r
Nosalty Logó

Baba ghanoush

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dávid
Baba ghanoush
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 332 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1325 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 98 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    268 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 332 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    107.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1489.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    760 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.6 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1072.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 1325 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 98 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat alufóliával bélelt tepsire tesszük (hogy kevesebbet kelljen mosogatni), és 200 fokra előmelegített sütőbe dugjuk, nagyjából 1,5 órára.
  2. A megsült padlizsánokat kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni. Ezután kettévágjuk őket, és kikaparjuk a húsát, és villával kissé összetörjük.
  3. Hozzáadjuk a fűszereket, belereszeljük a fokhagymát, belenyomjuk a citromlevelet, és hozzáadjuk a tahinit is, majd az egészet alaposan elkeverjük.
  4. A végén apránként és folyamatosan keverve hozzáadjuk az olajat.
  5. Úgy az igazi, ha hagyjuk egy éjszakát állni, hogy összeérjenek az ízek.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 61
  • Össznézettség: 45292
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 28.

Receptkategóriák

Gazdag, füstös és krémes - így lehetne legjobban jellemezni ezt a keleti padlizsánkrémet. Az íze még sokkal jobb lesz, ha szabad tűzön grillezzük, de azért sütőben készítve sem utolsó!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia, azt írtad, hogy 3 db padlizsán szükséges hozzá? Én ezt picit soknak találom, mármint gondolom, elég nagy adag lesz bel?le. Két embernek két étkezésre kb. mennyi adagok készítsek? jó kérdés .) de kérlek, segíts :)

Dávid

Kedves Koni08, Meglep?en kevés lesz ebb?l a mennyiségb?l is, mert a padlizsán a süt?ben nagyon összeesik, szóval szerintem próbáld meg két kisebb padlizsánból. Annál kevesebbért nem érdemes nekiállni! :) ízHUSZÁR

muzsikus

Annyit szólnék hozzá a recepthez,hogy sütés után hosszában néhány vágást kell ejteni a padlizsánokon utána egy sz?r?be, a sz?r?t meg egy tálba kell tenni és úgy kell hagyni kih?lni.Ez alatt kifolyik bel?le az a keser? lé, ami el tudja rontani a krém csodálatos ízét

Norahabraham

a tahini milyen izt ad neki? el lehet e hagyni ha nincs?Norah

palmleaf

Tahinit te is tudsz csinálni, 2 perc. kávédarálón meg?rlöd a szezámmagot, préselt fokhagyma, olívaolaj, só és citromlé megy bele. Enélkül szerintem teljesen más íze lesz a krémnek :)

palmleaf

Valami isteni recept, köszi! Én a gázég?kön sütöttem meg a padlizsánt, ett?l füstös íze lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.