Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szenegáli csirkemell

Szenegáli csirkemell
Szenegáli csirkemell
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig is szerettem, ha egy étel nem megszokott. Legyen benne valami új, valami egzotikus. Ezt az ételt abban az étteremben tanultam, ahol épp dolgozok. Nem ebben a formájában készítették. Úgy gondoltam, egy kicsit "update"-elem. Annyira jól sikerült, hogy a régi elkészítés már a múlté...

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Én krumplipürével tálalom.
Megjegyzés:
Aki nem szereti a fahéjat, nyugodtan kihagyhatja, sőt, akár az egész vörösboros szószban való párolás elhagyható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellfiléket jól kiklopfoljuk. (Igyekezzünk téglalap alakúra!) Fűszerezzük, és ízesítjük, majd a közepére helyezzük a szilvákat. A csirkemell két oldalát behajtjuk, és jó szorosan felcsavarjuk.
  2. A baconszeleteket egymás mellé helyezzük úgy, hogy hosszában 5 mm-en fedjék egymást. Az így kapott "bacontakaróra" ráhelyezzük a csirkemelltekercset, majd jó szorosan a mellre csavarjuk a bacont.
  3. Alufóliát olajazunk meg, és belecsomagoljuk a mellet , akár egy szaloncukrot.
  4. Mély olajsütőbe tesszük, és 180 fokon 12-15 percig sütjük. Ezután kivesszük az olajból, óvatosan eltávolítjuk az alufóliát, és a hústekercset egy serpenyőbe helyezzük.
  5. A serpenyőbe beletöltjük a bort, megszórjuk fahéjjal, és hozzátöltjük a Worchestershire-szószt is. Amikor forrni kezd, a vajat is hozzáadjuk, majd jól elkavargatjuk.
  6. Az így kapott szószban még kb. 5-6 percig pároljuk a csirkemelltekercset. Ha szükséges, pótoljuk a vörösbort.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 967
elküldve: 1
receptkönyvben: 243
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Boti

Mióta szakács: 2010.03.08.
24 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
adag: 1 főre
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirke baconköpenyben, aszalt szilvás töltött csirke, aszalt szilvával töltött csirkemell baconben, vörösborban párolt töltött csirke

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Andreana
Andreana Tue, 2014-01-21 20:24

Ez isteni finom! Én annyit variáltam még vele, hogy az aszaltszilva mellé szeleteltem egy kis camambert sajtot, illetve karfiolpürével tálaltam. A boros szósz most lemaradt, de legközelebb majd az is megy hozzá! Ja, és sütőben sütöttem, mert nincs most olajsütőm :)

uborkafa
uborkafa Thu, 2010-07-29 17:10

Nekem a neve stimmel, olyan fekete a belseje, mint egy szerecsen(:

Üdv

uborkafa

boti
Boti / boti Thu, 2010-07-29 15:05

Ezt ne tolem kerdezd. Igy tanultam egy etteremben, ahol dolgoztam :D
Szerencsere mi fogyaszthatunk disznobol is , alkoholbol is boven.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-07-29 08:32

Jol nez ki...de miert szenegali???Furcsallom...hisz Szenegal muzulman orszag,tehat a disznohus es az alkohol tiltott...azert lehet kiprobalom,koszi...

hapici
hapici / hapici Wed, 2010-07-28 16:46

HŰ, EZ ISTENI FINOM LEHET! FELTÉTLENÜL KIPRÓBÁLOM! És még előre meg is lehet csinálni, ha vendégek jönnek, csak a mártásba tenni a végén a húst, és kész van egy perc alatt! Remek!

1389
csirkemell filé 20 dkg
aszalt szilva 10 dkg
bacon 6 szelet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vörösbor 150 ml
fahéj 1 kk
worcestershire-szósz 1 ek
vaj 50 g