r
Nosalty Logó

Töltött rántott sajttekercs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsanagyi
Töltött rántott sajttekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tekercshez

A húsos töltelékhez

A gombás töltelékhez

A bundázáshoz

A sütéshez

Összesen 1059 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tekercshez

A húsos töltelékhez

A gombás töltelékhez

A bundázáshoz

A sütéshez

Összesen 5282 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tekercshez

A húsos töltelékhez

A gombás töltelékhez

A bundázáshoz

A sütéshez

Összesen 256 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.2 g

Zsír

  • Összesen
    74.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1977.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    661 mg
  • Nátrium
    693 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    211 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    604 micro
Összesen 1059 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    250.9 g

Zsír

  • Összesen
    371.9 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    153 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    1883 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9885.7 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    355 mg
  • Kálcium
    2363 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    3304 mg
  • Nátrium
    3465 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1054.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1449 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    89 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    437 micro
  • K vitamin:
    399 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    510 micro
  • Kolin:
    1475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1350 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1211 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3022 micro
Összesen 5282 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

A tekercshez

A húsos töltelékhez

A gombás töltelékhez

A bundázáshoz

A sütéshez

Elkészítés

A tekercshez

  1. Egy kis fazékba vizet forralunk, a sajtot beletesszük, lefedjük, a tüzet elzárjuk alatta. Pontosan 30 perc múlva fogjuk majd kivenni.
  2. Fél óránk van tehát a töltelék elkészítésére, de korábban is elkészíthetjük, mert nem lesz semmi baja. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, majd az olajon megfonnyasztjuk. A húst rárakjuk, kevergetve megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. A felvert tojást ráöntjük, kocsonyásodig sütjük, majd félrehúzzuk. A tejben áztatott kenyeret kifacsarjuk, és a húsos masszához tesszük.
  3. Gombás változathoz a gombát megtisztítjuk, vékonyra fölszeleteljük, majd olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, aprított petrezselyemmel fűszerezzük, végül a felvert tojásokat ráöntjük, és kocsonyásodásig sütjük. Kevés zsemlemorzsát szórhatunk bele, így nem esik szét a massza.
  4. A fél óra elteltével (hamarabb még nem olvadt fel a sajt, később esetleg ismét kezd megszilárdulni, mert kihűl a víz) lisztezett gyúrólapon vékony téglalap alakúra nyújtjuk. A tölteléket rákenjük, szorosan feltekerjük, mint a bejglit. Kb. 2 cm vastagságúra felszeleteljük. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, bő olajban kb. 2 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés ideje: 2 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 327
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 28591
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 09.

Ajánló

Párolt rizs, rizibizi, sült burgyonya. Tartármártás.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zsuzsanagyi 3 recept

A sajtnyújtással nem árt kissé gyorsan dolgozni, és fél órát pontosan betartani! Vannak képeim a különböző fázisokról, de Én csak egy képet tudok ide betenni. 4 éve ballagáson voltunk, ott készítették ebédre a sajttekercset. Mindenkinek ízlett, és nem maradt el a receptkérés. Meg nem számoltam, hányszor készítettem el, de a tizet biztos átléptem. Legutoljára szombaton, mert régen készítettem már, és fotó is kellett róla, hogy megoszthassam Veletek ezt a finom receptet.

Hozzávalók

A tekercshez

A húsos töltelékhez

A gombás töltelékhez

A bundázáshoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek