r
Nosalty Logó

Szenegáli csirkemell

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Boti
Szenegáli csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1376 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1376 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 225 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.6 g

Zsír

  • Összesen
    84 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    321 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2015.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    717 mg
  • Nátrium
    1000 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    411 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    365 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    479 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 1376 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.6 g

Zsír

  • Összesen
    84 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    321 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2015.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    717 mg
  • Nátrium
    1000 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    411 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    365 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    479 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 1376 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 225 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellfiléket jól kiklopfoljuk. (Igyekezzünk téglalap alakúra!) Fűszerezzük, és ízesítjük, majd a közepére helyezzük a szilvákat. A csirkemell két oldalát behajtjuk, és jó szorosan felcsavarjuk.
  2. A baconszeleteket egymás mellé helyezzük úgy, hogy hosszában 5 mm-en fedjék egymást. Az így kapott "bacontakaróra" ráhelyezzük a csirkemelltekercset, majd jó szorosan a mellre csavarjuk a bacont.
  3. Alufóliát olajazunk meg, és belecsomagoljuk a mellet , akár egy szaloncukrot.
  4. Mély olajsütőbe tesszük, és 180 fokon 12-15 percig sütjük. Ezután kivesszük az olajból, óvatosan eltávolítjuk az alufóliát, és a hústekercset egy serpenyőbe helyezzük.
  5. A serpenyőbe beletöltjük a bort, megszórjuk fahéjjal, és hozzátöltjük a Worchestershire-szószt is. Amikor forrni kezd, a vajat is hozzáadjuk, majd jól elkavargatjuk.
  6. Az így kapott szószban még kb. 5-6 percig pároljuk a csirkemelltekercset. Ha szükséges, pótoljuk a vörösbort.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14350
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 28.

Ajánló

Én krumplipürével tálalom. Megjegyzés: Aki nem szereti a fahéjat, nyugodtan kihagyhatja, sőt, akár az egész vörösboros szószban való párolás elhagyható.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mindig is szerettem, ha egy étel nem megszokott. Legyen benne valami új, valami egzotikus. Ezt az ételt abban az étteremben tanultam, ahol épp dolgozok. Nem ebben a formájában készítették. Úgy gondoltam, egy kicsit "update"-elem. Annyira jól sikerült, hogy a régi elkészítés már a múlté...

Hozzászólások (5)

hapici

H?, EZ ISTENI FINOM LEHET! FELTÉTLENÜL KIPRÓBÁLOM! És még el?re meg is lehet csinálni, ha vendégek jönnek, csak a mártásba tenni a végén a húst, és kész van egy perc alatt! Remek!

Törölt felhasználó

Jol nez ki...de miert szenegali???Furcsallom...hisz Szenegal muzulman orszag,tehat a disznohus es az alkohol tiltott...azert lehet kiprobalom,koszi...

Boti

Ezt ne tolem kerdezd. Igy tanultam egy etteremben, ahol dolgoztam :D Szerencsere mi fogyaszthatunk disznobol is , alkoholbol is boven.

Törölt felhasználó

Nekem a neve stimmel, olyan fekete a belseje, mint egy szerecsen(: Üdv uborkafa

Törölt felhasználó

Ez isteni finom! Én annyit variáltam még vele, hogy az aszaltszilva mellé szeleteltem egy kis camambert sajtot, illetve karfiolpürével tálaltam. A boros szósz most lemaradt, de legközelebb majd az is megy hozzá! Ja, és süt?ben sütöttem, mert nincs most olajsüt?m :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek