r
Nosalty Logó

Ukrán céklaleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Ukrán céklaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 175 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1055 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 31 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    694.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    829 micro
  • β-karotin
    2052 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1918 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 175 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    51.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4165.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    770 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    342 mg
  • Foszfor
    658 mg
  • Nátrium
    2348 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.1 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1763.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2076 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    269 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    957 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    4975 micro
  • β-karotin
    12312 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    11507 micro
  • Lut-zea
    1124 micro
Összesen 1055 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    150 micro
  • β-karotin
    370 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    346 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 31 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgarépát és a céklát meghámozzuk, majd julienne-re vágjuk, és félretesszük. Ha nagyon savanyú lenne a káposztánk, akkor kevés vízbe áztassuk be, majd jól nyomkodjuk ki!
  2. Az olívaolajat egy nagy edényben felhevítjük, majd hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt fokhagymát, hagymát, sárgarépát, céklát. Babérlevéllel és egész fekete borssal fűszerezzük, és folyamatos kevergetés mellett 5-10 percig pirítjuk, amíg a zöldségek kicsit meg nem puhulnak és össze nem esnek.
  3. Hozzáadjuk az alaplevet, a vizet és a sűrített paradicsomot, majd nagyra vesszük alatta a lángot, és felforraljuk.
  4. Ha felforrt, akkor alacsonyra vesszük a lángot, és másfél óráig lassan főzzük.
  5. Másfél óra után hozzáadjuk a megtisztított és kockára vágott burgonyát, a cukrot és az összevágott savanyú káposztát, majd újabb fél órán át főzzük. Ha savanykásabb ízvilágra vágyunk, akkor adhatunk hozzá keveset a káposzta levéből is.
  6. Az elkészült levest egy kanál tejföllel és összeaprított friss kaporral megszórva tálaljuk!
  • Receptkönyvben: 688
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 317
  • Össznézettség: 89102
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A maradék vasárnapi húsleves tökéletes felhasználása a húsmentes hétfői ebédhez!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek