Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkába tekert rántott sajt

Sonkába tekert rántott sajt
Sonkába tekert rántott sajt
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családom mindenféle húsnál többre becsüli ezt a fajta rántott sajtot. Hiába próbálkozom akármilyen extra, finom, új húsos receptekkel, végül csak megkérdik: rántott sajt is lesz, ugye?:)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Legjobb a rizsköret hozzá, finom joghurtos öntettel vagy felmelegített áfonyadzsemmel. De bármilyen majonézes, joghurtos saláta is illik mellé. Sőt, salátalevelek, uborka, paprika kíséretében szendvicsbe is nagyon jó.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sajtot kb. fél centi vastak szeletekre vágjuk.
  2. Három karika selyemsonkát fektetünk egymásra (kis fedéssel, hogy hosszú legyen), és ebbe tekerjük a sajtszeleteket. Kis tojással meg is kenjük a sonka széleit.
  3. Lisztbe, felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatjuk (gondosan minden oldalát), lisztbe, néha kétszer is.
  4. Forró olajban 2-3 perc alatt kisütjük. (Figyeljük, ha felpúposodnak a kis csomagocskák, már szinte jó is.)
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 8 829
elküldve: 2
receptkönyvben: 269
elkészítve: 6/14
Facebookon megjelent: -

szakács

tekovacs

Mióta szakács: 2011.01.02.
91 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott sajt sonkába tekerve, sonkával töltött sajt rántva, sonkás rántott sajt

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

KisEdi
Edi / KisEdi Mon, 2012-10-08 08:55

Végre egy igazi rántott SAJT recept, ami nem csak a sajtnak hazudott "rántanivaló sajtkészítmény"-ből van, aminek még az íze sem hasonlít a sajtéhoz (és más ehető dologhoz sem). Bár én sonkát sem eszem (az is csak egy gyűjtőfogalom) ezt biztosan ki fogom próbálni füstölt tarjával, csak jól át kell főzni, és vékonyra szeletelni :) Gondolod hogy esetleg tepsiben is elkészíthető, olaj nélkül? (most az a divat :D )

tekovacs
tekovacs / tekovacs Mon, 2012-10-08 09:13

Kedves KisEdi, nem tudom, hogy teljesen olaj nélkül milyen lenne, de én ha tepsiben próbálnám sütni, kicsit megspriccelném egy kis olajjal biztosan:) annyi talán nem árt:) Egyébként rántott csirkét hallottam már tepsiben sütve készíteni, de annak van alapból is egy kis "zsírja"... Próbáld meg, azt javaslom. Üdv. Emi

KisEdi
Edi / KisEdi Mon, 2012-10-08 09:17

Mára tervezek tepsis rántott csirkemellet sajtos bundában, de ha már sajt, és rántás, akkor azt hiszem elkerülhetetlen lesz kipróbálnom egy-két db rántott sajtot is :)

Shephard
Shephard Thu, 2012-06-14 22:51

Szia, hát ez nagyon jól hangzik, így lehet kisebb az esély hogy kifolyik a sajt :) Most épp fogyózok, de ha vége tuti kipróbálom :) Mindenki imádja a rántotta sajtot :)

1168
trappista sajt 30 dkg
selyemsonka 20 dkg
tojás 3 db
finomliszt 15 dkg
zsemlemorzsa 10 dkg
napraforgó olaj 3 dl