Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baba ghanoush

Baba ghanoush
Baba ghanoush
100 perc / előkészület: 10 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gazdag, füstös és krémes - így lehetne legjobban jellemezni ezt a keleti padlizsánkrémet. Az íze még sokkal jobb lesz, ha szabad tűzön grillezzük, de azért sütőben készítve sem utolsó!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat alufóliával bélelt tepsire tesszük (hogy kevesebbet kelljen mosogatni), és 200 fokra előmelegített sütőbe dugjuk, nagyjából 1,5 órára.
  2. A megsült padlizsánokat kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni. Ezután kettévágjuk őket, és kikaparjuk a húsát, és villával kissé összetörjük.
  3. Hozzáadjuk a fűszereket, belereszeljük a fokhagymát, belenyomjuk a citromlevelet, és hozzáadjuk a tahinit is, majd az egészet alaposan elkeverjük.
  4. A végén apránként és folyamatosan keverve hozzáadjuk az olajat.
  5. Úgy az igazi, ha hagyjuk egy éjszakát állni, hogy összeérjenek az ízek.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 33 632
elküldve: 2
receptkönyvben: 429
elkészítve: 22/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
konyhatitkok: gourmet
konyhatechnológia: grill
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

padlizsános krém, keleti padlizsán kence

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

palmleaf
palmleaf Wed, 2016-03-16 20:58

Valami isteni recept, köszi! Én a gázégőkön sütöttem meg a padlizsánt, ettől füstös íze lett.

palmleaf
palmleaf Wed, 2016-03-16 20:57

Tahinit te is tudsz csinálni, 2 perc. kávédarálón megőrlöd a szezámmagot, préselt fokhagyma, olívaolaj, só és citromlé megy bele. Enélkül szerintem teljesen más íze lesz a krémnek :)

muzsikus
muzsikus Thu, 2015-03-19 19:04

Annyit szólnék hozzá a recepthez,hogy sütés után hosszában néhány vágást kell ejteni a padlizsánokon utána egy szűrőbe, a szűrőt meg egy tálba kell tenni és úgy kell hagyni kihűlni.Ez alatt kifolyik belőle az a keserű lé, ami el tudja rontani a krém csodálatos ízét

Koni08
Koni08 Wed, 2015-03-18 15:45

Szia, azt írtad, hogy 3 db padlizsán szükséges hozzá? Én ezt picit soknak találom, mármint gondolom, elég nagy adag lesz belőle. Két embernek két étkezésre kb. mennyi adagok készítsek? jó kérdés .) de kérlek, segíts :)

Kárai Dávid
Kárai Dávid / Kárai Dávid Wed, 2015-03-18 15:48

Kedves Koni08,

Meglepően kevés lesz ebből a mennyiségből is, mert a padlizsán a sütőben nagyon összeesik, szóval szerintem próbáld meg két kisebb padlizsánból. Annál kevesebbért nem érdemes nekiállni! :)

ízHUSZÁR

332
padlizsán 3 db
tahini 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
római kömény 0.5 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
citromlé 2 ek
olívaolaj 75 ml
szezámmag 2 teáskanál