r
Nosalty Logó

Fürdőző mákos csigák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Flikflak
Fürdőző mákos csigák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

A sütéshez

Összesen 1260 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

A sütéshez

Összesen 5039 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

A sütéshez

Összesen 202 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3051.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    1470 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    951 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    481 micro
Összesen 1260 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.4 g

Zsír

  • Összesen
    252.2 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    1699 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12205.4 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    282 mg
  • Kálcium
    5880 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    1169 mg
  • Foszfor
    3804 mg
  • Nátrium
    971 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    523.2 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

VÍZ

  • Összesen
    545 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    894 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    356 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    565 micro
  • Kolin:
    1313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    881 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1923 micro
Összesen 5039 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

A sütéshez

Elkészítés

A palacsintához

  1. Palacsinta készítése:
  2. A tojásokat elkeverjük a sóval és a tej felével, majd hozzáadagoljuk a lisztet és a maradék tejet, hogy csomómentes, sűrű masszát kapjunk.
  3. Félretesszük fél órára pihenni.
  4. A fél óra elteltével keverjük bele a szódát, valamint az olajat, s ezután sütjük ki a palacsintákat.
  5. Töltelék készítése:
  6. Hideg vízzel átöblített lábosba öntjük a tejet, belereszeljük a citromhéjat, édesítjük mézzel és kevergetve kicsit felmelegítjük míg a méz teljesen elolvad.
  7. Hozzázúdítjuk a darált mákot és addig kevergetjük, míg pukkadozni kezd. Ha nagyon sűrű öntsünk hozzá még egy kis tejet, hogy krémszerű legyen, mert állás közben a mák még magába szív valamennyit a nedvességből.
  8. Öntet készítése:
  9. Hideg vízzel átöblített lábosba öntjük a tejet, teszünk hozzá mézet, belereszeljük a citromhéjat VAGY belekaparjuk a vaníliarúd belsejét és együtt langyosra melegítjük. Ekkor félrehúzzuk a tűzről.
  10. Egy tálban a tojássárgákhoz hozzáadjuk a lisztet és a langyos tejből valamennyit hozzáadagolunk, hogy csomómentesre tudjuk kevergetni, majd ezt az elegyet belekevergetjük a maradék langyos tejünkbe és ekkor visszahelyezzük a tűzre.
  11. Alacsony hőfokon folyamatosan kevergetjük. Amikor már láthatóan elkezdett sűrűsödni, akkor belekeverjük a tejszínt. Egy sűrű ízletes sodót fogunk kapni.
  12. Összeállítás:
  13. A palacsintákat megkenjük mákkrémmel, feltekerjük, majd kb. 3 centiméteres darabkákra vágva kis vaníliás kádacskákba helyezzük a kanyarulatokkal kifelé.
  14. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 434
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 35159
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 22.

Ajánló

A palacsintatészta sűrűbb, mint amit általában készíteni szoktunk, a palacsintánk így vastagabb lesz. Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket! Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fürdőző mákos csigák
Flikflak 30 recept

Eszembe jutott Edit mákos palacsintájáról ez a csoda, amivel egyszer egyik barátnőm egész egyszerűen padlóra küldött - ugyanis én is mákimádó volnék :o) Ő egy lapos jénaiba tette ezt az öntetet, s úgy ültette bele a kíváncsian kikandikáló mákospalacsintadarabkákat. Így csigájukkal gusztán kinyújtózkodva az édes tengerből vittek a bűnbe egy szempillantás alatt. :o) A forrás pedig egy 1998-as Nők lapja volt.

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...