Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajas palacsintatészta

Vajas palacsintatészta
Vajas palacsintatészta
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A palacsinta alapreceptek közül nekem ez vált be a legjobban. Ez kicsit vastagabb végeredményt ad, de aki szereti a hajszálvékony tésztát, az a tej mennyiségét csökkentse és adjon hozzá ugyanannyi vizet. Ebből az adagból kb. 20 darab palacsinta lesz.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat egy csipet sóval jó habosra verjük.
  2. A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a cukorral, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat.
  3. Folyamatos keverés mellett szép lassan hozzáadagoljuk a tejet, és addig keverjük, amíg teljesen homogén nem lesz.
  4. Ezt követően jöhet bele az olvasztott vaj és a citromhéj.
  5. Hűtőbe tesszük két órát pihenni.
  6. Enyhén kivajazott serpenyőben megsütjük a palacsintákat.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 211
össznézettség: 259 894
elküldve: 12
receptkönyvben: 470
elkészítve: 44/44
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
314 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

klasszikus palacsintatészta, vajas palacsinta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sára90
Sára90 Tue, 2015-03-10 11:38

Ez valóban tökéletes lett! Pedig azt hittem, hogy a korábbi receptemnél jobb végeredményt már nem tudok elérni... Köszönöm a család nevében is!

396
tej 1 l
finomliszt 40 dkg
tojás 4 db
vaj 10 dkg
cukor 40 g
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert