Nosalty Logó

Káposztás palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Káposztás palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A káposztához

Összesen 720 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A káposztához

Összesen 2876 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A káposztához

Összesen 159 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1601.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    1093 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 720 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    115.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6404.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    911 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    769 mg
  • Nátrium
    4372 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    368.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    637.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    429 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    727 micro
Összesen 2876 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 159 Kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A káposztához

Elkészítés

A palacsintához

  1. Ha szerencsénk van, akkor, a legutóbbi káposztás tésztából maradt dinsztelt káposztánk - mert az jól bírja a mélyhűtést - és csak ki kell olvasztanunk. Ha nem, akkor legyaluljuk a káposztát (kb. 70 dkg nyers állapotában).
  2. Lesózzuk, állni hagyjuk legalább fél órát, hogy levet engedjen, majd kicsavarjuk.
  3. A libazsírt egy lábosban felolvasztjuk, rádobjuk a káposztát, kb. 45 percre odanövünk a tűzhely mellé, mert folyamatos kavargatást igényel.
  4. Mikor majdnem kész, rászórjuk a cukrot, és azzal is összepirítjuk. Kicsit félretesszük hűlni.
  5. Addig kikavarjuk a palacsintatésztát: a lisztbe beleütjük a tojásokat, a tejet és az olajat, sózzuk.
  6. Habverővel simára dolgozzuk, majd hozzátesszük a dinsztelt káposztát, és jól elkavarjuk benne. Ha túl sűrű lenne, adunk még hozzá egy kis tejet. 20 pihentetjük a tésztát.
  7. Olajjal vékonyan kikent palacsintasütőben egyesével szép vastag palacsintákat sütünk, és azonnal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 31
  • 7 napos nézettség: 200
  • Össznézettség: 34856
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 05.

Ajánló

Szerintem magában a legjobb, de meg lehet kenegetni fokhagymás-tejföllel. Csak kérdés, hogy minek :) Ebből az adagból nekem 10 vastag palacsintám lett.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Imádom a káposztás tésztát. Nem, inkább a tésztás káposztát. Rengeteg-rengeteg káposztával, iszonyú sok borssal, és a lehetőségekhez képest kevés tésztával. Mert hát a káposztás tésztában a dinsztelt káposzta édeskés íze a legtutibb - minek takarjuk el holmi tésztával? És mivel rajongásom tárgya a téli ételek egyik csimborasszója, előszeretettel próbálgatom ezzel-azzal házasítani - pl. nokedlivel, vagy most palacsintával (de legtöbbször a felét befalom még mielőtt bármivel összekeverhetném). Ez a recept szintén sokat emlegetett nagymamámtól van. Mint mondta: "Pont olyan olcsó mint a krumplis palacsinta - aztán tudod, mégis változatos volt akkor, amikor csak krumpli liszt meg zsír volt." Na most azért akad más is, de nekem nagyon ízlett. Sajnos az élet nem fenékig tejfel, meg köll harcolni mindenért, és a kedvenc dinsztelt káposztámtól egyvalami tart vissza: útálok káposztát dinsztelni. Reszelni, nyomingolni, fél órát ott állni, kavargatni... Úgyhogy vagy előre le szoktam gyártani a pár kilót, szentségelek, pár órát a konyhában töltök, aztán fagyasztok - vagy megkérem aput, hogy csinálja már meg, neki alig van haja, nem lesz büdös... Bármelyik utat is választjuk a dinsztelt káposzta megszerzéséhez, ha az kész, onnantól pikk-pakk megvan az egész. :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Dacota, ez nagyon jó! :D

Dacota

Köszönöm!!:)

P.

Az a fránya dinsztelt káposzta, az... :-p

Dacota

Az...olyan, mint a háj...évente egyszer, nagy tételben, nagyon sok órán át :D

Jahin

Jó rá az a fokhagymás tejföl,meg reszelt füstölt sajt,aztán be kicsit a süt?be....:-) Csak akkor állok neki,ha találok egy "áldozatot" a családban,aki megreszeli a káposztát.:-)))) Ez a recept így tökéletes. Üdv:Hajni

Törölt felhasználó

Nagyon jó kis recept ez! Még soha nem jutott eszembe káposztával készíteni palacsintát. Azt hiszem el jön ennek is az ideje!:) Ja, és a sztori...nagyon jót nevettem az apukádnak kiadott melós részen...:DDD Puszi: Mrs Smith

Dacota

Köszönöm! Hajni is említette, hogy a dinsztelés az els?dleges probléma. Gondoltam is rá, hogy intézményesítem apukámat, mint káposztadinsztel? kisiparost :D Puszi: Nóra

Fahéj

Kedves Nóra! Nagyon jót nevettem a történeteden! Persze, mert magamra ismertem. Én is pont úgy vagyok a dinsztelt káposztával, mint Te, alaposan "meg köll harcolni érte". :))) De megéri! Szóval hamarosan ki is próbálom a receptedet. Káposztadinsztel? kisiparos híján sajna én magam fogok mögharcolni érte... :) Üdv: Éva

Törölt felhasználó

Kedves Dacota! Családunkban régi hagyomány a káposztás palacsinta és imádjuk. Én is a nagymamtól tanultam, csak én olajjal készítem, de ez szerintem csak ízlés dolga. Azért lepett meg a recept, mert ha különlegességet szeretnék készíteni a barátaimnak vagy társaságnak ezt csinálom. Eddig mindenkit meglepett, sosem hallottak róla. De osztatlan sikert aratott! Jacaslom a kedves recept olvasóknak készítsék el, nem fognak csalódni. Üdvözlettel: Szuette

kiskukta65

Jó lehet ez a palacsinta, ki kell próbálnom! Nálam csak a káposzta reszelése irgum.burgum munka - ha ez megvan, kicsavarás után mehet be a süt?be sózva, borsozva 200 C-ra. Kb fél óra alatt kész, közben néha átkavarom. Ja, és finom disznózsírt teszek alá.

Törölt felhasználó

Kedves Dakota!Nagyon köszönöm a receptet,isteni!Megéri a káposztával dolgozni.A fiam lekvárral ette:) Üdv:Tünde

Dacota

Kedves Tünde, Nagyon szívesen, örülök, hogy ízlett Nektek! :) Szép napot! Üdv, Nóra

makutyi

Mi szoktuk sztrapacskára is tenni ezt a káposztát, mama káposztás haluskának hívta. Gyerekkoromban cukrosan ettük:-)

Chameleongirl

Szia Dacota! Én is imádom a káposztás palacsintát. Régóta készítem, a 100 legjobb palacsinta c. könyvben találkoztam el?ször a recepttel (lehettem kb 16), ott nem dinsztelt káposzta szerepel, hanem csak le kell reszelni, lesózni, állni hagyni ha jól emlékszem 1 órát, hogy a káposztát jól "megdolgozza" a só, kicsavarni és mehet bele a tésztába. Pont olyan finom mint dinsztelt káposztával, és nincs vele annyi baj.

EdesMindegy

Dinsztelt káposztaimádó vagyok én is. S?t! - nem csak dinsztelt, hanem szinte bármilyen káposztát megeszek. (szerintem el?z? életemben nyúl lehettem vagy kecske!) Viszont! - utálom reszelni, gyalulni, sütni... csak f?zni szeretem, ugyanis akkor nem kell ... tudod mir?l beszélek! :) Hónapok óta álmodozom id?szakosan valamilyen pirított káposztával készült sütir?l. A mai napig nem bírtam rávenni magam, hogy elkészítsem, a fent említett utálatos m?veletek miatt... hát, ami késik az remélem nem múlik... :) Köszönöm szépen a recetet, elmentettem! :)

Törölt felhasználó

Ahogy mondod, meg kell harcolni érte! Nálunk a harc már a gyalulásnál kezd?dik, és mindig komoly véráldozattal (meg két hétig nem tudok mosogatni) jár. :) Eddig. Tegnap több részletben a késes aprítóba tettük a káposztát, és az eredmény csodálatos volt. Számolni kell közben, mint a kávédarálós mákdarálásnál, nehogy pép legyen, de megéri. Szóval csak ajánlani tudom azoknak, akik olyan ügyesek a káposztareszelésnél, mint mi. :)

Tmea

Hú, Nóra, ezt nem kellett volna! :-) Degeszre zabáltuk magunkat. Konkrétan. Igen komoly spirituális élmény! :-)))

Dacota

:D Milyen kincseket rejt az ötvenes évek nyomora! :) én is nagyon szeretem, örülök, hogy ízlett! :) szép estét! Üdv, Nóra

Apalord

Mi is imádjuk a káposztát! És mivel én viszonylag ráérek, hetente legalább két alkalommal reszelek és pirítok káposztát, alkalmanként 2.5-3 kg-t. Majd teszem, 0,5-0.6 l -s tárolókba a fagyasztóba. majd ha jönnek a gyerekek viszik, és nekik már csak tésztát kell f?zniük és megvan egy vacsorájuk. De...én olajban pirítom, és a cukrot azonnal beleteszem, karamellizációm és ezután teszem bele a káposztát. De ez szerintem csak szokás kérdése....

Hozzávalók

A palacsintához

A káposztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek