Gyors indiai vajas csirke
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dacota

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
7g ghee50 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
125g csirke felsőcomb235 kcal
-
14g salottahagyma9 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
3g gyömbér2 kcal
-
1g garam masala0 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
50g joghurt31 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
1g görögszéna2 kcal
-
2g koriander0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
Összesen
559
Kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
28g ghee201 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
500g csirke felsőcomb939 kcal
-
56g salottahagyma37 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
5g garam masala0 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
200g joghurt122 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
720g paradicsom130 kcal
-
2g görögszéna6 kcal
-
8g koriander2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
Összesen
2240
Kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
1.6g ghee11 kcal
-
1.6g vaj11 kcal
-
28.1g csirke felsőcomb53 kcal
-
3.2g salottahagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.7g gyömbér1 kcal
-
0.3g garam masala0 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
11.3g joghurt7 kcal
-
11.3g habtejszín33 kcal
-
40.5g paradicsom7 kcal
-
0.1g görögszéna0 kcal
-
0.4g koriander0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
Összesen
125
Kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.7 g
Zsír
-
Összesen 46.5 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 196 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 657 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 304 mg
-
Nátrium 140 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 337.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 355 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 269 micro
-
α-karotin 182 micro
-
β-karotin 937 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 354 micro
Összesen
559
Kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90.6 g
Zsír
-
Összesen 186.1 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 785 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2627.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 530 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 218 mg
-
Foszfor 1215 mg
-
Nátrium 559 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.5 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1348.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1421 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 115 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 172 micro
-
Kolin: 329 mg
-
Retinol - A vitamin: 1076 micro
-
α-karotin 730 micro
-
β-karotin 3748 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 18526 micro
-
Lut-zea 1416 micro
Összesen
2240
Kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 147.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 211 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1042 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
125
Kcal
Hozzávalók
-
2 ek vaj
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 cm gyömbér
-
2 ek citromlé
-
2 dl joghurt
-
200 ml habtejszín
-
4 nagy db paradicsom
-
1 kk görögszéna
-
0.3 csokor koriander
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál római kömény
Elkészítés
- A csirkecombot kicsontozzuk, és falatnyi darabokra vágjuk (készülhet mellel, de szerintem a comb nem szárad ki annyira. Vagy eleve filézett combbal).
- A salottát, a fokhagymát és a gyömbért nagyon finomra vágjuk.
- A fűszereket mozsárban megőröljük. A paradicsomokat a tetejükön x alakban bemetsszük, és 1 percre lobogó forró vízbe tesszük.
- Ha kész, könnyedén lehúzzuk a héjukat.
- Egy nagyobb serpenyőben felmelegítünk a ghee-t, és rátesszük a salottát. Közepes lángon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a gyömbért és a fokhagymát, 1-2 percig sütjük. Mehet rá az összes fűszer és a citrom leve és a vaj újabb 1-2 percre.
- Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomokat, és kb. 20 percig rotyogtatjuk. Adhatunk hozzá egy pici vizet is.
- Közben egy másik lábosban felmelegítjük a maradék olajat, és a legnagyobb lángon hirtelen megpirítjuk a csirkehúst, hogy kicsit barnás pirult legyen, de ne főjön meg, majd elzárjuk a gázt.
- 20 perc múlva villával szétnyomkodjuk a paradicsomot (ha még nem lenne szétfőve). Hozzáadjuk a joghurtot és a tejszínt, elkeverjük, és egyet rottyantunk rajta, majd elzárjuk a gázt.
- A szaftból kiveszünk pár kanálnyit, és 10-15 perc alatt megfőzzük benne a húst. Újra meggyújtjuk a gázt a szaft alatt, visszatesszük a csirkét, jól összeforgatjuk, és megszórjuk aprított korianderrel.
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 515
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 28977
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 19.
Ajánló
Naan-al tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Dacota
536 recept
A kedvenc indiaiak által kitalált, Brit Birodalom által terjesztett curry-m leggyorsabb módja. A gyorsaságot úgy értem, hogy nem szükséges a húst pácolni, a sütési módszerrel majdnem tökéletes az eredmény. Ha valaki nem akar a paradicsommal pepecselni, használhat helyette másfél deci paradicsompasztát.
Hozzászólások (7)
ghee, garam masala, salotta hagyma, chili pehely, görögszéna, na ezek nálam alaptartozékok, a 2cm gyömbér még van otthon, vajon a vastagabbat, vagy a vékonyabbat vegyem el?
0,25 csokor koriander?
Szia! Érdekl?dnék, hogy olyan íze van mint az indiai éttermek étlapján megtalálható vajas csirkének? Mert én ezen a néven már számtalan receptet kipróbáltam és még egyik sem volt olyan... Ez a kedvenc ételem és elvonási tüneteim vannak ha id?nként nem ehetek egy tányérral :-) Amúgy ha friss gyömbér helyett gyömbérport használok, szerinted mennyi kell bel?le? Köszönöm!
Szia, ne haragudj, elfelejtettem anno válaszolni...az els? kérdésre nem is tudok. Én még soha nem fogtam ki két ugyanolyan vajas csirkét. Jellegében szeretem, de van olyan hely, ahol nagyon jól csinálják, és van ahol felejthet?. Ez egy gyors recept, szerintem nagyon jó, próbáld ki. :) A szárított f?szerb?l mindig több kell, mint a frissb?l, de (remélem nem bántalak meg) pont az ilyen kis változtatásokon múlik, hogy olyan lesz-e mint az éttermi. Szerintem nincs a világon egyetlen magát indiainak nevez? étterem sem, ahol a friss gyömbért porra cserélnének! Teljesen más íze lesz, ha frissel készül, és a gyömbér nem drága, bárhol beszerezhet?. :) Remélem, hogy ízleni fog, ha kipróbálod. :) Szép napot! Üdvözlettel, Nóra
Tetszet?s recept, minden akad hozzá otthon, kivéve a görögszéna, de majd azt is beszerzem. Viszont a habtejszín helyett kókusztejszínt teszek majd bele, az gyakrabban fordul el? a spájzban. :) Köszi a receptet, majd beszámolok róla hogy sikerült. :)
Már másodszorra készült a héten, és ha így folytatom, már csak ezen fogunk élni. Túl jó!!! Igaz, ezt a szép sötét színt sehogy sem sikerül elérni, ami a képen van, mert mindig kivilágosodik a joghurttól és a tejszínt?l, de úgysem bámuljuk sokáig:) Kínai tésztával tálalva egyszer?en zseniális! Köszönjük a receptet:)
Szia! Ha kibírod, hagyd egy kicsit állni. :) Minél több id? telik el, a paradicsom színe annál intenzívebb lesz. :) De örülök, hogy ízlik! Szép napot! Üdvözlettel, Nóra
Szia:) Ez a recept egyszer?en zseniális!! Már vagy 5x készítettem el( 3 hónapon belül), a család pedig minden alkalommal odáig volt...egysezr?en imádják! Már kívülr?l tudom a receptet...Szóval köszönöm!! Annyi, hogy én kókusztejszínt tettem bele,és házi csapatival tálaltam, illetve hiány miatt a koriander is elmaradt...de így is "ehet?" :D Üdv, Nóri
Köszönöm, hogy megosztottad ezt a receptet! Tegnap elkészítettem (kicsit módosítottam a f?szereken, mert nem volt itthon mindegyik- szerintem sincs két egyforma vajas csirke :) ) Nagyon finom, krémes lett, pont ahogyan szeretjük!