Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalonnás borjúrolád

Szalonnás borjúrolád
Szalonnás borjúrolád
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A baconbe burkolás egyszerű és gyors módja a finom ízű hús vagy máj elkészítésének. Sertés, csirke, pulyka, borjú vagy marha húsa, a csirke vagy pulyka mája, vagy akár a gomba jól összejön a bacon szalonnával. A szeletelve kapható bacon nagy segítség a gyors és biztos gasztronómiai siker eléréséhez. Köszi, aki kitalálta!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Gyors és finom vacsora.
Vilmos fiamnak kénytelen voltam tésztát főzni mellé - életkorának megfelelően tésztafüggő.
Az igazi köretek, amelyek a szalonnás tekerccsel a legjobban harmonizálnak azok a köretek, amelyeket Gundel a Feszty bélszín mellé ajánlott: burgonya - számtalan formában; pirított gomba, sült hagyma, sült paradicsom, sült paprika, kelbimbó, jól párolt zöldségek. Elegáns napokon szép és sokféle körettel adjuk!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst felszeleteljük, majd a szeleteket csíkokra metéljük, olyan széles csíkokra, mint a bacon.
  2. A csíkokat baconbe tekerjük és fogpiszkálóval vagy tűzőtűvel összetűzzük.
  3. A paradicsomot forró vízbe mártva lehámozzuk, húsát daraboljuk.
  4. A hagymát kockára vágjuk.
  5. Serpenyőben olajat hevítünk, megpirítjuk a szalonnás tekercseket.
  6. 1 dl bort öntünk rá, lefedjük, puhára pároljuk.
  7. Levesszük a fedőt, megint pirítjuk, míg elfő a leve.
  8. Kivesszük a hústekercseket a serpenyőből, beledobjuk a kockára vágott hagymát, pirítjuk.
  9. Hozzáadjuk a paradicsom húsát, a paprikakrémet, a maradék bort, a fokhagymát, és borsot darálunk rá.
  10. A kisrugóssal kevergetve jól összefőzzük, míg mártás állagú nem lesz.
  11. A tűzről levéve pár csepp citromlével állítjuk be a kellemes pecsenyelé ízt.
  12. A pecsenyelét a hústekercsekkel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 647
elküldve: 1
receptkönyvben: 60
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szalonnába göngyölt borjúcomb-csíkok pecsenyelével

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

955
borjúcomb 1 kg
bacon 32 szelet
paradicsom 1 kg
paprikakrém 1 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
fehérbor 2 dl
bors 0 ízlés szerint
citromlé 5 csepp