Fürdőző mákos csigák
- 11% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 17% Zsír
A palacsintához
-
55g tojás69 kcal
-
88g finomliszt319 kcal
-
100g tej56 kcal
-
50g szódavíz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
18 kcal
A töltelékhez
Az öntethez
-
20g tojássárgája64 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
100g tej56 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
13g méz38 kcal
A sütéshez
-
53 kcal
- 11% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 17% Zsír
A palacsintához
-
220g tojás277 kcal
-
350g finomliszt1274 kcal
-
400g tej224 kcal
-
200g szódavíz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
71 kcal
A töltelékhez
Az öntethez
-
80g tojássárgája258 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
400g tej224 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
50g méz152 kcal
A sütéshez
-
24g napraforgó olaj212 kcal
- 11% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 17% Zsír
A palacsintához
-
8.8g tojás11 kcal
-
14g finomliszt51 kcal
-
16g tej9 kcal
-
8g szódavíz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
A töltelékhez
Az öntethez
-
3.2g tojássárgája10 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
16g tej9 kcal
-
4g habtejszín12 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
2g méz6 kcal
A sütéshez
-
9 kcal
- 11% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.6 g
Zsír
-
Összesen 63 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 425 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3051.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 1470 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 292 mg
-
Foszfor 951 mg
-
Nátrium 243 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130.8 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 136.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 223 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 89 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 328 mg
-
Retinol - A vitamin: 220 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 481 micro
- 11% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 166.4 g
Zsír
-
Összesen 252.2 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 107 g
-
Koleszterin 1699 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12205.4 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 282 mg
-
Kálcium 5880 mg
-
Vas 40 mg
-
Magnézium 1169 mg
-
Foszfor 3804 mg
-
Nátrium 971 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 23 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 523.2 g
-
Cukor 139 mg
-
Élelmi rost 71 mg
VÍZ
-
Összesen 545 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 894 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 356 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 565 micro
-
Kolin: 1313 mg
-
Retinol - A vitamin: 881 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 131 micro
-
β-crypt 49 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1923 micro
- 11% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 489.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 236 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 21.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Hozzávalók
A palacsintához
-
4 db tojás
-
35 dkg finomliszt
-
4 dl tej
-
2 dl szódavíz
-
1 csipet só
-
1 ek napraforgó olaj
A töltelékhez
Az öntethez
-
4 db tojássárgája
-
5 dkg finomliszt
-
4 dl tej
-
1 dl habtejszín
-
2 ek méz
A sütéshez
-
3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A palacsintához
- Palacsinta készítése:
- A tojásokat elkeverjük a sóval és a tej felével, majd hozzáadagoljuk a lisztet és a maradék tejet, hogy csomómentes, sűrű masszát kapjunk.
- Félretesszük fél órára pihenni.
- A fél óra elteltével keverjük bele a szódát, valamint az olajat, s ezután sütjük ki a palacsintákat.
- Töltelék készítése:
- Hideg vízzel átöblített lábosba öntjük a tejet, belereszeljük a citromhéjat, édesítjük mézzel és kevergetve kicsit felmelegítjük míg a méz teljesen elolvad.
- Hozzázúdítjuk a darált mákot és addig kevergetjük, míg pukkadozni kezd. Ha nagyon sűrű öntsünk hozzá még egy kis tejet, hogy krémszerű legyen, mert állás közben a mák még magába szív valamennyit a nedvességből.
- Öntet készítése:
- Hideg vízzel átöblített lábosba öntjük a tejet, teszünk hozzá mézet, belereszeljük a citromhéjat VAGY belekaparjuk a vaníliarúd belsejét és együtt langyosra melegítjük. Ekkor félrehúzzuk a tűzről.
- Egy tálban a tojássárgákhoz hozzáadjuk a lisztet és a langyos tejből valamennyit hozzáadagolunk, hogy csomómentesre tudjuk kevergetni, majd ezt az elegyet belekevergetjük a maradék langyos tejünkbe és ekkor visszahelyezzük a tűzre.
- Alacsony hőfokon folyamatosan kevergetjük. Amikor már láthatóan elkezdett sűrűsödni, akkor belekeverjük a tejszínt. Egy sűrű ízletes sodót fogunk kapni.
- Összeállítás:
- A palacsintákat megkenjük mákkrémmel, feltekerjük, majd kb. 3 centiméteres darabkákra vágva kis vaníliás kádacskákba helyezzük a kanyarulatokkal kifelé.
- CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 434
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 35159
- Feltöltés dátuma: 2010. október 22.
Ajánló
A palacsintatészta sűrűbb, mint amit általában készíteni szoktunk, a palacsintánk így vastagabb lesz. Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket! Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Eszembe jutott Edit mákos palacsintájáról ez a csoda, amivel egyszer egyik barátnőm egész egyszerűen padlóra küldött - ugyanis én is mákimádó volnék :o) Ő egy lapos jénaiba tette ezt az öntetet, s úgy ültette bele a kíváncsian kikandikáló mákospalacsintadarabkákat. Így csigájukkal gusztán kinyújtózkodva az édes tengerből vittek a bűnbe egy szempillantás alatt. :o) A forrás pedig egy 1998-as Nők lapja volt.