Camembert sajt diós panírban, áfonyával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 31% Zsír
A sajt panírozásához
-
125g camembert sajt375 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
50g dió327 kcal
A sütéshez
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Az áfonyaszószhoz
Összesen
2224
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 31% Zsír
A sajt panírozásához
-
250g camembert sajt750 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
100g dió654 kcal
A sütéshez
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Az áfonyaszószhoz
Összesen
4447
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 31% Zsír
A sajt panírozásához
-
21.8g camembert sajt65 kcal
-
8.7g finomliszt32 kcal
-
9.6g tojás12 kcal
-
0g só0 kcal
-
8.7g zsemlemorzsa34 kcal
-
8.7g dió57 kcal
A sütéshez
-
14.8g napraforgó olaj131 kcal
Az áfonyaszószhoz
Összesen
387
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.3 g
Zsír
-
Összesen 173 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 58 g
-
Koleszterin 315 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3256.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 673 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 149 mg
-
Foszfor 858 mg
-
Nátrium 1494 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127.3 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 206.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 526 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 223 micro
-
Kolin: 204 mg
-
Retinol - A vitamin: 518 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 337 micro
Összesen
2224
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 102.6 g
Zsír
-
Összesen 346.1 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 120 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 117 g
-
Koleszterin 630 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6513.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 1347 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 299 mg
-
Foszfor 1715 mg
-
Nátrium 2988 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 254.7 g
-
Cukor 92 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 413.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1052 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 74 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 124 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 446 micro
-
Kolin: 409 mg
-
Retinol - A vitamin: 1037 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 172 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 674 micro
Összesen
4447
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 30.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 567.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 261 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 36.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
387
kcal
Hozzávalók
A sajt panírozásához
-
10 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
1 csipet só
-
10 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez
-
2 dl napraforgó olaj
Az áfonyaszószhoz
Elkészítés
A sajt panírozásához
- A szószhoz az áfonyát a mézzel és a fahéjjal összeforraljuk. (Ha friss áfonyával készítjük, kevés vizet adjunk hozzá.) Hozzáadjuk a vajat, kisebb kockákban. Még egyet forralunk rajta és kész.
- A sajtkarikákat elnegyedeljük.
- A camembert darabokat duplán panírozzuk (ezáltal biztosítva, hogy ne folyjon ki a sajt sütés közben): először lisztbe, majd csipet sóval ízesített, felvert tojásba, újra lisztbe és tojásba, végül a zsemlemorzsával elkevert darált dióba forgatjuk (az arány: fele morzsa, fele dió legyen).
- Serpenyőben (ujjnyi magasan) olajat hevítünk, és pár perc alatt aranyszínűre sütjük a bundázott sajtdarabkák mindkét felét. Óvatosan forgassuk a sajtot, villát még véletlenül se szúrjunk bele!
- Konyhai papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges zsiradékot. Azon melegében tálaljuk.
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 726
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 73317
- Feltöltés dátuma: 2008. november 27.
Ajánló
Párolt rizs illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
Petra
537 recept
Gyerekkoromban étteremben minden alkalommal rántott sajtot kértem. Azóta persze felhagytam ezzel a berögzött szokással, de néha azért még megkívánom a rántott sajtot. Ilyenkor készül a bundázott camembert áfonyaszósszal..