r
Nosalty Logó

Gyors indiai vajas csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Gyors indiai vajas csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 559 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2240 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    657 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    937 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    354 micro
Összesen 559 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.6 g

Zsír

  • Összesen
    186.1 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    785 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2627.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    530 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1215 mg
  • Nátrium
    559 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1348.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1421 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1076 micro
  • α-karotin
    730 micro
  • β-karotin
    3748 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    18526 micro
  • Lut-zea
    1416 micro
Összesen 2240 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1042 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombot kicsontozzuk, és falatnyi darabokra vágjuk (készülhet mellel, de szerintem a comb nem szárad ki annyira. Vagy eleve filézett combbal).
  2. A salottát, a fokhagymát és a gyömbért nagyon finomra vágjuk.
  3. A fűszereket mozsárban megőröljük. A paradicsomokat a tetejükön x alakban bemetsszük, és 1 percre lobogó forró vízbe tesszük.
  4. Ha kész, könnyedén lehúzzuk a héjukat.
  5. Egy nagyobb serpenyőben felmelegítünk a ghee-t, és rátesszük a salottát. Közepes lángon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a gyömbért és a fokhagymát, 1-2 percig sütjük. Mehet rá az összes fűszer és a citrom leve és a vaj újabb 1-2 percre.
  6. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomokat, és kb. 20 percig rotyogtatjuk. Adhatunk hozzá egy pici vizet is.
  7. Közben egy másik lábosban felmelegítjük a maradék olajat, és a legnagyobb lángon hirtelen megpirítjuk a csirkehúst, hogy kicsit barnás pirult legyen, de ne főjön meg, majd elzárjuk a gázt.
  8. 20 perc múlva villával szétnyomkodjuk a paradicsomot (ha még nem lenne szétfőve). Hozzáadjuk a joghurtot és a tejszínt, elkeverjük, és egyet rottyantunk rajta, majd elzárjuk a gázt.
  9. A szaftból kiveszünk pár kanálnyit, és 10-15 perc alatt megfőzzük benne a húst. Újra meggyújtjuk a gázt a szaft alatt, visszatesszük a csirkét, jól összeforgatjuk, és megszórjuk aprított korianderrel.
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 560
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 33447
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 19.

Ajánló

Naan-al tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kedvenc indiaiak által kitalált, Brit Birodalom által terjesztett curry-m leggyorsabb módja. A gyorsaságot úgy értem, hogy nem szükséges a húst pácolni, a sütési módszerrel majdnem tökéletes az eredmény. Ha valaki nem akar a paradicsommal pepecselni, használhat helyette másfél deci paradicsompasztát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek