Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott sajt zöldséges párolt rizzsel

Rántott sajt zöldséges párolt rizzsel
Rántott sajt zöldséges párolt rizzsel
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akciós volt a kedvenc boltomban a rántani való sajt (Hajdúsági), mesés íze van magában is :-)), így tudtam, hogy rántva még finomabb lesz. Mivel már régen szerettem volna elkészíteni, tehát most jött el az ideje: a két 500 g-os rudat hidegen tároljuk (hűtőben), és a lehető leggyorsabban szeleteljük jó éles késsel, szélesebb karikákra, aztán panírozhatjuk, finom ropogós, belül ízletes és kellemesen puha állagú marad. A sajt finom és puha, lágy belül, de mégsem folyik ki.:-)))

Pár perc alatt készen van, mindkét oldalt arany színűre sütjük, többször forgatjuk az olajban.

Tálalhatjuk burgonyapürével, sült burgonyával is, én most a párolt zöldséges rizs mellett maradtam.

/a tojás-liszt-szezámos prézli maradékát összekevertem, még tettem bele egy felvert tojást, elkeverés után, kiszaggatva a bő olajban kisütöttem, ez már csak extra nasi volt. Szeretjük is, na és persze nem dobunk ki semmit sem.:-)/

Kíváncsi voltam, a piros kaliforniai paprika és a zöldborsó hogy mutat együtt, és a két édes zöldség milyen ízvilágot ad együtt a rizsben. Fantasztikus, és látványra is szép.:-))

Nagyon finomnak bizonyult hozzá az újfajta: Globus üveges uborkás-snidlinges majonéz, minden elfogyott.:-))

A család egy könnyed vegyes tejszínes gyümölcsleves után ette ezt az ebédet.

Volt egy olyan érzésem is, hogy ha három rúd sajtot vettem volna, akkor az is elfogyott volna, mert nagyon finom . :-))

hozzávalók / 4 adag

A sajthoz

A körethez

A tálaláshoz

ajánlat

Sok majonézzel tálaljuk, kínáljunk hozzá finom bort, ásványvizet, szörpöt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst mossuk, lecsepegtetjük, jénaiba olajat teszünk, beletesszük a rizst, petrezselyemzöldet, kaliforniai paprikát felkockázva, a zöldborsót, tengeri sót, felöntjük a kétszeres mennyiségű vízzel, a jénai fedelét rátéve, sütőben, a középső rácson, 160-170 fokon,  40-45  percig pároljuk, kikapcsoljuk a sütőt, és még 10 percig benn hagyjuk, hogy kiperegjen a rizs teljesen. (Sütőfüggő az elkészítési ideje.)
  2. A sajtot szélesebb karikákra vágjuk, majd lisztbe, felvert és kicsit sózott  tojásba, szezámmagos-zsemlemorzsába forgatjuk, egy tálcára tesszük a sajtszeleteket. Bepanírozzuk az összeset.
  3. Bő forró olajban kisütjük a sajtokat, papírtörlőre szedjük ki, és a forró sajtot a jó meleg párolt zöldséges rizzsel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 940
elküldve: 1
receptkönyvben: 157
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Rántott ömlesztett sajt kaliforniai paprikás rizzsel, rántott sajt zöldséges rizzsel, rántott sajt

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Alex1992
Kis-manó / Alex1992 Fri, 2013-09-13 14:39

Kedves Éva-Anyóca!

Elkészítettem és nagyon finom lett és ez a "sajt" legalább tényleg nem folyik ki a panírból!
Még a válogatós 7 éves fiam is kétszer evett belőle.
Kell ennél nagyobb elismerés? :-))
Olvastam az előző hozásszólásokat és csak annyit fűznék hozzá ,hogy azért megnézném ,hogy némelyik trappistának mondott sajt miből áll tényleg!
Csak így tovább mert nagyon sok jó recepted van és ne foglalkozz a negatív emberekkel!
Üdv...Alexandra

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-09-14 09:39

Kedves Alex1992!

Nagyon szépen köszönöm kedves szavaidat. :)

A legnagyobb öröm az elkészítés mellett, hogy tényleg nem folyt ki, és ez nagyon jó, az egészben a fantasztikus: hogy ízlett a fiadnak is!!! :)
Ettől pedig tényleg nincs jobb és szebb és nagyobb dicséret, nem csak nekem, hanem Neked. :)

Hát igen, trappista és trappista közt is van különbség, szerintem is sok nem az aminek kéne lenni, a neve igen és a méregdrága ára is,....köszönöm, megnyugtató és kedves szavaidat.

Lehangolnak a lehúzó megjegyzések, de tudom, hogy nem rossz, amit csinálok, és sokaknak a pénztárcája is igen nagyon befolyásoló, főleg az utóbbi időben, de nagyon!!! :(

Remélem, ezt a receptet máskor is készíted, és esetleg még találsz valami finomságot nálam. :)

Próbálom magam összerakni, és feltenni, amit készítgettem a nyáron, bár most sokat pihentem... :)
Szép hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-05-09 21:20

Kedves KisEdi!

Ha tudnánk, miket veszünk, (főzünk és eszünk !!! ), szerintem éhen pusztulnánk,- kevés embernek adatik meg az, hogy tényleg igazi halat, húst, húskészítményeket, tejet és tejtermékeket,normális hazai gyümölcsöt és zöldséget, igazi gabonából készült kenyeret egyenek. :-(((

Igen, tökéletesen igaz a hozzászólás, csak az a baj, hogy az ami igazi, jó minőségileg, az sokaknak megfizethetetlen, amit megtudunk fizetni, na igen!!! : rossz , kétséges....:-((

Mindent megteszek, és sokan megteszünk azért, hogy amit eszünk, tényleg ehető lehessen : ahogy tudunk.:-)
Köszönöm.
Éva-Anyóca

KisEdi
Edi / KisEdi Wed, 2012-07-25 09:53

Nana, azért mi sem úszkálunk a pénzben (mint Dagovert bácsi), minimálbérből élünk, fél évvel ezelőtt még munkám sem volt, egy minimálbérből éltünk ketten, de akkor is meg tudtuk válogatni hogy mit eszünk. Ez igazán nem a pénzen múlik, csak mérlegelni kell, hogy mi a fontosabb, hogy olcsót, finomat-de rossz minőségűt együnk, vagy az egészségünk (amire csak akkor jövünk rá, mikor már zsebkendővel integethetünk neki a távolból). Nem akarok prédikálni, mindenkinek a maga dolga hogy mit fogyaszt, és neked is igazad van, nehéz kevés pénzből egészségesen élni, de olyannak kell lennünk, hogy a jég hátán is megéljünk ;) E betűkkel pedig nem fog menni!
További jó sütögetést-főzögetést, és köszönöm a válaszodat :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-07-25 22:04

KisEdi!

Igen, elolvastam a hozzászólásaidat figyelmesen, és igen, biztos lehet kevés pénzből is varázsolni, de kíváncsi lennék rá, Te hogy teszed.
Mindegy, ez nem személyeskedési oldal, hidd el, nem a családom ellen vagyok, és a lehető legtöbb és legjobb módon próbálok a pénzzel úgy bánni, hogy beosztva mindenre jusson, ami jó és finom és egészséges, legyen az sajt, hús, gyümölcs, bármi!! :-))
Tudod, nehéz ezt megtenni egy fizetésből.
De erre szokták itt írni sokan, ha reagálok , ez az én magánügyem..:-) Igaz. Teljesen.
Te hogy tudnál megélni, ahogy én teszem a családommal, mert én már 12. éve nem tudok dolgozni, (bevételem 3 éve semmi, elvették a betegségit is),- gyerekeim ( fiam 18 éves, lányom 14.) , esznek és ruhákat kell vennem nekik, sulit fizetni, csekkeket fizetni,férjem dolgozik, neki ruha, egyéb fontos kiadások, pld.: bicaj kilyukadt gumija, vásárlás ,stb. , szerinted mindezeket egy fizetésből hogy lehet?!
Bocs, de ennyi, sok is: ez az egész itt nem erről szól, hogy kinek milyen baja van,- mert sokaknak van gondja, hidd el, sokan varázsolnak kevésből jót és finomat, nagyon nehéz, piszok nehéz!!! - minden esetre, próbálok jót tenni és jót adni.
Köszönöm észrevételedet.
Éva-Anyóca

KisEdi
Edi / KisEdi Thu, 2012-07-26 07:04

Ehhez már csak annyit fűznék, hogy szerinted mi hogy vettünk egy minimálbérből ősszel 100e Ft-ért szenet, hogy télen legalább 20 fok legyen a házban?!

KisEdi
Edi / KisEdi Wed, 2012-07-25 09:56

Ó, és még csak annyit szeretnék, végképp nem kötözködés képen, hogy ezeknek a "sajtoknak" a messzi távolról sem hasonlít az ízük a sajthoz :S De akinek nem inge...

cukorpotlo
cukorpotlo Thu, 2012-07-26 00:01

komolyan már vártam mikor fog valaki belekötni az ilyen "rántanivaló sajt" jellegű dolgokba. az a helyzet, hogy kábé már ott tartunk, hogy mindent magunknak kellene megtermesztenünk ahhoz, hogy 100%-ban meggyőződjünk, hogy távol áll minden E-s anyagoktól. mikor úgy gondolod, hogy a helyi piacról a házi kecskesajtot veszed, előfordulhat, hogy az ugyanúgy származik egy bevásárlóközpontból, vagy a dm-ből bio-s alapanyagot választod, csupán átcsomagolt holmit kapsz.
az ember igyekszik a lehető legegészségesebben élni, de ez már szinte lehetetlen. nem marad más, mint a józan paraszt észre hallgatni, vagyis ha a pénztárcánk ezt engedi meg, abban semmi rossz nincs, mivel mellette nem mirelit hasábburgonya van hanem zöldség és ha az ember emellett sokat mozog már tett valamit. ráadásul ha jobban megnézed Éva-anyóca receptjeit láthatod, hogy hemzseg a zöldségektől.
(és elnézést, hogy így idepofátlankodtam.)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-07-26 09:34

Kedves cukorpotlo!

Elolvastam hozzászólásodat, és igen, igazad van, vártam én is a negatív, ez nem rántani való sajt jellegű megjegyzést,...hát igen, egyszer csak ideért. :-(

Sajnos abban is igazad van, hogy nem tudsz mindent amit eszel, a kenyértől, a tejen, tojáson, zöldségen és gyümölcsön, különböző húsféléken keresztül mindent magad termelni, tenyészteni, mert ez manapság lehetetlen.:-((
Amit viszont ezen címen vehetsz meg, sok esetben akkora átverés....:-((
Ha meg tényleg olyan, akkor az baromi drága!!

Én sem a Holdon élek, járok piacra,különböző nagyságú és minőségű boltokba, nem vagyok se a magam, se a családom ellensége, hiába hiszi ezt KisEdi! :-)
Az nem baj, ha nincs egy vélemény, de ha nekem valami recept vagy abban hozzávaló nem tetszik, megtanultam , hogy inkább nem szólok hozzá: mert nem tudhatom, hogy az az illető, mit és miért tesz.
Biztos jó szándék vezérli, a pénz viszont nagy Úr!!! Manapság egyre inkább!! :-(((
Igen van kertünk, és a lehető legtöbb zöldségfélét és friss zöldfűszert termeljük, és vannak saját csirkéink is.:-))
Tojás is saját, ha tojnak a csirkék.:-))

Igazad van, a leírt véleményedben, és csak egy hozzáfűzni valóm van, ezt nagymamám mondta
anno, de ma is igaz: " soha ne elsőre, és ne a külső "borítója" alapján ítélj meg egy embert ! "
És nem pofátlankodtál ide, elolvastad, és elmondtad a véleményedet.Köszönöm.:-)

Jó főzést-sütést kívánok, ahogy azt meg tudod oldani magatoknak, a legjobb módon.:-))

Szép napot és kellemes hetet kívánok!
Éva-Anyóca

KisEdi
Edi / KisEdi Thu, 2012-07-26 06:58

Köszönöm hozzászólásaitokat, nem csalódtam :) Magyar mentalitás, ha valakinek más a véleménye, azt támadjuk. Én írtam, hogy nem beleszólni akarok a dolgokba, és pláne nem kötözködni. Nekem ahhoz semmi közöm, hogy ki mennyi pénzből tartja el a gyerekeit, attól hogy nekem még nincs egy sem, nem jelenti azt, hogy minket felvet a pénz. És ahogy mondtam, ez nem pénz kérdése, csak venni kell a fáradtságot, és elolvasni az ételek címkéit. Egy kg trappista sajt akciósan 1000Ft körül van, mindenféle adalék anyag nélkül. Az itt említett sajtból 600.-Ft körül van fél kg. Ennyi az egész, erre mondtam fentebb, hogy mérlegelni kell. Lehet ezért támadni nyugodtan, sőt, elnézést kérek hogy egyáltalán kinyitottam a szám, de nekem attól nem lesz jobb, hogy más egészségeset eszik, vagy nem. Nyugodtan vegyétek úgy, hogy meg sem szólaltam, vagy oltsatok tovább, tudom jólesik nyavalyogni, hogy jajj de kevés a pénz (ha nem lehet megérteni, hogy nekem ugyanúgy kevés), de ettől nem lesz jobb. Mindenesetre töltsétek ki rajtam a mérgeteket, végül is rosszat is akartam, meg azt is, hogy a kis pénzetekből drága dolgokat vegyetek. Gratulálok! :D További szép napot mindenkinek! :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-07-26 09:49

KisEdi!

Senki senkin nem tölti ki a mérgét, és ha a hozzászólás segítő jellegű, azt megérzi az ember, és azt is, ha abba van egy jó kis adag szemrehányás.
Szerinted én, vagy azok, akik hasonló cipőben járunk, nem tudjuk, hogy nem a csúcs minőséget vesszük és főzzük?! Dehogynem, csak mérlegelni kell, ahogy azt megírtad,...és az én mérlegem másként működik, más van előtérben.Máshogy van előtérben.:-)

És ezt az egészet ott hagyjuk abba, hogy pénzünk nincs, enni szeretnénk, jót nehezen tudunk, legyen az bármilyen étel, és ezzel zárjuk is le.:-)
Senki nem bántott azért, hogy ketten éltek annyi pénzből és gyerek nincs, de akkor meg engem se szóljon le senki, hogy az egy fizetésből negyed magammal próbálok "élni!",- és napról napra nehezebb.:-((

Ennyi, én részemről vége, aki akarja folytassa, én nem bántalak, mert nincs okom rá. Ahogy ahhoz sincs közöm, hogy tudod a téli tüzelődet megvenni,...:-(
De nekem is kell tüzelőt vennem télire,(mint sokaknak), és ez a július hónap, és augusztus és szeptember másról se szól, mint a két gyerekem beiskolázásáról,(ez is van másoknak, van akinek egy gyereke van, van akinek 4, sőt több), iszonyat mennyiségű pénz, és emellett a csekkek (közüzemisek), ugyanúgy sorjáznak...:-((

És akkor szokta az ember ide leírni az anyagiakat érintő helyzetét, pár szóval, ha ennyire és ilyen véleményeket kap a receptje.
Nem szoktam itt anyagiakról nyavalyogni, mert ez az oldal, nem arról szól.:-)

Ez egy főzős oldal, a receptekről van szó.

Senki nem akar szidni, és a hozzászólásod itt van, nem lehet törülni, na és olvasta az ember.
Köszönöm, éljük tovább a minden napjainkat, és ne mások dolgain rágódjunk, hisz a te gondjaid én nem tudom megoldani, az enyémeket meg te nem tudod megoldani.
Értelme van a vitának, a megszólásnak? Nincs, mert sok benne a tehetetlenség...:-((
Erről meg semelyikünk nem tehet.:-)
Szép napot kívánok!

KisEdi
Edi / KisEdi Thu, 2012-07-26 10:09

Én csak tanácsoltam, hogy nézze meg mindenki, hogy mit eszik, ha neked ez "egy jó kis adag szemrehányás", akkor elég nehéz életed lehet, ami soha nem is lesz jobb, amíg így gondolkodsz. Hajtogatod, hogy nincs pénzed, akkor számolj: 1kg trappista (a legtöbb adalékmentes) 1000.-Ft, 1kg rántanivaló "sajt" 1200.-Ft. Te dolgod. Végülis, a TB ingyen van :D Bár a gyógyszer nem...dehát nem egyforma a mérlegünk :D
Lezártam én is nyugi, jó egészséget kívánok az egész családodnak!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-07-29 00:41

KisEdi!

Az én életem miatt köszönöm, de nem kell aggódni. Mindenki a sajátjáért.:-)
Te nem tudod, hogy én hogyan gondolkodok emberekről, dolgokról, helyzetekről : nem tudhatod...:-))
Szerencsére! :-))

És még mindig Te rágódsz ezen a témán, a sajt kilójának az árán, és nem én!!!!! :-))
Tudomásom van róla,(szerintem másoknak is), hogy van : A sajt, és van ,ami csak hasonló hozzá.
Ezen többet már nem kell magyaráznod.:-)

Hogy miből ,mennyiből, hogy élek, (ritkán említettem eddig ), de ha szerinted az én életem annyira nehéz, és én itt folyton sírok, akkor nem tudom, hogy Te itt a receptem oldalán : mit csinálsz?!
Nem én jöttem elő az: " egy minimálbéres bevételből való ketten élünk és téli tüzelő is kell 100 ezer forintért, mégis kevesebb de jó minőségű ételt eszünk " történettel,- de nem is akarom folytatni, kérlek Téged is, hagyd abba! :-))

Képzeld el, a TB. nincs ingyen, én fizetem magamnak. "Csoda jó " dolog havi 6390 forintot erre költeni, "tiszta öröm". Most ne az jöjjön válaszként, hogy erről én tehetek, mert sajnos nem. Oka van, de ez már tényleg nem ide tartozik.

Szeretném itt befejezni, és remélem, hogy finom ételeket találsz itt a NoSaltyn.:-))

KisEdi
Edi / KisEdi Wed, 2012-05-09 11:26

Azért érdemes megnézni, hogy miből készülnek ezek a sajtok, hogy mitől is lesznek "rántani való" sajtok (vagyis hogy sajt-e egyáltalán)! Nem kötözködés, jó tanács :) Szép napot mindenkinek!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-04-08 17:04

Kedves Anci!

Nagyon finom lett ez a sajt,- a szokásos trappistát szoktam csinálni, de ha nem elég vastag, és nem jó a bundája, még kifolyatom....:-((
Csodás ízű, nem történt vele semmi kifolyás, belül lágy, kívül ropogós, fincsi.:-)
Tényleg hármat kellett volna vennem, hogy elfogadható mennyiség legyen, viszont , ha négy, akkor lett volna jó, mennyiségileg.:-)))))
A fiam szerint: " mesésen finom anyukám, csak kevés! " :-))) , hát igen.....

Szép húsvét vasárnap délutánt kívánok!

Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-04-07 22:17

Kedves nutria!

Hogy ott is volt ilyen, nem tudom. :-)

Ahol én vettem az a Reál bolt,/ üzletlánc / egyik városi boltunk.:-)
Ha nem túl drága, és ez a neve, hogy : Hajdúsági Rántanivaló ömlesztett félzsíros sajt 500 gr.-os, valószínű, hogy ugyanaz a sajt lehet, egyet megéri venni , és kipróbálni. :-)

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!
Jó sütés-főzést és sok vendéget, locsolkodót!

Éva-Anyóca

nutria
Asszonycicc / nutria Sat, 2012-04-07 18:55

Ez a L betűs szupermarketben kapható sajt? Már azért kérdem, mert ott találkoztam eddig ilyen tömlős sajttal és töprengtem, megvegyem-e, nem tudtam, milyen íze lehet. De ha ez abból készült, akkor legközelebb beszerzek belőle.

2478
sajt 1 kg
tojás 6 db
0 ízlés szerint
finomliszt 10 dkg
zsemlemorzsa 20 dkg
szezámmag 3 ek
napraforgó olaj 3 dl
napraforgó olaj 1 ek
rizs 40 dkg
0 ízlés szerint
petrezselyem 1 ek
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
zöldborsó 35 dkg
majonéz 10 dkg
piros kaliforniai paprika 1 közepes db