Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt szilvával tűzdelt karaj

Aszalt szilvával tűzdelt karaj
Aszalt szilvával tűzdelt karaj
75 perc / előkészület: 25 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyümölcs-hús kombináció amúgy is a szívem csücske, de ezt a receptet különösen szeretem. Nem igazán lehet elrontani, hamar elkészül, és ha előre megcsináljuk, akkor csak a sütési időt kell kivárni!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Forró krumplipürével és száraz fehérborral az igazi.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajt megmossuk, ha vannak rajta felesleges darabok, azt levágjuk.
  2. Kézzel formázzuk egy kicsit, hogy nagyjából egységesedjen (a karaj formáján nem sokat lehet alakítani "formázással", de az a lényeg, hogy a lehető leginkább hasonlítson egy téglatestre-cipóformára).
  3. A karaj tetején az elejétől a végéig kettesével, 1-1,5 centinként bemetszéseket csinálunk egy éles konyhakéssel. ( Legalább a karaj közepéig tartsanak a beszúrások, hogy legyen elég hely a szilváknak.)
  4. A lyukakat teletömködjük aszalt szilvával.
  5. A karajt minden oldalról bebugyoláljuk a szeletelt baconnel.
  6. Jénai tálba tesszük, egy pici vizet öntünk alá, és lefedve közepesnél kicsit magasabb hőfokon kb. 50 perc alatt készre sütjük. Ha szükséges, pici vizet a sütés közben is önthetünk alá.
  7. Ha elkészült, 10-15 perci állni hagyjuk, utána szeletelhetjük.

  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 505
elküldve: 20
receptkönyvben: 445
elkészítve: 9/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
536 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

aszalt gyümölccsel tűzdelt karaj baconbe burkolva

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dallam'75
dallam'75 Fri, 2018-01-19 17:24

Szia! Nem kell zsiradékot rakni alá, elég a baconbe tekerés? Illetve nem lesz túl fojtós száraz a hús ? /Nem is magam miatt, hanem van egy nagyon válogatós kisfiam :)/ Köszönöm.

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Fri, 2018-01-19 18:22

Szia!
zsiradék külön nem kell alá, de nem fogok hazudni, ez nem egy szaftos férfias tarjaszelet. Nem mondanám kifejezetten száraznak, de ha a fiad inkább a zsírosabb darabokat kedveli, akkor nem ez lesz a kedvence.

Szép estét,

Üdvözlettel,
Nóra

gabocza64
gabocza64 Sun, 2012-12-16 21:39

Én is így készítem, de minden szilvába egy gerezd fokhagymát nyomok és így tömködöm a húsba:)

Pepizso
Pepizso Wed, 2012-12-12 19:35

Szia!

Sózni egyáltalán nem kell? A bacon-ben lévő só elegendő neki?, üdv pepizso

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Wed, 2012-12-12 23:40

Szia!
igen, elég neki, különösen, hogy az aszalt szilva miatt nem is kell, hogy igazán sós legyen.
Szép estét!
Üdv,
Nóra

csato
csato Fri, 2012-03-30 16:04

Szia!Én ezt a sógornőmtől tanultam már ezer éve,és nagyon szeretjük.Szoktam még alma csíkokat,meg dió darabkákat is beletömködni.Aztán mielőtt majdnem kész dobálok még mellé alma cikkeket is.Hát mit mondjak nem rontja el!üdv Csató

626
sertés rövidkaraj 1.2 kg
bacon 25 dkg
aszalt szilva 30 dkg