r
Nosalty Logó

Bundázott sajt

dius0306
Bundázott sajt
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

246
Kalória
15.1g
Fehérje
10.4g
Szénhidrát
15.6g
Zsír
45.9g
Víz
106.5g
Koleszterin
337.5mg
Élelmi rost
863.5mg
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 246 kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 983 kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 243 kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    890.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 246 kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    62.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3562.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    1393 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    870 mg
  • Nátrium
    1165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    183.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    707 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 983 kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    879.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 243 kcal

Elkészítés

  1. A sajtot kb. 1-2 cm-es szeletekre vágjuk, és fóliába csomagolva pár percre a fagyasztóba tesszük, így kicsit keményebb lesz, és nehezebben folyik majd ki.
  2. Közben elkészítjük a bundát: a liszthez adjunk egy csipet sót, majd üssük bele a kisebb méretű tojást, és öntsük hozzá a vizet és a tejet. Keverjük csomómentesre.
  3. Kevés olajat forrósítsunk fel egy edényben, majd vegyük ki a fagyasztóból a sajtszeleteket és forgassuk meg őket a masszában.
  4. Süssük mindkét oldalukat aranybarnára, de vigyázzunk, mert ha sokáig sütjük, kifolyhat a sajt! (Kb. 1-1 perc elég arra, hogy a bunda színt kapjon, viszont ha mégis folyósabb sajtot szeretnénk, süthetjük tovább, de csak óvatosan, oda ne égjen.)
  5. Rizzsel, tartármártással tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p

Nagyon szeretem a rántott sajtot, de sokszor nincs kedvem a panírozással bajlódni. A barátom édesanyjától lestem el ezt a kis trükköt, kicsit hasonlít a palacsintatésztára. Így gyorsabb elkészíteni a sajtot és kevesebb esély van arra is, hogy kifolyjon, bár előfordulhatnak itt is balesetek. :)

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...