r
Nosalty Logó

Maláj marha rendang

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dávid
Maláj marha rendang
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 718 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2872 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.8 g

Zsír

  • Összesen
    53.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    977.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 718 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.3 g

Zsír

  • Összesen
    215.5 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    488 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3910.3 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    490 mg
  • Foszfor
    2285 mg
  • Nátrium
    588 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1067.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    35 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    769 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 2872 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 183 kcal

Elkészítés

  1. A kockára vágott marhahúst kevés zsiradékban, közepes lángos, több részletben kérgesre pirítjuk, majd félretesszük.
  2. Az olajban megpirítjuk a kockára vágott salottahagymát. Ha már kezd barnulni, akkor hozzáreszeljük a fokhagymát, és addig pirítjuk, amíg el nem kezd illatozni.
  3. Ezután jöhet bele a a gyömbér, a kurkuma (friss és az őrölt is), a chilipaprika, a galangal gyökér és a tamarind paszta. Egy-két percig pirítjuk, amíg össze nem áll a paszta.
  4. Beletesszük a húst (és a húsból kifolyt levet is), felöntjük a kókusztejjel, hozzáadjuk a lime levelet. Sózzuk, borsozzuk, majd lefedve főzzük másfél órán keresztül (az utolsó fél órában fedő nélkül), amíg a hús meg nem puhul és a szaft be nem sűrűsödik.
  5. Pirított salottahagymával, friss chlivel, egy gerezd lime-mal és párolt rizzsel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 11734
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon gazdag ízű maláj marharagu, amit a sok hozzávaló ellenére pofonegyszerű elkészíteni.

Címlapról ajánljuk

6 kiváló termelői piac az országban – Minden, ami finom...

Piacra járni fantasztikus program. Aki szeretne jobban belelátni egy közösség életébe, megismerne helyi termelőket és kisiparosokat, annak akár itthon, akár külföldön is kihagyhatatlan program a piacozás. Mivel már egyre többen igyekeznek tudatosan vásárolni, szezonális és lokális alapanyagokból készíteni az ételeiket, egyre több a termelői piac országszerte, ahol helyi termelők földjeiről érkeznek a legfinomabb zöldségek és gyümölcsök. Most mutatunk három vidéki és három budapesti opciót, ha te is kipróbálnád valamelyiket.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...