r
Nosalty Logó

Baconos roll

Petra
Baconos roll
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

564
Kalória
44g
Fehérje
7.4g
Szénhidrát
39.4g
Zsír
259.2g
Víz
177g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
3.8g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 564 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2251 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1886.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    612 mg
  • Nátrium
    978 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    259.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    591 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    657 micro
Összesen 564 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.1 g

Zsír

  • Összesen
    157.5 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    708 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7547.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    293 mg
  • Kálcium
    655 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    2447 mg
  • Nátrium
    3913 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1037 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    572 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    155 micro
  • K vitamin:
    747 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    676 mg
  • Retinol - A vitamin:
    375 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2364 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2627 micro
Összesen 2251 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

  1. A húst húsdarálón kétszer átdaráljuk, majd nagyobb tálba tesszük. Az apróra vágott vöröshagymát olívaolajon megpároljuk, és a megtisztított, szintén apró kockákra vágott gombát dinszteljük a hagymás olajon.
  2. Hozzákeverjük a ledarált húshoz a hagymás-gombás egyveleget, a kis darabokra vágott szárított sonkát, petrezselymet és a fél tojást. Alaposan összekeverjük, sóval, borssak ízesítjük.
  3. Fél méter hosszú alufóliadarab középső részét (minden irányban a széleken 3 cm-t elhagyva) a puha vajjal bekenjük. Hosszanti irányban elkezdjük a baconszeleteket egymás mellé, a vajas fóliára lefektetni. Inkább fedjék egymást, mintsem hézag legyen közöttük, hisz ez alkotja majd a végén a külső borítást a hústöltelék körül. Ha már kb. 8-10 szeletet lefektettünk egymás mellé, a fólia széléhez kell érnünk. A maradék baconszeleteket félbevágjuk, és a fele hosszúságúakat tesszük le folytatólagosan az előző sor alá.
  4. Ezután a tölteléket egyenletesen elosztjuk, és szétsimítjuk a baconszeleteken, majd a közepén mintegy csíkot alkotva, belenyomkodjuk a húsos masszába az apró darabokra vágott mozzarella golyókat.
  5. A fólia segítségével az egészet feltekerjük, egy hengert kapunk, jól beletekerjük az alufóliába, és 190 ºC-ra előmelegített sütőben, légkeverésen45 percig sütjük. (A sütőrácsra helyezzük, alá pedig alufóliával kibélelt tepsit helyezünk, hogy az esetlegesen kifolyó húslevet felfogja.)
  6. A 45 perc leteltével, óvatosan kivesszük a tekercset a sütőből, kibugyoláljuk az alufólfóliából, és a húslevet leöntve, a tepsire helyezzük, visszatoljuk a sütőbe. Időnként megforgatva, kb. 20-25 perc alatt megpirítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 70 p

A hústekercs készítésének ötlete egy angol gasztronómiai magazint lapozgatva jött: egy karácsonyi receptet futottam át, melyben ugyan az édeskés íz dominált inkább (a húst gesztenyével, almával és vörösáfonyával ízesítették). A karácsony elmúlásával a kedvem is elment ettől az ízkombinációtól, így aktuális hangulatomra igazítottam az alapelgondolást. Főfogásként melegen, rizzsel körítve, hideg előételként pedig egy kis szelet barna kenyérrel kínáljuk.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...