r
Nosalty Logó

Rántott sajt kicsit másképp

Maria.
Rántott sajt kicsit másképp
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

336
Kalória
24.3g
Fehérje
4.6g
Szénhidrát
24g
Zsír
59.9g
Víz
241.5g
Koleszterin
225mg
Élelmi rost
774.1mg
Cukor
  • 21% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 336 kcal
  • 21% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1341 kcal
  • 21% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 21% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1064.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 336 kcal
  • 21% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    97 g

Zsír

  • Összesen
    95.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    966 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4257.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    1445 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    1136 mg
  • Nátrium
    1489 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    239.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    940 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    201 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    603 mg
  • Retinol - A vitamin:
    936 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 1341 kcal
  • 21% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    712 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 224 kcal

Elkészítés

  1. Készítsünk el 4 db csészét (kb. 200 ml). Kenjük ki az olajjal vagy zsírral jó vastagon, és szórjuk meg zsemlemorzsával.
  2. Rakjunk bele sajtot, sonkát úgy a negyedéig.
  3. Minden csészébe üssünk a sonkára 1 tojást (a tojást felverhetjük, és fűszerezhetjük sóval és borssal. és így öntjuk a sonkára).
  4. Majd szórjuk meg sonkával és sajtal.
  5. Tegyük a csészéket egy tepsibe, és öntsük fel forró vízzel a csészék széléig (vagy ameddig tudjuk).
  6. Tegyük előmelegített sütőbe. Süssük meg.
  7. Még melegen fordítsuk ki tányérra, és tálaljuk burgonyapürével vagy hasábburgonyával, ketchuppal vagy tartármártással.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Volt otthon sajtom, amit el szerettem volna használni. És mivel szeretek új dolgokat kipróbálni, ezt készítettem ebédre. Nagyon finom, és még a panírból sem csurog ki a sajt, amit nagyon utálok. Hogy annyit panírozok, és a végén akkor is kicsurog a sajt a panír oldalán.

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek