Másnap elkészítjük a húsokat. A hasaalját nagyobb darabokra vágjuk, a lapockával együtt.
A kacsazsírt egy kisebb lábosban megolvasztjuk. A hasaalja és lapocka darabokat az egyik serpenyőbe tesszük. Egy másik edénybe megy a comb, egy harmadikba pedig a kolbász. Kis lángon alágyújtunk.
Mindegyikre merünk egy-egy merőkanál kacsazsírt, melléteszünk egy-egy babérlevelet és pár levélke rozmaringot.
A nagy fej főzőhagymát négy nagy darabba vágjuk, majd durva levelekre szedjük, és minden edénybe teszünk egy negyed darabot.
A babról leöntjük a vizet, mellétesszük a maradék hagymát, és annyi friss vízzel felöntve, amennyi ellepi, főzni kezdjük.
A húsokat közben figyeljük. Kis lángon, néha megforgatva sütjük. Akkor jók, ha a szépen pirulnak, és az edény oldala is lassan karamellizálódni kezd. Ne legyünk türelmetlenek, megéri várni!
Kb. 30 perc után, ha a húsok mindegyik oldala szép karamellszínű, felöltjük őket kb. 2 dl vízzel. Ez a víz fogja leszedni az edény oldaláról a szépen megsült, karamellizálódott fehérjét, ami az ízért felelős.
Még 10 percig főzzük, majd elzárjuk alattuk a gázt. A hasaalját külön kivesszük, és nagyon apróra vágjuk.
A húsok után visszamaradt szaftot leszűrjük, és félretesszük. A hagymákat kidobjuk.
Ha a bab nagyjából puha (45-60 perc), eltávolítjuk belőle a hagymát, és leszűrjük. Összedolgozzuk az egészen apróra dolgozott főtt-sült hasaaljával. Egy réteget teszünk egy cserép vagy kerámiatál aljára, majd rátesszük a húsok egy részét, és betakarjuk babbal. Ismét húsok következnek, most következnek a combok is, amelyeket úgy fordítsunk, hogy csontok álljanak ki az edényből. Végül ismét egy réteg bab jön a tetejére.
Óvatosan locsoljuk meg a szaft felével, és toljuk be a sütőbe. Kb. 3 órán át süssük, minden órában hozzáadva még egy kanál szaftot.
*hirdetés/ajánlat
elkészítés
A babot előző este beáztatjuk.
Másnap elkészítjük a húsokat. A hasaalját nagyobb darabokra vágjuk, a lapockával együtt.
A kacsazsírt egy kisebb lábosban megolvasztjuk. A hasaalja és lapocka darabokat az egyik serpenyőbe tesszük. Egy másik edénybe megy a comb, egy harmadikba pedig a kolbász. Kis lángon alágyújtunk.
Mindegyikre merünk egy-egy merőkanál kacsazsírt, melléteszünk egy-egy babérlevelet és pár levélke rozmaringot.
A nagy fej főzőhagymát négy nagy darabba vágjuk, majd durva levelekre szedjük, és minden edénybe teszünk egy negyed darabot.
A babról leöntjük a vizet, mellétesszük a maradék hagymát, és annyi friss vízzel felöntve, amennyi ellepi, főzni kezdjük.
A húsokat közben figyeljük. Kis lángon, néha megforgatva sütjük. Akkor jók, ha a szépen pirulnak, és az edény oldala is lassan karamellizálódni kezd. Ne legyünk türelmetlenek, megéri várni!
Kb. 30 perc után, ha a húsok mindegyik oldala szép karamellszínű, felöltjük őket kb. 2 dl vízzel. Ez a víz fogja leszedni az edény oldaláról a szépen megsült, karamellizálódott fehérjét, ami az ízért felelős.
Még 10 percig főzzük, majd elzárjuk alattuk a gázt. A hasaalját külön kivesszük, és nagyon apróra vágjuk.
A húsok után visszamaradt szaftot leszűrjük, és félretesszük. A hagymákat kidobjuk.
Ha a bab nagyjából puha (45-60 perc), eltávolítjuk belőle a hagymát, és leszűrjük. Összedolgozzuk az egészen apróra dolgozott főtt-sült hasaaljával. Egy réteget teszünk egy cserép vagy kerámiatál aljára, majd rátesszük a húsok egy részét, és betakarjuk babbal. Ismét húsok következnek, most következnek a combok is, amelyeket úgy fordítsunk, hogy csontok álljanak ki az edényből. Végül ismét egy réteg bab jön a tetejére.
Óvatosan locsoljuk meg a szaft felével, és toljuk be a sütőbe. Kb. 3 órán át süssük, minden órában hozzáadva még egy kanál szaftot.
Hozzászólások (17)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2019. február 9-én kiemeltük cikkünkben: Heti menü: vörösen izzó levesek, és romantikus vacsorához illő fogások Valentin-napra várva
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. október 21-én kiemeltük cikkünkben: 12 laktató babos egytálétel, amit Bud Spencer is megirigyelne
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2016. december 2-án kiemeltük cikkünkben: Bejött a hideg, itt a 13 legjobb babos egytálételünk
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2016. szeptember 9-én kiemeltük cikkünkben: A legmenőbb párizsi bisztrófalat
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2016. március 31-én kiemeltük cikkünkben: Kedvenc külföldi egytálételeink
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2016. január 5-én kiemeltük cikkünkben: Idén végre elkezdem...
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. december 4-én kiemeltük cikkünkben: 19 ínycsiklandó hétvégi vacsoraötlet
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. december 3-án kiemeltük cikkünkben: 11 római tálban kisült finomság
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. november 26-án kiemeltük cikkünkben: 23 lélekemelő fogás a téli zimankó ellen
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. július 11-én kiemeltük cikkünkben: Fantasztikus ételek a nagyvilágból
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. március 2-án kiemeltük cikkünkben: 13 magnéziumbomba a tavaszi lendülethez
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2014. november 24-én kiemeltük cikkünkben: Heti menü: fűts a sütővel!
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2014. október 21-én kiemeltük cikkünkben: A sütőt kapcsold be, ne a fűtést!
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2014. szeptember 30-án kiemeltük cikkünkben: Indul a comfortfood-szezon!
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2014. szeptember 17-én kiemeltük cikkünkben: Kívánós kismamák
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2014. szeptember 14-én kiemeltük cikkünkben: Tuti receptek kezdőknek az első közös randira
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2014. augusztus 29-én kiemeltük cikkünkben: 7 tápláló étel fejtett babból
Üdvözlettel, NoSalty