Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Maláj marha rendang

Maláj marha rendang
Maláj marha rendang
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon gazdag ízű maláj marharagu, amit a sok hozzávaló ellenére pofonegyszerű elkészíteni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kockára vágott marhahúst kevés zsiradékban, közepes lángos, több részletben kérgesre pirítjuk, majd félretesszük.
  2. Az olajban megpirítjuk a kockára vágott salottahagymát. Ha már kezd barnulni, akkor hozzáreszeljük a fokhagymát, és addig pirítjuk, amíg el nem kezd illatozni.
  3. Ezután jöhet bele a a gyömbér, a kurkuma (friss és az őrölt is), a chilipaprika, a galangal gyökér és a tamarind paszta. Egy-két percig pirítjuk, amíg össze nem áll a paszta.
  4. Beletesszük a húst (és a húsból kifolyt levet is), felöntjük a kókusztejjel, hozzáadjuk a lime levelet. Sózzuk, borsozzuk, majd lefedve főzzük másfél órán keresztül (az utolsó fél órában fedő nélkül), amíg a hús meg nem puhul és a szaft be nem sűrűsödik.
  5. Pirított salottahagymával, friss chlivel, egy gerezd lime-mal és párolt rizzsel tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 320
elküldve: 0
receptkönyvben: 123
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

keleti ragu, marharagu keletiesen

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lizabennet
lizabennet Sun, 2014-10-12 15:28

Annyit tennek hozza, hogy erdemes harom oran keresztul fozni, nagyon omlos lesz.

Bilov
Bilov Thu, 2014-04-24 17:02

En elkeszitettem, es nagyon jo lett. Nagyon-nagyon jo.
2 dolog hianyzik meg hozza, galangal es kaffir, de tamarind-ot tudtam bele tenni es tenyleg nagyon jo lett. Ha mar mindenem lesz hozza meg pikansabb lesz.
Egyszer ettunk ilyen kajat Cipruson, egy indonez baratnom keszitette es nagyon bejott, de amikor kerdeztem hogy kell ezt elkesziteni azt mondta nem egyszeru mert nem fogom tudni megvenni a hozzavalokat.
Na most legalabb mar tudom mi kell bele...
Szoval nalunk ez ezutan felkerul a gyakran keszulo etelek listajara.
A parom punjabi neki is nagyon izlik.
Szoval aki szeret kalandozni kelet fele annak csak ajanlani tudom.

Brumóka
Brumóka Wed, 2014-04-09 06:47

Feltétlenül kipróbálom. A hozzávaló fűszerfélék nem része a repertoáromnak, keresek helyette maláj fűszerkeveréket. Lehet, hogy szarvasból készítem.

718
napraforgó olaj 4 ek
marhahús 800 g
napraforgó olaj 4 ek
salottahagyma 4 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 40 g
kurkumagyökér 15 g
kurkuma 1 kávéskanál
chili 1 db
galangal 20 g
tamarind paszta 30 g
kókusztej 5 dl
lime levél 4 db