r
Nosalty Logó

Baconos roll

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Baconos roll
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 564 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2251 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 152 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1886.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    612 mg
  • Nátrium
    978 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    591 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    657 micro
Összesen 564 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.1 g

Zsír

  • Összesen
    157.5 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    708 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7547.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    293 mg
  • Kálcium
    655 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    2447 mg
  • Nátrium
    3913 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1037 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    572 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    155 micro
  • K vitamin:
    747 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    676 mg
  • Retinol - A vitamin:
    375 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2364 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2627 micro
Összesen 2251 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 152 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst húsdarálón kétszer átdaráljuk, majd nagyobb tálba tesszük. Az apróra vágott vöröshagymát olívaolajon megpároljuk, és a megtisztított, szintén apró kockákra vágott gombát dinszteljük a hagymás olajon.
  2. Hozzákeverjük a ledarált húshoz a hagymás-gombás egyveleget, a kis darabokra vágott szárított sonkát, petrezselymet és a fél tojást. Alaposan összekeverjük, sóval, borssak ízesítjük.
  3. Fél méter hosszú alufóliadarab középső részét (minden irányban a széleken 3 cm-t elhagyva) a puha vajjal bekenjük. Hosszanti irányban elkezdjük a baconszeleteket egymás mellé, a vajas fóliára lefektetni. Inkább fedjék egymást, mintsem hézag legyen közöttük, hisz ez alkotja majd a végén a külső borítást a hústöltelék körül. Ha már kb. 8-10 szeletet lefektettünk egymás mellé, a fólia széléhez kell érnünk. A maradék baconszeleteket félbevágjuk, és a fele hosszúságúakat tesszük le folytatólagosan az előző sor alá.
  4. Ezután a tölteléket egyenletesen elosztjuk, és szétsimítjuk a baconszeleteken, majd a közepén mintegy csíkot alkotva, belenyomkodjuk a húsos masszába az apró darabokra vágott mozzarella golyókat.
  5. A fólia segítségével az egészet feltekerjük, egy hengert kapunk, jól beletekerjük az alufóliába, és 190 ºC-ra előmelegített sütőben, légkeverésen45 percig sütjük. (A sütőrácsra helyezzük, alá pedig alufóliával kibélelt tepsit helyezünk, hogy az esetlegesen kifolyó húslevet felfogja.)
  6. A 45 perc leteltével, óvatosan kivesszük a tekercset a sütőből, kibugyoláljuk az alufólfóliából, és a húslevet leöntve, a tepsire helyezzük, visszatoljuk a sütőbe. Időnként megforgatva, kb. 20-25 perc alatt megpirítjuk.
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1042
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 162292
  • Feltöltés dátuma: 2007. december 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A hústekercs készítésének ötlete egy angol gasztronómiai magazint lapozgatva jött: egy karácsonyi receptet futottam át, melyben ugyan az édeskés íz dominált inkább (a húst gesztenyével, almával és vörösáfonyával ízesítették). A karácsony elmúlásával a kedvem is elment ettől az ízkombinációtól, így aktuális hangulatomra igazítottam az alapelgondolást. Főfogásként melegen, rizzsel körítve, hideg előételként pedig egy kis szelet barna kenyérrel kínáljuk.

Hozzászólások (17)

Törölt felhasználó

A 1/2 tojás az milyen? Meg kell f?zni és úgy elfelezni?

Petra

Nem, nyersen kell valahogy "szétügyeskedni" (fele menjen bele a fehérjéb?l és fele a sárgájából). Egyébként, ha nem túl nagy a tojás, nyugodtan bele lehet tenni az egészet is:-)

Marcsi

na, ez megint egy klassz étel lehet. remélem meg tudom majd csinálni. kevés az id?m, de imádom az új recepteket.

Törölt felhasználó

Én ma megcsináltam:-)) Nagyon finom! Nem nehéz elkészíteni sem.

Szeva

Az alap ötletet innen vettem, de némi változtatást tettem. A bacont nem sorba, hanem sz?ttesként keresztbe-hosszába f?ztem. Tettem bele reszelt sárgarépát is. Nagyon jól néz ki a kockás köpenyben. Hidegen ettük a maradékot, isteni volt.

Törölt felhasználó

Ez a husi a mai napi ebédünk, nagyon finom lett. Én beletettem egy egész tojást, ill. kicsit több gombát, mert annyi volt. Alufóliával betekertem, s tupperes szilikonformában sütöttem meg. Köszi a receptet.

senilla

Szeretem az újdonságokat kipróbálni, a fiúk (férjem és az immáron 18 éves fiam) is jobban szeretik ha változatosan f?z?k. Ez a roll telitalálat volt még úgy is, hogy darált pulykahússal, gépsonkával, edámival és egyszer? champion gombával készült el. Köszönet érte!

Törölt felhasználó

A mozarella golyók helyett,rakhatunk bele egész f?tt tojásokat is,szépen mutat felvágáskor!

tenger

Már megcsináltam korábban és..hmm... Holnap bulira készítem...Talán ha a sárgarépát el?párolt csíkokban... a mini mozarellákat félben-egészben...(jó, a zöld spárga eszembe jutott, de kár beléjük..:-) )... Szóval szuper recept? köszönöm!

tenger

-? (ez a töprengésnek szólt, ne haragudj!! :-)) +!!!!! :-)

Csongi

Szia! Az eredeti gesztenyés-almás-vörösáfonyás variáció elkészítését leírnád? Szeretném elkészíteni karácsonyra. El?re is köszönöm.

Petra

szia, 4 évvel ezel?tt nézegettem az említett újságot, úgyhogy pontosan sajnos nem emlékszem. Gondolom a f?tt, vagy puhára sült gesztenyét bele kell keverni a húsos masszába, a lereszelt alma, és némi aszalt vörösáfonya kíséretében (a petrezselyem, sajt, sonka, gomba helyett). Remélem jól sikerül majd! Petra

Csongi

Köszönöm szépen, majd karácsony után beszámolok róla milyen lett.

Sonce

Szia! Köszönöm a receptet,nagyon jó lett! A n?véremék jöttek át hozzánk,nagyon ízlett nekik is! Elkérte a receptet :-) Adri!

Törölt felhasználó

Szia Petra! Gratula a sok cuccos recepthez, most viszont egy apró hibát jelzek: a portobello gombás link egy gomba alakú süteményre visz :) Zsu

Petra

Szia Zsu, Köszönöm, hogy szóltál, javítottam is a linket! Üdv Petra

Törölt felhasználó

A fél tojás szerintem vicces ....nincs olyan étel amelyikbe ha kell tojás meg kell felezni ...s biztos vagyok benne, hogy nyugodtan bele lehet tenni egy egész tojást ... ezen biztos nem mulik az étel sikere

bejja

Ha megszakadok se értem, hogy kell lefektetni a bacont. 8-10 szeletet egymás mellé, a többit elvágva ALÁ ???

Törölt felhasználó

Mit nem értesz azon ,hogy folytatólagosan ?????Gyakori vendég lehetsz a konyhába..

bejja

Aranyos vagy timbor, köszi, sokat segítettél :)

igazcsilla

Teljesen igazad van én sem értem a bacon lerakását, de sebaj majd csak kisül bel?le valami. Most raktam a süt?be, kiváncsi vagyok, hogy sikerül. :-)

bejja

Hogy sikerült ???? :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Általában az egyszerű ételek híve vagyok, melyekhez a hozzávalókat a...

Közös kalandba kezdünk veletek: itt a Nosalty Főzőklub! Cikksorozatunk keretében minden hónapban megismerkedhettek egy Nosaltys hobbiszakácsunkkal, aki szenvedélyesen süt-főz, fotóz, ételeket alkot, kreativitásával és saját receptjeivel színesíti a mi kis gasztroközösségünket. Júniusban Baloghné Kele Juditot ismerhetitek meg egy kicsit közelebbről, aki szép képeivel és újító receptjeivel gazdagítja az oldalunkat, Judit69 néven. Szia, Judit!

Nosalty

További cikkek