Fantasztikus ételek a nagyvilágból

A világot beutazni nem könnyű, de a leghíresebb ételeket akár otthon is elkészítheted. Itt van a mi bakancslistánk 27 remekműve a világ konyháiból!

Nem is olyan régen még Indiáig, de legalábbis Londonig kellett volna utaznunk egy jó indiai curryért. A helyzet mára megváltozott, nemcsak a minőségi világkonyhát képviselő éttermek és kifőzdék jelentek meg Magyarországon is, de az interneten vagy egy-egy különleges boltban beszerezve az alapanyagokat otthon is nekiállhatunk, hogy egy estére Mexikó vagy Thaiföld ízeit varázsoljuk az otthonunkba. A mi kedvenceink a következők

  1. 1.

    Gyors indiai vajas csirke

  2. 2.

    Csirke tikka masala 2.

  3. 3.

    Kreol jambalaya

  4. 4.

    Valenciai paella

  5. 5.

    Churros - spanyol édesség

  6. 6.

    Gazpacho Barcelonából

  7. 7.

    Gua bao oldalas

  8. 8.

    Csirke satay

  9. 9.

    Koreai kimchi – káposztasaláta

  10. 10.

    Maláj marha rendang

  11. 11.

    Pad thai Dacota konyhájából

  12. 12.

    Enchilada verde

  13. 13.

    Fekete mole

  14. 14.

    Guacamole

  15. 15.

    Ukrán céklaleves

  16. 16.

    Pelmenyi, hússal töltött tésztabatyu

  17. 17.

    Pljeskavica Újvidékről

  18. 18.

    Gőzgombóc

  19. 19.

    Táfelspicc

  20. 20.

    Baba ghanoush

  21. 21.

    Bastilla

  22. 22.

    Shakshuka, a Közel-Kelet lecsója

  23. 23.

    Zalook

  24. 24.

    Pásztorpite ahogy Gréti készíti

  25. 25.

    Brit reggeli

  26. 26.

    Boeuf Bourguignon

  27. 27.

    Cassoulet

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek