r
Nosalty Logó

Zöldbabos-gombás egytál

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Indigo
Zöldbabos-gombás egytál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 495 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1979 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1170.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    111 micro
  • β-karotin
    971 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1409 micro
Összesen 495 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    158.2 g

Zsír

  • Összesen
    124.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4683.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    2063 mg
  • Nátrium
    1611 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1633.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    739 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    535 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    445 micro
  • β-karotin
    3883 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    5637 micro
Összesen 1979 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    229 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a gombát, szeleteljük.
  2. Az újhagyma végét egyben levágjuk kb. 10 centire, a gumóját egyben hagyjuk, a zöldjét karikára vágjuk.
  3. A húsból egyforma nagyságú kis medalionokat vágunk, mindgyiket 1 szelet baconba tekerjük, fogpiszkálóval megtűzzük.
  4. Forró olajban megsütjük a husik minden oldalát, alufóliára vesszük ki, sózzuk, borsozzuk, és betekarjuk az alufóliába, hogy átjárják a fűszerek.
  5. A megmaradt olajon megpároljuk a gombát, a zöldbabot és a zöldhagymát, kevergetve.
  6. A paradicsomot szeleteljük, amikor majdnem kész a gomba és a zöldbab, akkor rakjuk a serpenyőbe. Ízlés szerit sózzuk, borsozzuk a zöldségeket, és néhány percig együtt pároljuk őket.
  7. A tetejére pakoljuk a húsokat, és lefedve, még kis lángon 10 percig összepároljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5932
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti receptet egy magazinból vettem, elég régen. A zöldbabbal már én bővítettem, mert így a zöldségek kiadós köretet adnak, nem kell hozzá egyéb. De krumplipürével, sült krumplival is nagyon finom, zöldbabosan is vagy a zöldbabot kihagyva belőle. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?