r
Nosalty Logó

Enchilada verde

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Enchilada verde
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A salsa verdéhez

Az enchiladához

A tálaláshoz

Összesen 585 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A salsa verdéhez

Az enchiladához

A tálaláshoz

Összesen 3514 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A salsa verdéhez

Az enchiladához

A tálaláshoz

Összesen 146 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1902 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    1019 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1063 micro
Összesen 585 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    128.7 g

Zsír

  • Összesen
    144.6 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11412.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1857 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    776 mg
  • Foszfor
    2430 mg
  • Nátrium
    6113 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    450.4 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

VÍZ

  • Összesen
    1593.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    745 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1422 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    640 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    999 micro
  • β-crypt
    271 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6378 micro
Összesen 3514 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 146 Kcal

Hozzávalók

A salsa verdéhez

Az enchiladához

A tálaláshoz

Elkészítés

A salsa verdéhez

  1. A tomatillokat alaposan megmossuk. Egy nagyobb tepsibe alufóliát teszünk, rá a tomatillót, mellé a fokhagymagerezdeket és a jalapenot.
  2. Az egészet kb. 10 perc alatt meggrillezzük, félidőben fordítunk rajta egyet. Ha kész, fóliával letakarjuk 10 percre az egészet, majd mindennek lehúzzuk a héját, és aprítóba tesszük. Sózzuk, összeturmixoljuk.
  3. Ha nem akarunk ezzel pepecselni, a szószt készen is megvehetjük.

Az enchiladához

  1. A babot előző este beáztatjuk. Másnap tiszta vízzel felforraljuk, majd lassan, gyöngyöztetve főzzük puhulásig. Ha konzervvel dolgozunk, ezt kihagyjuk.
  2. A kukoricát lobogó vízbe tesszük, 8 perig főzzük, majd leszűrjük. Konzerv esetében ezt kihagyjuk.
  3. A sajtot lereszeljük. A hagymát apróra vágjuk, majd az 1 kanál olajon kicsit megfuttatjuk.
  4. Most jön az összerakás. Ha lisztes tortillát használunk, 1-1 percig pirítjuk száraz serpenyőben, ha kukoricát, ez kimaradhat. A tomatillo salsát egy széles tálba öntjük.
  5. Fogunk egy lapot, belemártjuk a salsába, majd egy tányérra tesszük. Mehet tá pár kanál hagyma, bab és kukorica, na meg sajt. Feltekerjük, és egy sütőedénybe/magas falú tepsibe tesszük. Ugyanígy teszünk a többi lappal is. A kukoricatortilla hajlamos törni, de ne aggódjunk, össze fog sülni, nem fog látszani. :)
  6. Ha van maradék szósz, ráöntjük, és mehet rá a maradék sajt, kukorica és bab. Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. fél órát sütjük, amíg a sajt rá nem sült.
  7. Ha kész, kivesszük, és 10-15 percet pihentetjük.

A tálaláshoz

  1. A salátát megmossuk, leszárítjuk. Apróra vágjuk.
  2. Az avokádót megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk.
  3. Ki-ki tehet magának az enchiládára tejfölt, salátát és avokádót.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 10x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 12377
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyöngyi és Robert receptje - a legjobb enchilada, amit valaha ettem. A mexikói földicseresznye beszerzése elég macerás, de a szósz készen is megvehető. Ez a zöld fajta, de van piros, az az enchilada roja. A szósz ugyanígy készül, csak használjunk hozzá 2 db sült paprikát (pl. kápia) és egy deci alaplevet. Hús nincs benne - tehettek, de elég laktató így is, úgyhogy teljesen fölösleges. :)

Hozzászólások

Hozzávalók

A salsa verdéhez

Az enchiladához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk