r
Nosalty Logó

Marhaszelet Greuze módon - kicsit másképp

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Harmathy Ildikó
Marhaszelet Greuze módon - kicsit másképp
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 850 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3397 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    60.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1461.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    706 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4117 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4067 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 850 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    255.7 g

Zsír

  • Összesen
    242.3 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5845.2 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    422 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    81 mg
  • Magnézium
    375 mg
  • Foszfor
    2826 mg
  • Nátrium
    1859 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1264.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16470 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    100 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    276 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    914 micro
  • Kolin:
    868 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2401 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 3397 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    855 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst és a májat szeletekre vágjuk, a hagymát és a kenyérszalonnát kockára.
  2. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk.
  3. A zsír felét lábasban megolvasztjuk, a hússzeleteket pirosra sütjük, majd kevés vízzel, fedő alatt puhára pároljuk.
  4. A kelkáposztát sós vízben megfőzzük.
  5. A zsír másik felén pirítjuk a kenyérszalonnát, majd üvegesre pároljuk a hagymát.
  6. A májszeleteket a szalonnás hagymán megpirítjuk, majoránnával szórjuk.
  7. A puhára párolt hússzeletek levét tepsibe öntjük, ráfektetjük a hússzeleteket.
  8. A hússzeleteket májszeletekkel borítjuk, sózzuk, borsot darálunk rá.
  9. A májszeleteket kelkáposzta levelekkel borítjuk 3-4 rétegben.
  10. Végül bacon szeletekkel fedjük, és forró sütőben a szalonnát rásütjük a halomra.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 15727
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 17.

Ajánló

Sokféle húsból készíthetjük: sertésszűzérme vagy comb, akár karajból is; borjúcomb vagy karaj; marha vesepecsenye - hát naná! Párolt rizzsel kínáljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marhaszelet Greuze módon - kicsit másképp
Harmathy Ildikó 313 recept

Vízvári Mariska receptje nagyanyám repertoárjából. Az eredeti receptben gomba is van, ezt most kihagytam, Vilmos nem kedveli a gombát. Ha gombával akarjuk készíteni, akkor a kenyérszalonnás, hagymás zsíron először a gombát pirítjuk, ahhoz adjuk az apróra vágott májat és majoránna helyett petrezselyemzöldet. Ezt a gombás-májas egyveleget ledarálva kenjük a húsra a kelkáposzta alá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek