A boldog békeidők konyhája
Mitől olyan a magyar konyha, amilyen? Hogy alakultak ki az étkezési szokások? Hogy hatott a történelem az étkezésre? Induló minisorozatunkban a századfordulós évekkel kezdünk!
DacotaMitől olyan a magyar konyha, amilyen? Hogy alakultak ki az étkezési szokások? Hogy hatott a történelem az étkezésre? Induló minisorozatunkban a századfordulós évekkel kezdünk!
DacotaTíz éve még azt se tudtuk, hogy létezik, ma pedig szinte nincs is olyan tíz év feletti lakos, aki ne sütötte volna meg legalább egyszer. Mit szeretünk annyira a brownie-n?
DacotaPezsgő, malac sült, lencse, virsli, konfetti, szerpentin - minden, ami egy jó szilveszteri házibulihoz kell.
adminAzt mindenki tudja, hogy nálunk a Mikulás december 6-án, a Jézuska pedig 24-én, Szenteste érkezik, ajándékokkal megrakodva. Na de mi a helyzet a világ többi részén?
Szikszai AnnaA spagetti titkai és történelmi tényei után most Európa egyik kedvenc péksüteményét vettük górcső alá. Croissant tények és érdekességek A-tól Z-ig.
Szikszai AnnaÁzsiai Főzőverseny nem csak ázsiaiaknak. Most bárki megmutathatja, hogy milyen nagy mestere a távol-keleti ételek elkészítésének.
Szikszai AnnaKözeledik a karácsony, és mi már azon gondolkozunk, mivel tudnánk megkönnyíteni a konyhai teendőket. Ismerjétek meg a NoSalty szerkesztőinek kedvenc konyhai eszközeit!
NosaltyKi ne emlékezne a két duci hölgyre, akik egy oldalkocsis motorral bejárták a brit vidéket, a legkülönfélébb konyhákban főztek, és a legváratlanabb vendégeknek tálaltak?
GrétiVan élet az online tartalmon kívül is, természetesen mi sem csak a netről inspirálódunk. Roskadoznak az ünnepi lapszámoktól az újságosok polcai, nézzük, miből válogathatunk.
Szikszai AnnaHagyományosan András napkor kezdődnek a disznóvágások és disznótorok. Lássuk milyen más szokások kötődnek még ehhez az időszakhoz!
GrétiTények és érdekességek a legnépszerűbb tésztafajtáról. A-tól Z-ig!
Szikszai AnnaNyakunkon az őszi-téli betegségszezon, itt az ideje felfegyverkezni. Ezzel a levessel hatékony támadást indíthatunk a kórokozók ellen.
Szikszai AnnaNap mint nap igyekszünk friss ételek, képek, élmények által inspirálódni. A közösségi média felületei nagy segítségünkre vannak ebben. Most bemutatjuk az egyik legfontosabbat.
Szikszai AnnaA britek vitáznak azon, hogy ki készítette először a bárányos pitét, az állás Arsenal-Cork City 4:2, olasz honban pedig ugyanez történik a pizzával: Róma-Nápoly 2:3.
GrétiA főtt sonka hódolói mellett húsvétkor illik azokra is gondolni, akik egyáltalán nem esznek húst. Mutatunk nektek pár olyan ötletet, amelyek nagyonis megállják a helyüket a tavasz legfontosabb ünnepén, és bár nem feltétlen vegánok, mindenképpen húsmentesek.
NosaltyEgy jó főzeléket mindig jó kanalazni, ha azonban laktózérzékenységgel küzdünk, akkor kicsit alakítani kell rajtuk. Szerencsére ez egyáltalán nem lehetetlen.
NosaltyNem tudni, hogyan, de valamiért minden kakaós sütemény olyan őrülten puha és szaftos marad napokig, hogy az ember teljesen eldobja az agyát minden egyes újabb harapásnál. Az alábbiak legalábbis mind ilyenek!
NosaltyKerüljön ma az asztalra egy könnyű és selymes zöldborsókrémleves, egy ínycsiklandozó krémes brokkoli-karfiol tál és egy erdeigyümölcs-zselével díszített tápiókapuding.
Felhőpuha habbal töltött, rétegzett és/vagy díszített süteményeket sorakoztatunk fel most előttetek, és előre is elnézést kérünk, mert egytől-egyig elképesztő guszták.
Egy villámgyors tészta mindig nagy áldás: ha sietünk, de mégis ennénk valami laktatót, jól jöhet egy ilyen recept. Ha pedig még ízélményt is kapunk közben, az további plusz pont!