r
Nosalty Logó

Rántott sajttekercs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rántott sajttekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A sajttekercshez

A panírozáshoz

Összesen 1041 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A sajttekercshez

A panírozáshoz

Összesen 4156 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A sajttekercshez

A panírozáshoz

Összesen 388 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    74.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2193.1 g
  • Cink
    70 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    790 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    673 mg
  • Nátrium
    489 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 1041 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.9 g

Zsír

  • Összesen
    297.6 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    999 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8772.5 g
  • Cink
    279 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    3162 mg
  • Vas
    213 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    2694 mg
  • Nátrium
    1955 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    27 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    122 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    644 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1159 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1017 micro
Összesen 4156 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    819.9 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 388 kcal

Hozzávalók

A sajttekercshez

A panírozáshoz

Elkészítés

A sajttekercshez

  1. Előző nap összekeverjük a tojásokat a túróval, a fokhagymával, a darával és a fűszerekkel. (Ha nagyon száraz, morzsalékos a túró áttörjük, vagy egyszerűen mixelőrúddal krémesítjük.)
  2. A sajtot a mikróban kisebb teljesítményen megolvasztjuk.Magas fokozatona széleiből kisül a zsír, a közepe meg kemény marad. Talán a kiolvasztó fokozat a legmegfelelőbb.
  3. Egy darab folpackra öntjük, kanállal szétterítjük, és hagyjuk hűlni.
  4. Amikor egy kicsit kihűlt, rákenjük a túrós masszát.
  5. Feltekerjük, mint a bejglit és 2 cm-es darabokra szeleteljük.
  6. A szokott módon bepanírozzuk.
  7. Bő, forró olajban megsütjük.
  8. Tartármártással kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 339
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 28096
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem könnyű jó rántott sajtot készíteni, ha nem a megfelelő sajtot választjuk, és még a dupla panírozásnál is előfordul, hogy kifolyik a sajt sülés közben. A kimondottan rántani valónak árult sajtok nekem nem nagyon ízlenek. Még nagyon régen kezembe akadt ez a recept, és kipróbáltam. Nem csak különleges, fűszeres, kiadós (spórolós) lesz, hanem a sajt sem folyik ki sülés közben. Az elkészítésről további fázisfotókat ITT találtok.

Hozzávalók

A sajttekercshez

A panírozáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!