r
Nosalty Logó

Fürdőző mákos csigák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Flikflak
Fürdőző mákos csigák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

A sütéshez

Összesen 1260 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

A sütéshez

Összesen 5039 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

A sütéshez

Összesen 202 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3051.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    1470 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    951 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    481 micro
Összesen 1260 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.4 g

Zsír

  • Összesen
    252.2 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    1699 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12205.4 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    282 mg
  • Kálcium
    5880 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    1169 mg
  • Foszfor
    3804 mg
  • Nátrium
    971 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    523.2 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

VÍZ

  • Összesen
    545 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    894 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    356 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    565 micro
  • Kolin:
    1313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    881 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1923 micro
Összesen 5039 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 202 Kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

A sütéshez

Elkészítés

A palacsintához

  1. Palacsinta készítése:
  2. A tojásokat elkeverjük a sóval és a tej felével, majd hozzáadagoljuk a lisztet és a maradék tejet, hogy csomómentes, sűrű masszát kapjunk.
  3. Félretesszük fél órára pihenni.
  4. A fél óra elteltével keverjük bele a szódát, valamint az olajat, s ezután sütjük ki a palacsintákat.
  5. Töltelék készítése:
  6. Hideg vízzel átöblített lábosba öntjük a tejet, belereszeljük a citromhéjat, édesítjük mézzel és kevergetve kicsit felmelegítjük míg a méz teljesen elolvad.
  7. Hozzázúdítjuk a darált mákot és addig kevergetjük, míg pukkadozni kezd. Ha nagyon sűrű öntsünk hozzá még egy kis tejet, hogy krémszerű legyen, mert állás közben a mák még magába szív valamennyit a nedvességből.
  8. Öntet készítése:
  9. Hideg vízzel átöblített lábosba öntjük a tejet, teszünk hozzá mézet, belereszeljük a citromhéjat VAGY belekaparjuk a vaníliarúd belsejét és együtt langyosra melegítjük. Ekkor félrehúzzuk a tűzről.
  10. Egy tálban a tojássárgákhoz hozzáadjuk a lisztet és a langyos tejből valamennyit hozzáadagolunk, hogy csomómentesre tudjuk kevergetni, majd ezt az elegyet belekevergetjük a maradék langyos tejünkbe és ekkor visszahelyezzük a tűzre.
  11. Alacsony hőfokon folyamatosan kevergetjük. Amikor már láthatóan elkezdett sűrűsödni, akkor belekeverjük a tejszínt. Egy sűrű ízletes sodót fogunk kapni.
  12. Összeállítás:
  13. A palacsintákat megkenjük mákkrémmel, feltekerjük, majd kb. 3 centiméteres darabkákra vágva kis vaníliás kádacskákba helyezzük a kanyarulatokkal kifelé.
  14. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 426
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 34729
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 22.

Ajánló

A palacsintatészta sűrűbb, mint amit általában készíteni szoktunk, a palacsintánk így vastagabb lesz. Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket! Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fürdőző mákos csigák
Flikflak 30 recept

Eszembe jutott Edit mákos palacsintájáról ez a csoda, amivel egyszer egyik barátnőm egész egyszerűen padlóra küldött - ugyanis én is mákimádó volnék :o) Ő egy lapos jénaiba tette ezt az öntetet, s úgy ültette bele a kíváncsian kikandikáló mákospalacsintadarabkákat. Így csigájukkal gusztán kinyújtózkodva az édes tengerből vittek a bűnbe egy szempillantás alatt. :o) A forrás pedig egy 1998-as Nők lapja volt.

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek