r
Nosalty Logó

Rántott sajttekercs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rántott sajttekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A sajttekercshez

A panírozáshoz

Összesen 1041 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A sajttekercshez

A panírozáshoz

Összesen 4156 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A sajttekercshez

A panírozáshoz

Összesen 388 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    74.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2193.1 g
  • Cink
    70 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    790 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    673 mg
  • Nátrium
    489 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 1041 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.9 g

Zsír

  • Összesen
    297.6 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    999 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8772.5 g
  • Cink
    279 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    3162 mg
  • Vas
    213 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    2694 mg
  • Nátrium
    1955 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    27 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    122 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    644 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1159 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1017 micro
Összesen 4156 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    819.9 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 388 Kcal

Hozzávalók

A sajttekercshez

A panírozáshoz

Elkészítés

A sajttekercshez

  1. Előző nap összekeverjük a tojásokat a túróval, a fokhagymával, a darával és a fűszerekkel. (Ha nagyon száraz, morzsalékos a túró áttörjük, vagy egyszerűen mixelőrúddal krémesítjük.)
  2. A sajtot a mikróban kisebb teljesítményen megolvasztjuk.Magas fokozatona széleiből kisül a zsír, a közepe meg kemény marad. Talán a kiolvasztó fokozat a legmegfelelőbb.
  3. Egy darab folpackra öntjük, kanállal szétterítjük, és hagyjuk hűlni.
  4. Amikor egy kicsit kihűlt, rákenjük a túrós masszát.
  5. Feltekerjük, mint a bejglit és 2 cm-es darabokra szeleteljük.
  6. A szokott módon bepanírozzuk.
  7. Bő, forró olajban megsütjük.
  8. Tartármártással kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 332
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 27891
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nem könnyű jó rántott sajtot készíteni, ha nem a megfelelő sajtot választjuk, és még a dupla panírozásnál is előfordul, hogy kifolyik a sajt sülés közben. A kimondottan rántani valónak árult sajtok nekem nem nagyon ízlenek. Még nagyon régen kezembe akadt ez a recept, és kipróbáltam. Nem csak különleges, fűszeres, kiadós (spórolós) lesz, hanem a sajt sem folyik ki sülés közben. Az elkészítésről további fázisfotókat ITT találtok.

Hozzászólások (17)

Törölt felhasználó

Kedves Aliz! Nagyon tetszenek a receptjeid. Már sok mindent készítettem az oldaladról is:)) Ezt is megcsinálom holnap. A gyerekeim imádják a rántott sajtot.Üdv Edit

Törölt felhasználó

Szia Alíz! Szeretem az ilyen sajtos-túrós dolgokat. Szívesen kipróbálom ezt a receptet. Köszi a tippet! Üdv: Gabi

Törölt felhasználó

Kedves Aliz! Nagyon ötletes a recept; köszönet érte, hogy felraktad! Ezt ki kell próbálnom!:) Üdv:Julcsi

Fahéj

Kedves Aliz! Sok mindent meg tudok f?zni, de a rántott sajt -bár nagyon szeretjük, és készíteném is gyakran-, mindig kifog rajtam. De most reményt adtál, hátha ezentúl nem kell szoronganom, ha nekiállok, hogy mikor folyik szét az egész :)) Köszönet a receptért! Hamarosan kipróbálom. Üdv: Fahéj

tikosadi

Ez jól néz ki.

Boribon

Szuper jo! Imadjuk a rantott sajtot, de nalunk is problema a sajt "eltunese" a bundabol. Itt a megolvasztas miatt nem folyik ki vagy a toltek miatt? Ezt azert kerdezem, mert arra gondoltam, hogy kihagyom az olvasztos macerat es egyszeruen csak szeletelt sajtra kenem a tolteleket. Vagy akkor ugyanott vagyok, mint a sima sajt panirozasakor es megint ki fog folyni? Elore is koszi a dilemma megoldasat!

Törölt felhasználó

Mindenkinek köszönöm szépen a hozzászólást.:) Boribon! Szerintem azért nem folyik ki, mert így egy vékony sajtréteg kerül kivülre, közvetlenül a bunda alá, a túrós réteg meg nem folyik, és megvédi a többi sajtréteget a kifolyástól. Azért ezt sem árt duplán panírozni, (liszt+tojás+morzsa+tojás+morzsa), és betartani azt, hogy rántott sajtot forró folajban kell sütni, rövidebb ideig.:) Nosalty! Köszönöm szépen, nagyon örülök neki.:)

Törölt felhasználó

És más fajtájú sajttal is elkészíthet?,ugye?Mi a trappistát és az edami sajtot szeretjük.Esetleg füstült sajttal is fini lenne....

Törölt felhasználó

Crazygirl26! Bármilyen sajt jó hozzá, ami megfelel?en olvad. Egy kis darabbal próbáld ki!

Törölt felhasználó

lehet én vagyok hülye, de nem értem, hogy ha felvágod kis darabokra, akkor végül hogyan lesz bel?le ekkora tekercs?

Törölt felhasználó

abbs! Ha megnézed a fázisfotókat, amit a story-ban javasoltam, akkor választ kapsz a kérdésedre.:)

Törölt felhasználó

akkor tényleg hülye vagyok, ugyanis megnéztem a kérdésem feltevése el?tt a fotókat (és most megint, a biztonság kedvéért), de másodszorra sem kaptam választ. o_o szerintem abszolút nem egyértelm? (de mint mondtam, minden bizonnyal nekem túl nehézkes a felfogásom), hiszen az utolsó el?tti képen az van, hogy fel kell szeletelni, a következ?n meg már csak a kész állapot. hogy a kett? között mi történt, hogyan lett egyikb?l a másik, azt én sehogy sem vagyok képes átlátni.

Törölt felhasználó

Kedves Abbs! Akkor ne a képeket nézd, hanem a leírást!:) 4. ......... 5. Feltekerjük, mint a bejglit és 2 cm-es darabokra szeleteljük. 6. A szokott módon bepanírozzuk. 7. B?, forró olajban megsütjük. Már 4 éve tettem fel az oldalamra a receptet, akkor még nem minden lépést fotóztam le. A panírozást nem tartottam fontos lépésnek, mert azt mindenki tudja hogy kell, bár ma már ezt is fotóznám. A szokott módon panírozás: lisztben, felvert, sózott tojásban és zsemlemorzsában megforgatom, és b?, forró olajban megsütöm. (Nem árt a tojásba még egyszer visszatenni, és újra a zsemlemorzsába, bár nem folyik ki olyan könnyen a bundájából sülés közben, mint a sima rántott sajt.)

Törölt felhasználó

azt hiszem, félreértettél. tudom, hogy kell panírozni, nem ez az, ami nem világos. még egyszer elmondom, mi az, amit nem értek (bár ?szintén szólva már letettem róla, hogy ezt valaha is felfogjam... ennek ellenére ma ebédre valahogy megcsinálom a tekercset, aztán lesz amilyen lesz): szóval, hogy ha olyan kis két centis darabokra felszeleteled, akkor er?sen kétlem, hogy azok az apró szeletek sütés közben ilyen hatalmas tekercsekre meg fognak duzzadni. vagy lehetséges ez és csak nekem t?nik furának? de már igazából mindegy, mert nemsokára elkezdem az elkészítésüket és nem hiszem, hogy addig válaszolni fogsz, csak gondoltam leírom, hogy mi a valódi problémám. remélem így már érthet?.

Törölt felhasználó

Szia Abbs! A szeletek szélessége 2 cm, nem az átmér?jük. Sztem emiatt nem értetted. Üdv: Gabi

Törölt felhasználó

Abbs! Már értem a problémádat, csak azt nem értem, hogy mib?l gondoltad, hogy ezek nagy szeletek. Ezek kis darabkák. A képen egyetlen tányéron van 10 db, eleve nem lehet nagy.:)

Hozzávalók

A sajttekercshez

A panírozáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Itt a zsenge CUKKINI: így maxold ki a most legfinomabb...

A tök és az uborka keresztezéséből született, ízében kellemesen semleges, nagyszerű alapanyaga húsos és vegetáriánus fogásoknak, könnyen elkészíthető, kalóriaszegény, viszont vitaminokban gazdag. Van-e még ilyen zöldségfélénk, amelyről gyakorlatilag csak csupa pozitív tulajdonságot tudunk elmondani? A cukkini tényleg a nyár egyik favoritja, imádjuk!