25 bomba variáció a palacsintádhoz

A palacsinta megunhatatlan klasszikus. Ha kisütöttük, az már fél siker, de a prímet mégis a töltelék viszi. Milyen? Van pár ötletünk, amiket hedonista módon ki kell próbálnod.

  1. 1.

    Vajas palacsintatészta

  2. 2.

    Syrniki - orosz túrópalacsinta

  3. 3.

    Csokoládés amerikai palacsinta

  4. 4.

    Breton hajdinapalacsinta

  5. 5.

    Banános - Nutellás almáspalacsinta

  6. 6.

    Spenótos-ricottás palacsintatekercsek

  7. 7.

    Pufók mogyorós palacsinta sült banánnal

  8. 8.

    Rántott palacsinta Marzocco konyhájából

  9. 9.

    Kókuszpalacsinta

  10. 10.

    Joghurtos mini palacsinta

  11. 11.

    Tiramisu palacsinta

  12. 12.

    Bögrés-almás amerikai palacsinta

  13. 13.

    Kukoricás palacsinta karamellizált hagymával

  14. 14.

    Káposztás palacsinta

  15. 15.

    Indiai csicseri palacsinta

  16. 16.

    Túrós-fehérjés amerikai palacsinta

  17. 17.

    Mézes-körtés palacsinta mandulával

  18. 18.

    Fürdőző mákos csigák

  19. 19.

    Teljes kiőrlésű amerikai palacsinta

  20. 20.

    Négy rétegű rakott palacsinta

  21. 21.

    Túró Rudi zabpalacsinta

  22. 22.

    Mártogatós palacsinta

  23. 23.

    Arab palacsinta

  24. 24.

    Holland palacsinta

  25. 25.

    Gesztenyés-mascarponekrémes palacsinta

Hirdetés
Hirdetés

Támogatott tartalom

Őszi feltöltődés a büki termálvíz erejével

Az ősz az év gyönyörű időszaka arra, hogy élvezd a természet változó színeit, a napsütést és a már hűvös szellő simogatását. Ezekben a hónapokban érdemes felkészíteni a szervezetedet a téli hónapokra, hogy ne döntsenek le a betegségek.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Négycsillagos disznóság – vigyázat, nagyon éhes leszel!

A disznóvágás sokak fejében – különösen a mai városi ember számára – egy távoli, elfeledett népszokásként él, amit elsősorban a zord téli hajnalokkal és a kemény fizikai munkával kötünk össze. Ez a felületes asszociáció azonban korántsem adja vissza sem a disznóvágás lényegét, sem azokat a hagyományokat melyek hozzá kapcsolódnak. A disznótor persze alapvetően az élelem feldolgozásáról szólt, de egyben a közösségről, az összetartásról is, hiszen igazi társadalmi esemény volt a korabeli vidéken. A faluban szinte minden háznál tartottak sertést, amelyet gyakorta télen vágtak le és így bespájzoltak a családnak következő időszakra. A disznóvágás bizony kemény munka, de a család minden tagja kivette belőle a részét, így igazi közösségi élmény is volt egyben.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!