r
Nosalty Logó

Szalonnás borjúrolád

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Harmathy Ildikó
Szalonnás borjúrolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 922 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3689 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 129 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    58.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2282.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    852 mg
  • Nátrium
    1195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    548.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 922 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    294.1 g

Zsír

  • Összesen
    234.9 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9129 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    3407 mg
  • Nátrium
    4779 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    2195.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    122 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    1236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1010 micro
  • β-karotin
    4491 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    1234 micro
Összesen 3689 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    905 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 129 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felszeleteljük, majd a szeleteket csíkokra metéljük, olyan széles csíkokra, mint a bacon.
  2. A csíkokat baconbe tekerjük és fogpiszkálóval vagy tűzőtűvel összetűzzük.
  3. A paradicsomot forró vízbe mártva lehámozzuk, húsát daraboljuk.
  4. A hagymát kockára vágjuk.
  5. Serpenyőben olajat hevítünk, megpirítjuk a szalonnás tekercseket.
  6. 1 dl bort öntünk rá, lefedjük, puhára pároljuk.
  7. Levesszük a fedőt, megint pirítjuk, míg elfő a leve.
  8. Kivesszük a hústekercseket a serpenyőből, beledobjuk a kockára vágott hagymát, pirítjuk.
  9. Hozzáadjuk a paradicsom húsát, a paprikakrémet, a maradék bort, a fokhagymát, és borsot darálunk rá.
  10. A kisrugóssal kevergetve jól összefőzzük, míg mártás állagú nem lesz.
  11. A tűzről levéve pár csepp citromlével állítjuk be a kellemes pecsenyelé ízt.
  12. A pecsenyelét a hústekercsekkel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8003
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 02.

Ajánló

Gyors és finom vacsora. Vilmos fiamnak kénytelen voltam tésztát főzni mellé - életkorának megfelelően tésztafüggő. Az igazi köretek, amelyek a szalonnás tekerccsel a legjobban harmonizálnak azok a köretek, amelyeket Gundel a Feszty bélszín mellé ajánlott: burgonya - számtalan formában; pirított gomba, sült hagyma, sült paradicsom, sült paprika, kelbimbó, jól párolt zöldségek. Elegáns napokon szép és sokféle körettel adjuk!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szalonnás borjúrolád
Harmathy Ildikó 313 recept

A baconbe burkolás egyszerű és gyors módja a finom ízű hús vagy máj elkészítésének. Sertés, csirke, pulyka, borjú vagy marha húsa, a csirke vagy pulyka mája, vagy akár a gomba jól összejön a bacon szalonnával. A szeletelve kapható bacon nagy segítség a gyors és biztos gasztronómiai siker eléréséhez. Köszi, aki kitalálta!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek