r
Nosalty Logó

Rántott gouda sajt

Iluska
Rántott gouda sajt
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

979
Kalória
26.3g
Fehérje
37.6g
Szénhidrátok
80.6g
Zsír
59g
Víz
202g
Koleszterin
2g
Rost
2.9g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 979 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 2933 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 451 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    80.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1626.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    649 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 979 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    241.8 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    606 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4879.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    1568 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    1131 mg
  • Nátrium
    1948 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    177.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    785 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    781 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 2933 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 451 kcal

Elkészítés

  1. A sajtot 0,8-1 cm vastagra felvágjuk. Először lisztbe, majd a tejjel felvert sós tojásba, zsemlemorzsába, újból tojásba, végül zsemlemorzsába mártjuk. Minden anyagba alaposan megforgatjuk.
  2. Amikor az olaj forró, akkor beletesszük, és hirtelen kisütjük. Gyorsan dolgozunk vele.
  3. Köretnek sült burgonyát kínálunk, hozzá házi hordós káposztát. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 20 perc

Ha a sajtot panírozás előtt 1-2 órára hűtőbe tesszük, vagy egy félórára mélyhűtőbe, és utána csak egyszer panírozzuk, akkor is sokkal jobban fogja bírni a forró olajat. A panír szép aranybarnára pirul, és a sajt nem fog kifolyni. Szerintem még az is nagyon fontos, hogy jó forró olajban süssük, így hamar megsül a panír, a sajt pedig kellően megolvad. Fontos szempont, hogy sütés közben nem szabad a sajtoknak egymáshoz érniük, mert könnyen megsérülhet a bunda. Szintén fontos dolog, hogy a bundázott sajtba nem szabad sem késsel, sem villával beleszúrni, tessék csipesszel vagy lapáttal megfordítani.

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Így lesz egészségesebb és finomabb a bodzaszörp

A tavasz egyik legvártabb eseménye a bodzavirágzás. Érdemes jól megszedni a kosarunkat, és mihamarabb fel is dolgozni a virágokat, például friss bodzaszörp formájában. Mai Napi Tippünk olyan csavart hoz, amivel egészségesebbé és finomabbá tehetjük a bodzaszörpöt!

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...