Nosalty Logó

Aszalt szilvával töltött csirkemell diómártással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Sziporka
Aszalt szilvával töltött csirkemell diómártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 890 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 3556 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 185 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    51.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1504.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    637 mg
  • Nátrium
    511 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 890 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.7 g

Zsír

  • Összesen
    206 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    710 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6018.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    690 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    514 mg
  • Foszfor
    2547 mg
  • Nátrium
    2043 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.9 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1273.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    543 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    740 mg
  • Retinol - A vitamin:
    456 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    888 micro
  • β-crypt
    186 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 3556 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 185 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemell-filét egy tálban felöntjük annyi borral, hogy ellepje, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Ettől pikáns ízt kap a hús, és nem is fog kiszáradni.
  2. A csirkemellet „lapjában” kb. 3/4-részt bevágjuk annyira, hogy szét tudjuk nyitni, majd kicsit kiklopfoljuk.
  3. Sóval, borssal meghintjük, és egy sorban elrendezzük rajta az aszalt szilvát. Feltekerjük, majd 2 szelet szalonnával tekerjük körbe.
  4. A húsokat enyhén olajozott tepsibe helyezzük és a leszűrt pácléből kicsit öntünk alá, majd lefedve forró sütőben megsütjük. Kb. 180-200 °C-on 30-40 perc, hogy a szalonna megpiruljon. Igény szerint sütés közben is lehet locsolgatni. (Mivel jénai edényben készítettem lefedve, így nem locsolgattam, a tepsiben lehet, hogy hasznos.)
  5. A mártáshoz a diót serpenyőben illatosra pirítjuk. A tejszínt felforraljuk, sóval, és kevés szerecsendióval ízesítjük, hozzáadjuk a diót, kis tűzön főzzük pár percet. (Étkezési keményítővel sűrítettem, hogy kedvemre való állagú legyen.)
  6. Köretként rizst ajánlok hozzá.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 36380
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sziporka 15 recept

3 éve karácsonyra készítettem ezt az ételt. Mivel a kislányom akkor volt 2 hónapos, ezért valami gyors és mégis finom fogást szerettem volna a családnak kínálni. A diómártás receptjét egy újságban olvastam, a csirke adott volt, és azért "folytottam" a borba, mivel a dédi mama nem szereti a csirkemellet, mert száraz. Viszont a végeredményt még meg is dicsérte. Ezt a receptet már a munkahelyi receptversenyen is díjazták, ezért gondoltam, hogy megosztom itt is.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

imádom a csirkemellet is, és a diót is! igaz már ettem aszaltszilvás csirkemellet csak nagyon régen. a mártás viszont jól hangzik:)a tejszínb?l hány %-osat használtál? úgy emlékszem, hogy anyukám az aszalt szilvát vörösborba tette, hogy ne legyen olyan kemény.

Sziporka

Szia! 20%-os tejszínt használok. Jó ötlet a szilvát vörösborba áztatni, bár nekem így sem volt száraz. Üdv

Olgis

Finom.Én is készítem, csak teszek a szilva mellé barackot, vagy szilva helyett áfonyát. Most friss szilva, barack került bele. A húsra még spenót sajt és sonka is került, tejszínnel locsolgattam és így lett szósz is hozzá.

Éva-Anyóca

Köszönöm szépen, mentés.:-O

Kultné Szabó Noémi

Ez volt a karácsonyi menü!:) Köszönöm szépen! Isteni finom volt!

Sziporka

Örülök, hogy ízlett, egészségetekre! Én is ezt készítettem újra, de az idén hercegn? burgonyával kínáltam. A siker garantált! B.Ú.É.K. Szilvi

Törölt felhasználó

Nálunk is ez volt a karácsonyi vacsi, annyira ízlett ki családomnak, hogy megszavazták, jöv?re is ezt kérik! Én diómártást nem készítettem hozzá, viszont a husi nagyon-nagyon finom, tényleg hamar megvan és ünnepi a kinézete is!! Köszi a receptet!

Sziporka

Örülök, hogy sikert aratott a receptem. Egyszer próbáld ki a diómártást is, nem fogsz csalódni. Üdv Szilvi

Mortisha

Valami mennyei! Köszönöm!

Sziporka

Egészségedre!

vmzsuzsa

Most találtam erre a receptre, ki is próbáltam. Nagyon finom lett. A diómártás rendkívül jól simult az aszalt szilvához. Köszönöm a jó ötletet és a receptet. Zsuzsa.

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek