r
Nosalty Logó

Arab palacsinta

Évi néni
Arab palacsinta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához:

A krémhez:

Díszítéshez:

220
Kalória
7.3g
Fehérje
36.7g
Szénhidrát
5g
Zsír
33.1g
Víz
3.6g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
9.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

Díszítéshez:

Összesen 220 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

Díszítéshez:

Összesen 2645 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

Díszítéshez:

Összesen 149 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 220 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.7 g

Zsír

  • Összesen
    60.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3828.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    1127 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    514 mg
  • Foszfor
    1612 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    440.2 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    397.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1138 micro
Összesen 2645 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 149 kcal

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tészta hozzávalóit habverővel összekeverjük, háromnegyed órát állni hagyjuk.
  2. Forró, tapadásmentes serpenyőben kicsi, 10-12 cm átmérőjű palacsintákat sütünk úgy, hogy csak az egyik oldalát sütjük meg a tésztának. Akkor jó, ha szép buborékos, és nincs már rajta nedves folt, hanem az egész sületlen felülete száraz.
  3. Ekkor kivesszük a palacsintasütőből, félbehajtjuk, hogy a nem sült oldala legyen belül, és félig az oldalát összenyomkodva összeragasztjuk a szélét.

A krémhez:

  1. A tejet felforraljuk (kevés hideget hagyunk a keményítő feloldására). Ha felforrt, belekeverjük a cukrot, a vanília kikapart magjait, a keményítős tejet, és besűrítjük. Hagyjuk kihűlni.
  2. Mikor langyos, hozzákeverjük a créme fraiche-t és a rózsavizet is.
  3. A kihűlt krémet habzsákból a félhold alakú palacsintákba töltjük (minél gazdagabban). Az egyik végét nyitva hagyjuk, hogy ott kikandikáljon a krém, mert neki lesz még feladata.

Díszítéshez:

  1. A pisztáciát száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk, durva darabokra vágjuk.
  2. A palacsinták krémes végét a feldarabolt pisztáciába nyomjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 2 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Tepsi mérete: 12x12

Tovább haladok Váncsa István "Lakoma" című könyvében. Ma ez volt soron. Ebből a mennyiségből 36 palacsintát sütöttem.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...