.

Évi néni

Valóban. Valószín?leg mellé nyomtam. Sajnos néha el?fordul, ha sietek. Kijavítom. Köszönöm. Üdv: Évi néni

Zoli

Kedves Éva ! Rántott tojást szerettem volna ma készíteni ezért tallóztam az oldalakon. A rántott tojás recept el?tt a tiedre találtam rá el?ször. A klasszikus viccel élve -" teje is van, ideje is van, miért ne szoptatna ? "- , a h?t?ben van mozzarella és trappista is, miért ne készíteném el ? Zoli

Évi néni

Kedves Zoli! Remélem nem baj, ha tejes embernek titulállak. Azért készítettem, mert jóval olcsóbb, mintha készen veszem, és azt sütöm ki, ráadásul tudom mit eszek. Ugyanígy elkészítve van rántott csirkecombom, klasszisokkal finomabb, mintha csak olajban kisütöm. A sajthoz most pl. nem áfonyalekvárt adok,- éppen a napokban készülök újra megsütni,- hanem készítettem egy rozmaringos meggy chutneyt, ? kíséri majd a sajtot a bend?nkbe. Szép napot! Üdv: Évi néni

Zoli

Kedves Éva! Nagyon jól sikerültek a sajtok. A krumpli mellé még ecetes cékla került. Panírozott csirkecombot már többször sütöttem olaj nélkül. Igaz, hogy süt?papírral bélelt tepsiben, de sajttal ez volt az els? próbálkozásom. A sütési id?re nagyon oda kell figyelni, mert a sajt folyóssá válik, ha sokáig van a süt?ben. Köszönöm a jó receptet. Zoli

Évi néni

Köszönöm, hogy elkészítetted és örülök, hogy ízlett. Egészségedre kívánom. Üdv: Évi néni

Mandula

Nagyon finom, zöldborsó f?zelék mellékészült. A panírba pannónia helyett gouda sajt került, biztos az eredeti verziója is isteni! Köszönöm a receptet. Emese

Évi néni

Kedves Emese! Örülök, hogy tetszett a recept. Készítek így rántott húst is, az is nagyon ízletes lesz így. Barátn?m mesélte el a receptet, csak valahogy egy apró trükk kimaradt, így nem lett jó az els? és vagy 20 évig nem foglalkoztam vele. Most már el sem tudnám rontani. Boldog új évet kívánok! Üdv: Évi néni

nemgabi

Szia Évi néni! Ma ez volt az ebédünk, annyi változtatással, hogy morzsa helyett tönkölykorpába paníroztam. Köretnek zöldborsós hajdinát ettünk hozzá. Így ma adtunk az egészséges életmódnak! Nagyon jó ötlet ez a fajta sütési módszer, legközelebb hússal is kipróbálom. Köszönjük a receptet, felvéve a repertoárba! Gabi

Évi néni

Kedves Gabi! Nagyon örülök, hogy kipróbáltad és ízlett is. El?ször csirkemellel készítettem el, nagyon finom lett. Bátran belevághatsz. Üdv: Évi néni

syssi75

Annyit szeretnék kérdezni,hogy a sajtot fontos megolvasztani vagy csak simán felszeletelhetem,és úgy panírozom?Köszönöm a választ

Évi néni

Semmiképpen sem kell felolvasztani. Csak szeleteld, panírozd és süsd meg. Üdv: Évi néni

Donnita

Sajnálom, hogy ezt kell írnom, de nekem nagyon nem sikerült! Nem sütöttem túl sokáig, mégis teljesen kifolyt az összes egy nagy masszává a tepsiben :(((

Évi néni

Sajnálom. Lehet, hogy vékony volt a panírod. A h?légkeverés és a grill meggyorsítja a sülést. Látod a képen, nekem ilyen lett. Érdemes a sajtokat duplán panírozni, akkor kibírják a sütést. Üdv: Évi néni

Hozzávalók

A sajthoz

A panírozáshoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.