Még egy kis plusz

A boldog békeidők konyhája

Mitől olyan a magyar konyha, amilyen? Hogy alakultak ki az étkezési szokások? Hogy hatott a történelem az étkezésre? Induló minisorozatunkban a századfordulós évekkel kezdünk!

Dacota

Mit szeretünk annyira a brownie-n?

Tíz éve még azt se tudtuk, hogy létezik, ma pedig szinte nincs is olyan tíz év feletti lakos, aki ne sütötte volna meg legalább egyszer. Mit szeretünk annyira a brownie-n?

Dacota

Karácsony a nagyvilágban

Azt mindenki tudja, hogy nálunk a Mikulás december 6-án, a Jézuska pedig 24-én, Szenteste érkezik, ajándékokkal megrakodva. Na de mi a helyzet a világ többi részén?

Szikszai Anna

Croissant A-tól Z-ig

A spagetti titkai és történelmi tényei után most Európa egyik kedvenc péksüteményét vettük górcső alá. Croissant tények és érdekességek A-tól Z-ig. 

Szikszai Anna

Két duci Hölgy

Ki ne emlékezne a két duci hölgyre, akik egy oldalkocsis motorral bejárták a brit vidéket, a legkülönfélébb konyhákban főztek, és a legváratlanabb vendégeknek tálaltak?

Gréti

Decemberi gasztrolapszemle

Van élet az online tartalmon kívül is, természetesen mi sem csak a netről inspirálódunk. Roskadoznak az ünnepi lapszámoktól az újságosok polcai, nézzük, miből válogathatunk.

Szikszai Anna

20 gasztrofotós, akit imádunk

Nap mint nap igyekszünk friss ételek, képek, élmények által inspirálódni. A közösségi média felületei nagy segítségünkre vannak ebben. Most bemutatjuk az egyik legfontosabbat.

Szikszai Anna

Az igazi angol pite titka

A britek vitáznak azon, hogy ki készítette először a bárányos pitét, az állás Arsenal-Cork City 4:2, olasz honban pedig ugyanez történik a pizzával: Róma-Nápoly 2:3.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Így kell elképzelni egy tortát, ha az Michelin-csillagos

Mindjárt az elején szeretnénk leszögezni, hogy valójában olyan nincs, hogy Michelin-csillagos torta, de valahogy el kellett neveznünk azokat a tortákat, amelyek Michelin-csillagos éttermek konyháiból kerülnek ki. Mert hogy ilyenek igenis léteznek, és sokszor elérhetőbbek, mint gondolnánk.

Nosalty

További cikkek

12 RAKOTTAS, ami ebédre vagy vacsorára is tökéletes

Elő a tepsit vagy jénait, és jöjjenek az izgalmas rétegek: mehet bele rengeteg zöldség, amennyit nem szégyellünk, tészta, krumpli, hússzeletek vagy darált verzió is, tejföl, tejszín, joghurt, de akár ezek vegán megfelelői is...és irány a sütő!