A boldog békeidők konyhája
Mitől olyan a magyar konyha, amilyen? Hogy alakultak ki az étkezési szokások? Hogy hatott a történelem az étkezésre? Induló minisorozatunkban a századfordulós évekkel kezdünk!
DacotaMitől olyan a magyar konyha, amilyen? Hogy alakultak ki az étkezési szokások? Hogy hatott a történelem az étkezésre? Induló minisorozatunkban a századfordulós évekkel kezdünk!
DacotaTíz éve még azt se tudtuk, hogy létezik, ma pedig szinte nincs is olyan tíz év feletti lakos, aki ne sütötte volna meg legalább egyszer. Mit szeretünk annyira a brownie-n?
DacotaPezsgő, malac sült, lencse, virsli, konfetti, szerpentin - minden, ami egy jó szilveszteri házibulihoz kell.
adminAzt mindenki tudja, hogy nálunk a Mikulás december 6-án, a Jézuska pedig 24-én, Szenteste érkezik, ajándékokkal megrakodva. Na de mi a helyzet a világ többi részén?
Szikszai AnnaA spagetti titkai és történelmi tényei után most Európa egyik kedvenc péksüteményét vettük górcső alá. Croissant tények és érdekességek A-tól Z-ig.
Szikszai AnnaÁzsiai Főzőverseny nem csak ázsiaiaknak. Most bárki megmutathatja, hogy milyen nagy mestere a távol-keleti ételek elkészítésének.
Szikszai AnnaKözeledik a karácsony, és mi már azon gondolkozunk, mivel tudnánk megkönnyíteni a konyhai teendőket. Ismerjétek meg a NoSalty szerkesztőinek kedvenc konyhai eszközeit!
NosaltyKi ne emlékezne a két duci hölgyre, akik egy oldalkocsis motorral bejárták a brit vidéket, a legkülönfélébb konyhákban főztek, és a legváratlanabb vendégeknek tálaltak?
GrétiVan élet az online tartalmon kívül is, természetesen mi sem csak a netről inspirálódunk. Roskadoznak az ünnepi lapszámoktól az újságosok polcai, nézzük, miből válogathatunk.
Szikszai AnnaHagyományosan András napkor kezdődnek a disznóvágások és disznótorok. Lássuk milyen más szokások kötődnek még ehhez az időszakhoz!
GrétiTények és érdekességek a legnépszerűbb tésztafajtáról. A-tól Z-ig!
Szikszai AnnaNyakunkon az őszi-téli betegségszezon, itt az ideje felfegyverkezni. Ezzel a levessel hatékony támadást indíthatunk a kórokozók ellen.
Szikszai AnnaNap mint nap igyekszünk friss ételek, képek, élmények által inspirálódni. A közösségi média felületei nagy segítségünkre vannak ebben. Most bemutatjuk az egyik legfontosabbat.
Szikszai AnnaA britek vitáznak azon, hogy ki készítette először a bárányos pitét, az állás Arsenal-Cork City 4:2, olasz honban pedig ugyanez történik a pizzával: Róma-Nápoly 2:3.
GrétiA Pantone 2026-ban is kiválasztotta az év színét, ami ezúttal meglepő módon a fehér egyik árnyalata lett.
Macsuga ViktóriaTélen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.
NosaltyLegyen még fantasztikusabb a karácsonyod, vegyél részt az ALDI egyedülálló nyereményjátékában!
HirdetésA kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Klasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
A ’90-es évek konyhaszínei újra hódítanak, de most sokkal kifinomultabban, mint valaha. Mutatjuk, hogyan frissítik fel ezek az árnyalatok a konyhát úgy, hogy az egyszerre legyen modern és nosztalgikus.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...
Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...