Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirke satay

Csirke satay
Csirke satay
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Klasszikus indonéz étel, a szósz eredetileg frissen pörkölt és őrölt mogyoróból készül, ezt most mogyoróvajjal helyettesítettem, és így is nagyon finom lett. Az egyik szakácskönyvemben láttam a receptet, majd az itthon fellelhető alapanyagokból készítettem el.
Kókusztejet készíthetünk házilag is, ha nincs éppen otthon, ehhez édesítetlen kókuszreszeléket kell leforrázni másfélszeres adag vízzel, állni hagyni legalább 2 órát, majd leszűrni.

hozzávalók / 2 adag

A csirke pácolásához

A mogyorószószhoz

A tálaláshoz

  • 4 db citrom (vagy lime gerezd)

ajánlat

Petrezselymes basmati rizzsel vagy friss korianderessel komplett főétel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A páclevet elkészítjük az alapanyagokból, botmixerrel pűrésítjük benne a fokhagymát és a gyömbért.
  2. A megtisztított csirkemelleket felcsíkozzuk (én 4 db-ba szoktam egy felet), és bepácoljuk a páclébe legalább 1/2-1 órára.
  3. Míg pácolódik a hús, elkészitjük a szószt (és a köretet), a nyársakat pedig beáztatjuk.
  4. A szószhoz a kókusztejet felhevítjük, és egy habverővel elkeverjük benne a csípős szószt, a halszószt, szójaszószt és mogyoróvajat, összemelegítjük őket.
  5. A csirkedarabokat nyársra húzzuk, és előmelegített sütőben, időnként megforgatva készre sütjük.
  6. Mogyorószósszal és citromgerezdekkel tálaljuk.

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 36 859
elküldve: 5
receptkönyvben: 470
elkészítve: 23/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Zuzu

Mióta szakács: 2010.03.13.
49 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pácolt csirkenyárs, csirkenyárs mogyorószósszal, indonéz pácolt csirke, pácolt csirke mogyorószósszal

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Christinangel
Christinangel Thu, 2018-12-06 17:06

Nekem a szósz túl sós lett...Tényleg 6 evokanál szójaszósz kell hozzá? Vagy inkább ketjap szósz? A hús finom lett, de a szósz nem..Mit rontottam el?

kazym
kazym Fri, 2012-04-06 09:11

Nagyon finom lett. :-)
Kb. 5 éve Hollandiában ettem ilyet először és a recepted teljesen visszaadta azt az ízvilágot.
Köszi a receptet!

cloudberry
cloudberry Thu, 2016-02-25 14:09

Én is Hollandiában ismertem és szerettem meg. A satesaus sült krumplival is nagyon finom :)

Chryste21
Cherrymoon / Chryste21 Wed, 2012-08-29 10:18

Én itt élek Hollandiában és én totális függöje vagyok ennek a kajának :D
Itt minden sarkon találsz kipsate-t(itt így hívják) és mondhatom,mennyei.
Ki fogom próbálni ezt a receptet,mert imádjuk a párommal!
Elöre is köszi :D

nbeatrix
nbeatrix Wed, 2011-03-02 00:04

Mennyei manna!!!!!!!! Nagyon finom lett!!!
Kedves Zuzu, az tuti, hogy szétnézek a receptjeid között :)

Zuzu
Zuzu / Zuzu Tue, 2011-03-22 18:06

Kedves nbeatrix!
Nagyon örülök,hogy tetszik a recept:)
Remélem találsz még kedvedre valót!
üdv:Zuzu

628
csirkemell filé 1 db
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 1 cm
méz 1 ek
szójaszósz 2 ek
mogyoróolaj 3 ek
mogyoróvaj 2 ek
szójaszósz 6 ek
halszósz 2 ek
tabasco szósz 1 ek
kókusztej 1.5 dl
citrom 4 db