r
Nosalty Logó

Zabkorpás rántott hús és sajt brokkolipürével

csokipancsi
Zabkorpás rántott hús és sajt brokkolipürével
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A rántott húshúshoz vagy sajthoz

A brokkolipüréhez

1425
Kalória
80.3g
Fehérje
46.7g
Szénhidrátok
110.8g
Zsír
372.4g
Víz
514.4g
Koleszterin
11.8g
Rost
4.9g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A rántott húshúshoz vagy sajthoz

A brokkolipüréhez

Összesen 1425 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A rántott húshúshoz vagy sajthoz

A brokkolipüréhez

Összesen 2848 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A rántott húshúshoz vagy sajthoz

A brokkolipüréhez

Összesen 197 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    80.3 g

Zsír

  • Összesen
    110.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3247.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    827 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    1313 mg
  • Nátrium
    764 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    372.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    517 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    467 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    585 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2596 micro
Összesen 1425 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    160.7 g

Zsír

  • Összesen
    221.5 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1029 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6494.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    1654 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    455 mg
  • Foszfor
    2626 mg
  • Nátrium
    1528 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    744.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1033 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    275 mg
  • D vitamin:
    164 micro
  • K vitamin:
    326 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    803 mg
  • Retinol - A vitamin:
    934 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1169 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5192 micro
Összesen 2848 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    358 micro
Összesen 197 kcal

Elkészítés

A rántott húshúshoz vagy sajthoz

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, a hagymát megpucoljuk, és sós, lobogóvízben megfőzzük.
  2. Közben bepanírozzuk a sajtot és húst. A húst vékony szeletekre vágjuk először a tojásba, majd a zabkorpába hempergetjük. A sajttal ugyanezt tesszük, csak a zabkorpa után még egyszer tojás, és még egyszer zabkorpa.
  3. Forró olajban mindkettő oldalát szépen megsütjük.
  4. Ezalatt már kész a brokkoli. Jól lecsöpögtetjük a vizet róla, hozzáadjuk a tejfölt és bort, és botmixerrel alaposan pépesítjük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 15 perc

Ezer éve nem ettem rántott húst. Nem is jutott eszembe sokáig... Viszont valamelyik vasárnap nagyon megkívántam, és egy kicsit fogyis verziót alakítottam ki. A brokkolipüré meg alapjáraton isteni.. :)

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...