Baconbe tekert finomságok

{ KÉP = 1551, 2, ajanlo/baconbe-tekert-finomsagok } A bacon az egyik kedvenc alapanyagotok. Nem is csoda, hiszen alig van olyasmi, amivel ne illene össze. Most ezért a legnépszerűbb felhasználási módjait járjuk körbe! {T}

A bacon az egyik kedvenc alapanyagotok. Nem is csoda, hiszen alig van olyasmi, amivel ne illene össze. Most az egyik kedvenc felhasználási módját járjuk körbe!

Bacont lehet kockázva, csíkozva, jobb henteseknél pedig egészben vásárolni, létezik nyers, főtt és füstölt változata. Mi legtöbbször mégis a vékonyra szeletelt verziót választjuk a boltban. A szép, vékonyra szeletelt szalonnából ugyanis rengeteg finomság készíthető. Valamint megvan az a jó tulajdonsága, hogy a legegyszerűbb fogást is különlegessé teszi, ha jól bánunk vele! Annak ellenére pedig, hogy sós alapanyaggal van dolgunk, nem dominál túlságosan, így édeskés hozzávalók melett is megállja a helyét. Érdemes mindig a hűtőben tartani egy csomag szeletelt bacont, mert a falatkáktól kezdve a komoly fogásokon át sok mindent feldob. Ha pedig egyes fogásokat beletekerünk, nemcsak finom és gyors, hanem szemet gyönyörködtető étkekkel rukkolhatunk elő.

Olasz kedvenc: a gnocchi mennybe megy >

A baconbe tekerni ugyanis jó. A húsevők közül kevesen nem szeretik, és még egy olyan egyszerű és unalomig ismert fogást, mint a csirkemell, meg lehet újítani egy baconköntössel. Nem beszélve a „nem szeretem" ételekről: nincs az a harcos zöldségellenes gyerek vagy férj, akinek a figyelmét ne lehetne elterelni a baconbe bugyolálással! Akkor is jó szolgálatot tesz, ha nem komplett vacsorával, csak csinos falatkákkal, tapasokkal akarjuk meglepni a vendégeinket. A konzervatív ízlésűek is hálásak lesznek a baconbe bújtatott fasírtgolyók hallatán, ha pedig a vendégeink nyitottak az újra, készüljünk kecskesajtos-aszalt gyümölcsös falatokkal, amit foszlós kalácson tálalunk!

5+1 vacsora: ezeket még nem próbáltad >>

Különösen célszerű ezt az eljárást választanunk akkor, ha alapvetően száraz húsokat szeretnénk egyben megsütni. A csirkemell, sertéskaraj vagy sertésszűz bebugyolálása nemcsak esztétikai és kulináris élményt nyújt, hanem meggátolja a hús kiszáradását, hiszen a baconből kisülő szaftot a hús magába issza – a mi legnagyobb örömünkre. Évszaktól függetlenül felhasználható, a friss, tavaszi spárgához pont olyan jól megy, mint az őszi datolyához vagy a tél édes csemegéjéhez, a sütőtökhöz. És hogy mi ebből a tanulság? Tavasz vagy tél, sós vagy édes, főétel vagy köret – baconbe bugyolálni szemet és gyomrot gyönyörködtető! Próbáljátok ki ti is!

Védd magad, egyél halat! >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...